vineri, 18 septembrie 2015

a nimicit pe cei ce n-au crezut!

"5. Vreau sa va aduc aminte, macar ca stiti o data pentru totdeauna toate aceste lucruri, ca Domnul, dupa ce a izbavit pe poporul Sau din tara Egiptului, in urma a nimicit pe cei ce n-au crezut." Iuda 5

Citesc in Exod 6-14 despre cum a izbavit Domnul poporul. M-a mirat credinta lor. Au crezut ce a spus Moise si au cumparat un miel, l-au tinut in casa lor, l-au jertfit, au pus sange pe usiorii de la usa, si-au tinut toata casa langa ei, au strans averea in boccelute si au plecat, au trecut Marea Rosie. 

Ca sa faci toate astea iti trebuie credinta!

Si au ajuns in pustiu!

Trebuiau sa ajunga in Cannan, in tara promisa! Dar credinta ... s-a pierdut pe drum. Au iesit din Egipt insa Egiptul a ramas in ei. Idolatria, paganismul si practicile acestora erau a doua natura. 

Iosua si Caleb au intrat in Canaan. Atat. Doar doi oameni din cele cam 2 milioane iesite din Egipt. Restul au murit in pustie din cauza necredintei.

Iuda avertizeaza ca s-au strecurat intre credinciosi oameni ce cred ca gandesc si stiu mai multe despre Dumnezeu, ca au studiat ei si lor li s-a revelat mai mult, ca au ajuns ei la o cunoastere mai adanca, profunda, sacra, inalta. Acestia insa aduc o invatatura care "schimba in desfranare harul Dumnezeului nostru si tagaduiesc pe singurul nostru Stapan si Domn, Isus Hristos."

De ce a nimicit Domnul poporul Israel iesit din Egipt? Din cauza idolatriei, a imoralitatii sexuale, L-au ispitit si au murmurat.

"7. Sa nu fiti inchinatori la idoli, ca unii dintre ei, dupa cum este scris: "Poporul a sezut sa manance si sa bea; si s-au sculat sa joace." 1 Corinteni 10:7 Aparent nimic rau nu e aici. Inchinarea la idoli insa avea si are practici sexuale, obscene.  Acolo nu era nimic elevat, tacut si relaxant. Era obscenitate fara frau. Cred Dumnezeu prefera sa foloseasca eufemismele pentru a ne proteja mintea si imaginatia atunci cand ne este descrisa idolatria.

Orice fel de idolatrie este interzisa credinciosilor!

Numeri 25:1-2, 9 si Exod 32:28 descriu practicile din popor. Imoralitatea sexuala nu este ceva nou. Insa de la bun inceput este interzisa! Unii din popor insa credeaua ca viata lor e un fel de Sodoma si Gomora in pelerinaj. De ce gasim aceste fapte relatate in Scriptura? Raspunde Pavel la intrebarea asta.
"6. Si aceste lucruri s-au intamplat ca sa ne slujeasca noua drept pilde, pentru ca sa nu poftim dupa lucruri rele, cum au poftit ei" 1 Corinteni 10:6
"11. Aceste lucruri li s-au intamplat ca sa ne slujeasca drept pilde si au fost scrise pentru invatatura noastra, peste care au venit sfarsiturile veacurilor." 1 Corinteni 10:11

Mai citesc in Numeri 21:6 ca poporul Il pune pe Dumnezeu la incercare. Si vin peste popor serpii veninosi. Anania si Safira fac un plan si vin la apostoli (Faptele Apostolilor 5:3-4, 9). Mintind isi sfarsesc viata in aceeazi zi.  

Cunosc oameni care murmura tot timpul. Nimic nu e bun pentru ei. Incerc cat pot sa nu stau pe langa ei. E molipsitor. Numeri 16:41, 49 spune cifre mari. Oameni care au pierit din cauza murmurarii. 

Dumnezeul Vechiului Testament nu este cu nimic diferit de cel al Noului Testament. S-a incheiat sistemul jertfelor pentru ca Fiul Lui Dumnezeu, Isus Christos (Yeshua Hamaschiach) a ales sa fie jertfa perfecta pentru pacatele omenirii si astfel sa impace lumea cu Dumnezeu Tatal.

Daca am primit iertarea, eliberarea si viata vesnica prin Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) nu inseamna ca pot trai oricum, ca pot face ce ma taie capul, ca pot sa traiesc in imoralitate si desfrau, ca pot sa pun la indoiala ce scrie in Scriptura, pot sa murmur cat vreau eu pentru ca traiesc in har. 

Niciun comentariu: