marți, 29 martie 2011

vreau, aleg, caut sa ascult ...

Viata traita in ascultare de Dumnezeu mi se spunea si spune ca seamana a viata de calugarita, searbada, fara bucurie, fara placeri implinite, fara nimic palpitant ... anosta. Carpe Diem! Si cand o sa imbatranesti o sa asculti ce spune Dumnezeu, ca doar acu tanara nu ai pacate. Ce ma rog ai pacatuit asa tare? Si ... pana la urma Dumnezeu e un soi de carja de care se agata cei mai slabi de inger, fire ... mai melancolici, ... batranii si femeile (spre disperarea barbatilor).
Moise isi continua discursul si vad in Deuteronom 28 ca sunt binecuvantari datorate ascultarii. Adica daca aleg sa ascult voi fi binecuvantata. Suna bine asa ca vreau sa vad cum: "Dacă vei asculta pe deplin de glasul Domnului, Dumnezeul tău, păzind şi împlinind toate poruncile pe care eu ţi le dau astăzi, Domnul, Dumnezeul tău, îţi va da întâietate peste toate neamurile pământului.  Toate aceste binecuvântări vor veni peste tine şi vei avea parte de ele, dacă vei asculta de glasul Domnului, Dumnezeul tău. Vei fi binecuvântat în cetate şi la câmp. Rodul pântecelui tău şi rodul pământurilor tale, creşterea cirezilor tale şi creşterea turmelor tale vor fi binecuvântate. Coşul şi covata ta vor fi binecuvântate. Vei fi binecuvântat la venire şi la plecare. Domnul îţi va da biruinţă asupra duşmanilor care se vor ridica împotriva ta. Pe un drum vor ieşi împotriva ta, dar pe şapte drumuri vor fugi dinaintea ta. Domnul va face ca binecuvântarea să fie în hambarele tale şi peste toate lucrurile pe care vei pune mâna în ţara pe care Domnul, Dumnezeul tău, ţi-o dă. Domnul te va face un popor sfânt, aşa cum ţi-a promis, dacă vei păzi poruncile Lui şi vei umbla în căile Lui. Toate popoarele pământului vor vedea că Numele Domnului este chemat peste tine şi se vor teme de tine. Domnul te va copleşi cu bunătăţi – înmulţind rodul pântecelui tău, rodul animalelor tale şi al pământului tău – în ţara pe care Domnul, Dumnezeul tău, a promis că ţi-o va da. El îţi va deschide cerul, comoara Lui cea bună, pentru a-ţi da ploaie pe pământ la timp şi pentru a binecuvânta tot lucrul mâinilor tale. Vei împrumuta multe neamuri, dar tu nu vei lua cu împrumut. Domnul te va face cap, nu coadă; întotdeauna vei fi în frunte şi niciodată nu vei fi ultimul, dacă vei asculta de toate poruncile Domnului, Dumnezeul tău, pe care eu ţi le dau astăzi ca să le păzeşti şi să le împlineşti şi dacă nu te vei abate de la nici o poruncă pe care ţi-o dau astăzi, nici la dreapta şi nici la stânga, păzindu-te ca nu cumva să te duci după alţi dumnezei şi să le slujeşti. "
Pfuuuuu trebuie sa fii nebun sa alegi altceva. Numai ca ascultarea asta nu e asa usoara ... si m-a frapat ca din 68 de versete, numai 15 sunt cu binecuvatari si restul is cu blesteme, adica 53. Aproape de patru ori mai multe blesteme primesti daca nu asculti.
Ce sa ascult? Ce sa implinesc?  „Să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu toată puterea ta şi cu toată mintea ta şi pe semenul tău ca pe tine însuţi!“ Luca 10:27. Sau cum spune Isus in Matei 22: "Isus i-a răspuns: – „Să-L iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău şi cu toată mintea ta." Aceasta este cea dintâi şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să-l iubeşti pe semenul tău ca pe tine însuţi.“ Toată Legea şi Profeţii depind de aceste două porunci."

Vreau sa ascult, aleg sa ascult, caut sa ascult ... 

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

Ţi-am scris bizuit pe ascultarea ta, şi ştiu că vei face chiar mai mult decât îţi zic.
Deci, Cella, prin ascultarea de adevăr, ţi-ai curăţit sufletul prin Duhul, să ai o dragoste de fraţi neprefăcută, iubeşte cu căldură pe semenii tăi, din toată inima;

Maranata!

cella spunea...

Acu tu erai Pavel si eu Timotei? ;))
Vreau sa ascult ca sa pot iubi ... sa am dragoste pentru semenii mei, dragoste neprefacuta, sincera, curata ...
O zi de har sa ai;)