duminică, 17 aprilie 2011

Este posibil sa fie de la DOMNUL aceasta framantare sfanta?

Articolul "Barbatii nu au uitat sa scrie scrisori" e destul de citit si in private am primit tot felul de reactii. Ieri cineva spunea ca a incercat sa faca profilul psihologic al persoanei care a scris scrisoarea si isi inchipuia cam cum arata acel barbat.
Discutam cu un prieten ca ar fi bine ca cei care se lupta cu tentatia despre care vorbeste acest tanar sa spuna lucrurile mai pe nume ... desi suna socant. Insa, oare chiar a ajuns subiect tabu felul in care se imbraca fetele si femeile? Oare chiar trebuie lasate sa se dezbrace in asemenea hal?
Am ridicat problema in biserica unde merg eu si barbatii mi-au spus ca le-am ridicat mingea la fileu. Unul din ei ne-a scris urmatoarele:
"Dumnezeu in dragostea Sa, continua sa ne raspunda la rugaciunile inaltate spre Tronul Harului si prin studierea 1 Corinteni:   ,,catre Biserica lui Dumnezeu care este in Iasi, catre cei care au fost sfintiti in Hrisos Isus, chemati sa fie sfinti, si catre toti cei ce cheama in vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor si al nostru.”  
Personal, cred ca este mult mai mult … decat un studiu de caz in care sa ne dam cu parerea despre cum gandesc si actioneaza baietii si fetele, sau ce reguli si masuri ar fi cele mai mai bine de aplicat…aici si acum…
Pentru a preveni, sau a rezolva astfel de probleme este imperios necesar sa stii de unde si de la cine vine aceasta framantare? 
De la un baiat plangacios, care a fost crescut pe langa fusta mamei si hranit cu biberonul numai in biblioteci crestine, ascultand numai la posturi de radio crestine, si care are in mintea lui imaginea ideala a surorii, dar este speriat ca de bombe cand vede o fata imbracata frumos ...? 
De la un baiat speriat care n-a avut o relatie de prietenie cu tatal sau si care n-a cunoscut ce inseamna autoritatea benefica a unui barbat, ci autoritatea barbatoasa a unei mame care fara voia ei, l-a transformat intr-un misogin sau intr-un reactionar fata de orice forma de autoritate, supunere, ordine, frumos care vine mai ales prin intermediul femeilor…?
De la un barbat ,,deghizat” care desi este casatorit, este frustrat si neimplinit in casnicie, si a devenit peste noapte un expert in moda, sau in formele credintei …adica un legalist incuiat si neaerisit…?

De la o sora evlavioasa nascuta mai devreme, dar fara gusturi rafinate in ale modei, care vazand ca ,,infloresc” cele din jur devine putin geloasa si trebuie sa le puna anumite limite, carora si ei i s-au impus…? 
De la un un baiat necasatorit  evlavios care-l iubeste sincer pe Domnul si care doreste sa se elimine obstacole nefolositoare din Biserica (sau in aceeasi masura pot fi ale unui  barbat casatorit evlavios care vrea sa ajute si pe cei din jur sa vada pe Hristos cel Sfant, in toti si toate)? 
…De la un frate sau o sora, in Domnul…? Ce autoritate au ei pentru viata mea ? Toti oamenii gresesc si nu sunt perfecti… 
Este posibil sa fie de la DOMNUL aceasta framantare sfanta?
Sa uitam de invatatura venita de la oameni, fie ei nascuti mai devreme sau mai tarziu, baieti sau fete, barbati sau femei…deoarece toti sunt supusi greselii si autoritatea lor este efemera…dar sa fim numai OCHI si URECHI la ce urmeaza!!! 
Va incurajez pe toti pacatosii iertati, sfintiti si chemati sa fie sfinti din Biserica sa ne desprindem de simpla cazuistica si sa ne inaltam prin Duhul Sfant in Comunitatea Sfintei Treimi. Numai asa putem cu adevarat cunoaste, intelege si trai principiile si valorile Cerului, pentru a sfinti Numele lui Dumnezeua primi Imparatia lui Dumnezeu si a face Voia lui Dumnezeu aici pe pamant: in inimile, vietile, familiile, comunitatile (laice si eclesiale ) si mai specific in  Biserica noastra.
Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) ne este autoritate suficienta si ultima tuturor, deci prin ea ne invata Dumnezeu.
,,Marturiile Tale sunt cu totul adevarateSfintenia este podoaba Casei Tale, Doamne, pentru tot timpul cat vor tine vremurile.”(Ps 93:5) 
Sfintenia, acest atribut (caracteristica) este numai a lui Dumnezeu Dumnezeu este Sfant, Sfant, Sfant. Dumnezeu este Sfant in esenta (natura, substanta) Lui, adica este Sfant ontologic si de aceea nu se poate crea Sfintenia Lui. Sfintenia Lui poate fi atribuita, daruita si primita, insusita intr-un mod personal doar de catre cei ce sunt in stransa legatura cu Cel Sfant. Nu exista Sfintenie independenta, autonoma fata de Dumnezeul Triunic si Sfant. Creaturile (oameni, sau fiinte angelice) pot fi sfintite, numite sfinte, chemate sa fie sfinte, dar nu pot fi sfinte in esenta lor fara interventia directa si continua a  Sfintei Treimi. Adica fara sa faca parte din aceasta Familie Unica si Dumnezeiasca.
Diavolul este neputincios si invins in fata Creatorului si a Familiei Sale care este caracterizata de Sfintenie!!!
Sa ne aducem aminte de aceasta frumoasa comunitate a Sfintei Treimi si de indemnurile ei catre noi, cei sfintiti si chemati sa fim sfinti:
-TATAL:  ,,Ci dupa cum Cel ce v-a chemat este Sfant, fiti si voi sfinti in toata purtarea voastra. Caci este scris:,, Fiti sfinti, caci Eu sunt Sfant.”(1 Petru 1:15, 16)
-Fiul: ,, Si tocmai un astfel de Mare Preot ne trebuia: Sfant, Nevinovat, fara pata, despartit de pacatosi si inaltat mai pe sus de ceruri.( Evrei 7:26)
-Duhul Sfant: ,, Dar Mangaietorul, adica Duhul Sfant, pe care-l va trimite Tatal, in Numele Meu, va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu (Isus).” (Ioan 14:26)
Sfintenia nu este optionala in Comunitatea Sfintei Treimi, ci este Normalul Divin. Crestin fara sfintire si chemare la sfintenie este o contradictie in termeni.  Identitatea   si Baza SFINTEI TREIMI si a tuturor celor ce doresc sa aspire, sa intre in Frumoasa familie a Sfintei Treimi este Sfintenia ca podoaba a vietii lor.  
Totdeauna consecintele nesfintirii (a pacatului si a lipsei pocaintei) sunt mult mai mari decat ni le imaginam noi creaturi care suntem supuse pacatului.
S.O.S. Domnul Isus atentioneaza ca un pacat nerezolvat este un mare pericol cu consecinte eterne:  ,,sa nu-ti fie aruncat tot trupul in gheena”(Matei 5:29,30)
,, sa fii aruncat in focul vesnic”(Matei 18:9)
,,urmariti pacea si sfintirea fara de care nimeni nu va vedea pe Dumnezeu”(Evr 12:14)
 Domnul Bisericii, Isus Hristos, care stie mult mai mult decat noi ce inseamna sa fii sub Mania lui Dumnezeu si sa cazi in Mana Celui Sfant si pentru ca ne iubeste a ales sa plateasca TOT PRETULCU PROPRIUL SANGE pentru Sfintirea noastra, adica A MURIT PE O CRUCE pentru noi, identificandu-se cu pacatul si pacatele noastre, luand blestemul si Mania lui Dumnezeu asupra Lui. De aceea Pretul a fost Unic si Incomensurabil, pentru ca toate consecintele Pacatului si Pacatelor noastre sa fie iertate, altfel am fi fost condamnati vesnic acolo unde numai unde diavolul si demonii, moartea si locuinta mortilor  trebuiau sa fie, in iazul de foc,  care arde cu pucioasa, adica moartea a doua.(Ap. 19:20;20:14).
S-a ispravit cu PLATA pentru pacatul si pacatele omenirii! Domnul a PLATIT TOT! 
Acum noi trebuie s-o ispravim cu Trairea in Pacat si Pacate.
AJUNGE !
,,Astfel dar, fiindca Hristos a patimit in trup, inarmati-va si voi cu acelasi fel de gandire. Caci Cel ce a patimit in trup, a sfarsit-o cu pacatul; pentru ca in vremea care-i mai ramane de trait in trup, sa nu mai traiasca dupa poftele oamenilor, ci dupa Voia lui Dumnezeu.
Parintii au autoritate delegata (functionala si nu ontologica) de la Dumnezeu asupra copiilor (minori) lor si sunt responsabili inaintea lui Dumnezeu si inaintea comunitatii de cum, cand, ce, cat, ii invata sa fie si sa se poarte in Casa lui Dumnezeu.
Sotul are autoritate delegata (functionala si nu ontologica) de la Dumnezeu asupra sotiei, slujindu-se reciproc, fiind responsabil  inaintea lui Dumnezeu si inaintea comunitatii  pana in ziua in care trebuie s-o prezinte inaintea Lui.
Pastorii (episcopii, presbiterii…) au autoritate delegata (functionala si nu ontologica)  de la Dumnezeuasupra comunitatii eclesiale locale. Ca frati isi dau socoteala unii altora, pana in ziua cand vor dasocoteala direct in fata lui Dumnezeu, in fata tronului de judecata a lui Hristos.
Ce este senzualitatea?
SENZUÁL adj. 1. (înv.) simțual. (Reacție ~.) 2. erotic. (Plăceri ~.) 3. trupesc. (Pofte ~.) 4.ațâțător, incitant, provocator, (rar) provocant. (Un surâs ~.) 5. impudic, lasciv, obscen, voluptuos, (livr.) lubric. (Dans ~.)
 Apostolul Pavel ne numeste ,, cetateni impreuna cu sfintii, oameni din Casa lui Dumnezeu” (Ef 2:19) si ne spune ca ,, curvia (cu toate formele ei) nici n-ar trebui pomenite intre noi, asa cum se cuvine unor sfinti” (Ef 5:3) si ca ,, nici un curvar, nici un stricat…n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu”(Ef.5.5).
De aceea preaiubitii mei frati si dragi surori, pentru ca-L iubim pe DOMNUL ISUS si asteptam intoarcerea Lui, ca sa-L vedem si sa nu ne roseasca obrajii de rusine, sa cerem CUNOSTINTE, INTELEPCIUNE si PRICEPERE DIVINA si sa veghem sa ne purtam in Casa Lui si sa purtam in Casa Lui, astfel incatSFINTENIA sa fie incurajata sub toate formele ei.
TOLERANTA la PACAT : ZERO
Am vazut si auzit despre prea multi baieti si fete care s-au jucat cu senzualitatea si si-au frant din pacate viata, fie ca erau casatoriti sau nu.
 In Casa DOMNULUI trebuie sa putem privi Frumusetea Domnului in toti si toate si nu trebuie sa mergem cu ochii inchisi sau sa intoarcem capetele de rusine sau jena. Aici nu trebuie sa ne chinuim sufletele precum Lot in Sodoma si Gomora. Suntem chemati sa traim frumos ca in timpul zilei si sa asteptam ca fecioarele intelepte pe Mirele Ceresc ca sa ne duca in Casa Tatalui Sfant la Nunta Sa. Suntem  imbracati in Hristos cu haine albe curatite in sangele Mielului si trebuie prin Harul Domnului sa le pastram curate.
,, Dumnezeul Pacii sa va sfinteasca El Insusi pe deplin; si : duhul vostru, sufletul vostru si trupul vostru, sa fie pazite intregi, fara prihana la venirea Domnului nostrum Isus Hristos.”(1 Tes 5:23)
Cu dragoste cereasca unul dintre voi care va multumeste ca iubiti si traiti in sfintenie asa cum este si o cere intreaga Comunitate a Sfintei Treimi."

Un comentariu:

Otniel spunea...

In primul rand vreau sa multumesc celui ce a reactionat si felicitari pentru dorinta de a spune lucrurilor mai pe nume. Da senzualitatea si toate formele de provocare trupeasca sunt pacat si trebuie tratate cu atentie in vietile noastre. Tratamentul e Hristos. Cred ca daca o persoana e cu adevarat crestin, si om din Casa lui Dumnezeu, cetatean cu sfintii, Duhul care locuieste in el il va ajuta chiar si in privinta curatiei trupului.
Nu cred ca experienta mea conteaza foarte mult,dar ce pot sa spun este ca oricare dintre noi avem nevoie de sfintire, fie esti fata care crezi ca barbatii ar trebui sa se uite altundeva, sau suntem barbati care ne simtim atrasi ochii spre ce izbeste privirea.
Felicitari si tie Cella!