sâmbătă, 20 februarie 2016

mulțumiri în zi de Sabat

Studiul Faptelor Apostolilor, discursul lui Ștefan m-a provocat sa recitesc Scriptura de la început. Am ajuns în Levitic. Nu pot să nu rămân uimită de grija în detaliu care o are Domnul pentru popor. Dacă aveau o pată pe piele, dacă li se schimba culoarea la piele sau la păr, dacă în case sau pe haine le apare mucegai sau o pată trebuiau să meargă la preot, să verifice natura petei, rănii, să facă curățenie și curățire, să ardă ce e de ars, să arunce ce e necurat, să aducă jertfă. Aparent par niște Legi greu de suportat, de ținut minte ... poate chiar plictisitoare însă trăiai dacă le respectau aceste legi. Nerespectarea lor aducea moartea.
 "31 În acest fel trebuie să-i ţineţi departe pe israeliţi de necurăţiile lor, pentru ca ei să nu moară din cauza necurăţiilor lor, pângărind Tabernaculul Meu, care este în mijlocul lor." Levitic 15:21

Domnul ne poruncește să ne odihnim și ... îmi place porunca asta. Sabatul e zi de odihnă însă e ziua când vin cu mulțumire și laudă înaintea Domnului. El poruncește să nu venim înaintea Lui fără nimic. "Nimeni să nu vină înaintea Mea cu mâinile goale. " Exod 34:20

Mulțumesc pentru viață dar și pentru Viața ce o am în Yeshua Hamashiach.
Mulțumesc pentru sănătate deși sunt în regim drastic.
Mulțumesc pentru ploaie și frig.
Mulțumesc pentru răspunsurile la rugăciuni, pentru ajutorul ce mi L-a dat în această săptămână, pentru înțelepciune, pricepere, putere, oameni care să mă susțină.
Mulțumesc pentru pâinea cea de toate zilele. 
Mulțumesc pentru că ești Izbăvitorul, Răscumpărătorul meu.
Mulțumesc pentru Cuvântul scris care mă ajută să Te cunosc.
Mulțumesc pentru dorul ce L-ai pus în mine ca să te cunosc mai mult, să mă adâncesc în Tine.
Mulțumesc pentru că în Tine e nădejdea și speranța mea.
Mulțumesc că Tu ești Cel ce face minuni cu mine, în mine și pentru mine.
Mulțumesc că m-ai chemat, că sunt iubită de Dumnezeu Tatăl și păstrată pentru Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) - Iuda 1.
Mulțumesc pentru că mi-ai poruncit să mă odihnesc fizic însă și în Tine.

Niciun comentariu: