sâmbătă, 20 martie 2010

E adevarat?

Cine e Isus? A fost El personaj real cu adevarat? S-a dovedit istoric ca a existat? Nu cumva ucenicii si urmasii Lui au ascuns adevarul ca noi sa credem o minciuna? Biblia e adevarata? Pana la urma, ucenicii puteau scrie ce voiau ei. Si istoric vorbind, acum se fac atatea descoperiri. Apoi, au fost atatia de Isus de-a lungul vremii, care din ei e cel despre care se spune? A inviat? Cum sa invie? Hai sa fim seriosi ... nu se poate. De fapt, cine este El?
Faimosul roman "Codul lui Da Vinci" ce a aratat lumii ca de fapt toata povestea e un cod descifrat numai de Dan Brown a facut furori peste tot. "In sfarsit!" au exclamat unii a ajuns si la noi adevarul, adevarul ascuns de ucenici,ascuns de crestini.
Wow, ... ce tare. Numai ca domnul Dan Brown a cam disparut din ceata celebritatii cu banii luati in urma publicitatii si a cartii lui bine vanduta iar Isus a ramas schimband vieti.
Si totusi, ce sa cred? S-a incercat scoaterea Lui Isus cu toate personajele ce sunt prezentate in Evanghelii din istorie insa asta ar insemna sa fie modificata barbar istoria, pentru ca acele personaje au existat cu dovezi istorice de neconstestat.
Bine, a existat Isus,... dar invierea? Sa fim seriosi, cum poate un om sa invie? Circula o poveste ca de fapt ucenicii erau consumatori de ciuperci halucinogene si de asta a aparut toata povestea despre El, despre crucificare, inviere, inaltare.
Si unii se agata de povestea ciupercilor halucinogene, consumate nu stiu de ce numai de ucenici si de cei din preajma lui Isus ... dar, daca totul e rezultatul unei halucinatii. Dar de ce preotii si autoritatile vremii nu au scos trupul mort la iveala? Pana la urma "drogatii" puteau fi prinsi cu mata-n sac, nu? Si, sa nu uitam ca aveau si ei spionii lor instruiti cu tehnici cat se poate de sofisticate, insa trupul nu era nicaieri. Isus era viu. Mormantul era gol. Nici macar soldatii ce fusesera mituiti nu putea nega adevarul. Si apoi, daca Isus n-ar fi inviat si ar fi fost doar un profet, ucenicii ar fi stat in mormant venerandu-L. Dar au plecat din Ierusalim raspandind in toata lumea vestea despre Isus, despre impacarea cu Dumnezeu prin Isus. De ce? Pentru ca obiectul veneratiei lor era viu, nu rece in putrefactie in mormant.
Pana la urma ... cine e de fapt Isus? E Fiul Lui Dumnezeu. Si ... ce a vrut El de fapt? Ce treaba a avut El aici?
Nu stiam cum sa ne apropiem de Dumnezeu, nu puteam din cauza pacatului sa ne apropiem de El ... asa ca a trebuit o jertfa pentru pacatele omenirii, chiar si ale mele ce traiesc in secolul instantului. Prin Isus am primit iertarea de pacat, prin Isus am devenit fiica lui Dumnezeu, prin Isus am viata vesnica. El ma invata cum sa iubesc ca Tata, cum sa traiesc cum vrea El, cum sa iert ca El, cum sa ii tratez pe altii ca El ... ce sa fac pana plec ACASA la Tata.
Crezand in cel ce e VIU sunt mantuita.

Niciun comentariu: