marți, 24 august 2010

rasu-plansu

Ieri, am avut treaba prin oras, si ca sa ajung mai repede inapoi la lucru, am luat un autobuz. Nu era aglomerat ca atunci cand pui sardinele in ulei, poate si din cauza faptului ca era mai dimineata. Undeva pe locurile din spate, era o doamna, cam de varsta mea, cu cei doi copiii ai ei.
Ultimele doua perechi de scaune din autobuze sunt fata in fata iar aceasta stimabila avea un bagaj pe care l-a asezat exact unde ar fi trebuit sa isi tina picioarele calatorul ce ar fi ocupat locul din fata copiilor ei.
Din aceeasi statie cu mine, a urcat un domn mai in varsta ce din nefericire s-a asezat pe acel loc si de aici incepe scandalul. Cred ca pentru cateva secunde nimeni in autobuz n-a scos un sunet, socati de ceea ce se intampla.
Tanara doamna incepe sa tipe la domn: "nesimtitule de ce m-ai deranjat ca sa te asezi? Nu puteai sa te asezi fara sa ma incomodezi? Si, acum tine-ti picioarel cum trebuie ca ma deranjezi cu bagajul." Langa domnul cu pricina era asezata o doamna in varsta  - posibil sotia domnului - care a incercat sa ii explice stimabilei ca nu e bagajul lui ci al ei si sa si-l tina langa ea ca il incomodeaza. "Nesimtitule, nu auzi? Sa lasi bagajul unde l-am pus eu. Esti prost? Nu auzi? Vai cat de nesimtit poti fi. Prostule!!!"
Bietul om atat a reusit sa articuleze: "Bine ca esti dumneata desteapta."
"Sa stii ca sunt desteapta. Mosneag nesimtit."
Pana la momentul asta, copiii nu au spus nimic. Insa cel mai mare crede ca ar trebui sa isi apere mama si cu acelasi tupeu ca si ea incepe sa se ratoie la domnul in varsta: "Sa stii ca mama mea nu e desteapta!".
Printre hohotele de ras ale tuturor din autobuz se aude o voce: "Se vede."

7 comentarii:

Anonim spunea...

ce fain de doamna aceea...a putut sa faca un autobuz intreg sa rada....

cella spunea...

Pacat ca soferul n-a auzit ca s-ar fi prapadit si el de ras =)

kis spunea...

aici cum e?
copii spun lucruri traznite sau copii spun adevarul?

Anonim spunea...

traumatizant

cella spunea...

Kis,
adevarul adevarat il spun intr-un stil ... trasnit =))

cella spunea...

Lia, mi-a fost mila de copiii aia ...
cu asa mama, vai de ei ...

Rodica Botan spunea...

Si mie mi-e mila de prostie...dar tot nu m-am putut abtine sa trag o portie de ris...Oh...ma doare burta de ris!!!