marți, 19 aprilie 2011

mai mult decat ganduri ...

Ieri am primit o cronologie a ultimei saptamani a Domnului Isus Christos. Stia ca se apropie de ziua de joi ... am incercat sa ma gandesc ce era in sufletul Lui, ce ganduri ii framantau minntea ... Habar nu am insa pot sa citesc ce a spus si cum a actionat. In cele patru evanghelii gasesc relatari despre ziua de marti din Saptamana Mare: Matei 22:19b - 25:46, Marcu 11:20 - 13:37, Luca 20:1 - 21:38 iar in Ioan nu gasesc nici o relatare despre aceasta zi. 
Il gasesc alaturi de ucenici pe Muntele Maslinilor si in Ierusalim, ucenicii pot sa vada smochinul uscat, liderii religiosi ii pun la indoiala autoritatea dar Isus le spune pilda celor doi fii, a vierilor, a nuntii Fiului de Imparat. Fariseii, Saducheii si Carturarii au intrebari despre plata birului, despre inviere, despre marea porunca. Insa, si Isus are o intrebare pentru ei referitor la Domnul lui David si apoi se adreseaza carturarilor si fariseilor iar acestora li se ridica nivelul adrenalinei. Profeteste ce se va intampla cu Ierusalimul si cand va veni Domnul. Continua sa le vorbeasca in pilde: cele zece fecioare, talantii, oile si caprele.
E marti, e Saptamana Mare. Stiu ca Christos a murit pentru mine, a suferit pentru pacatul meu, a murit si a inviat ca sa imi ofere in dar iertarea, viata. Si nu orice viata ci una vesnica. Stiu asta numai teoretic? Numai mental? 

3 comentarii:

Otniel spunea...

Suuper si articolul si clipul>:d< thank you cella, turbaduro:P

cella spunea...

Hei Oti ai facut ochi ;)))
N-am turbat inca =)) insa o sa vezi tu ce patesti cand o sa ne vedem la o inghetata =))

Otniel spunea...

is aproapte sigur:))... o sa primesc si felul 1 pe langa desert=)))