miercuri, 12 mai 2010

am murit?

Criza. Crima pasionala. Delapidare. Spargere. Viol. Orgii. Furt. Sustragere. Inselaciune. Vraji. Droguri. Cancer. Sida. Leucemie. Septicemie.  Alcool. Trafic de fiinte umane. Razboi. Atac armat. Deturnari de avioane. Explozii. Eruptii. Nor de praf. Sinucidere. Saracie. Inanitie. Moarte. Dumnezeu a pierdut lucrurile din control. Dumnezeu a murit. Dumnezeu nu exista.
Cam astea sunt titlurile din ziare, de la stiri si ma fac sa intru in descurajare, sa imi fie teama de ziua de maine, de cei de langa mine, depresia e la un pas distanta. Doamne, unde esti? Nu mai auzi?
Mi-am luat ca aplicatie sa nu ma mai uit la stiri, le citesc titlurile cand imi vin pe e-mail si pe cele locale dar numai daca e ceva in domeniul in care sunt implicata. Mi-e jena sa deschid ziarele, fie cele tiparite, fie cele electronice. Sunt ticsite cu femei dezbracate. Panourile publicitare sunt tot cu ele. Orice produs are langa el in prezentare si una sau doua mandre mai mult goale si nu pot sa nu ma intreb: cei ce cumpara produsele, cred ca mandrele se vor da bonus? In magazine, birouri, oriunde as merge e aceeasi problema: femeile sunt mai mult dezbracate. Ti-e jena de jena lor. Disperarea mai mare e cand merg sa cumpar haine pentru ca "haine pentru oameni normali" se pare ca nu mai exista.
Copiii de pe la 9-10 ani isi incep viata sexuala si sunt incurajati sa faca asta pentru a scapa de inhibitii. Sunt considerati cool. Oare? Ideea de valori e atata de depasita si invechita ... esti anormal daca mai ai valori.
Imi povestea o prietena ca au avut la facultate un curs despre beneficiile masturbarii atat la femei cat si la barbati, despre importanta cunoasterii propriului trup si ca socul sa fie total, profesorul a mers mai departe laudand si inaltand la rang de cinste relatiile cu cat mai multi "subiecti". Li se spunea ca e normal, e sanatos.
Nu mai credem in nimic si daca e nevoie, suntem "crestini de 2000 de ani". Iar Dumnezeu ... e un batran uituc si care poate fi pacalit, tras pe sfoara si daca ii dai ceva acolo, te iarta si iti asigura un loc in Raiul Sau de cea mai buna calitate. Ne batem joc de noi, de ceilalti, de conducerea unde suntem angajati, de cei din conducerea tarii, oricine a ajuns de ocara. Avem bancuri despre oricine, bancuri porcoase si nesimtite la care se rade in disperare. Glume de prost gust ce distreaza cum nu iti poti inchipui.
Doamne, nu inteleg ce se intampla. Tu spui ca nu Te schimbi, ca valorile ce le ai Tu nu sunt schimbabile, nu isi pierd valabilitatea odata cu schimbarea guvernelor, cu schimbarea decaderii noastre morale. ... Si ce se proclama? Carpe Diem! Fara valori, fara bun simt, fara legi, fara Dumnezeu am ajuns niste depravati, nemultumiti, cartitori, barfitori, desfiintam pe oricine, oricand, oriunde.
Mania lui Dumnezeu se descopera din cer impotriva oricarei necinstiri a lui Dumnezeu si impotriva oricarei nelegiuiri a oamenilor care inabusa adevarul in nelegiuirea lor. Fiindca ce se poate cunoaste despre Dumnezeu le este descoperit in ei, caci le-a fost aratat de Dumnezeu. In adevar, insusirile nevazute ale Lui, puterea Lui vesnica si dumnezeirea Lui se vad lamurit, de la facerea lumii, cand te uiti cu bagare de seama la ele in lucrurile facute de El. Asa ca nu se pot dezvinovati; fiindca, macar ca au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslavit ca Dumnezeu, nici nu I-au multumit; ci s-au dedat la gandiri desarte, si inima lor fara pricepere s-a intunecat. S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit; si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare. De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile; caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase; caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor in una care este impotriva firii; tot astfel, si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite. Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lacomie, de rautate; plini de pizma, de ucidere, de cearta, de inselaciune, de porniri rautacioase; sunt soptitori, barfitori, uratori de Dumnezeu, obraznici, trufasi, laudarosi, nascocitori de rele, neascultatori de parinti, fara pricepere, calcatori de cuvant, fara dragoste fireasca, neinduplecati, fara mila. Si, macar ca stiu hotararea lui Dumnezeu, ca cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totusi, ei nu numai ca le fac, dar si gasesc de buni pe cei ce le fac.
Doamne intr-un fel am murit, insa te rog trezeste-ma, atinge-Te de mine. Vreau sa recunosc autoritatea Ta, valorile Tale, sa traiesc dupa legile Tale pentru ca stiu ca Le-ai dat ca sa ma protejezi si sa fiu fericita traind in ele si nu le-ai dat spre nenorocirea mea. Vreau sa traiesc. Insa vreau viata ce vine de la Tine, cu Tine si prin Tine.

7 comentarii:

elena marin-alexe spunea...

Traim ultimile clipe ale planetei. Printre randurile din ziar si imaginile zilnice ale mass-mediei, se afiseaza o realitate cruda si neomeneasca, satanica chiar, as putea spune...
Dumnezeu va duce la bun sfarsit planul Sau, dar oamenii inca nu cred..

Anonim spunea...

cand am ajuns ieri pe blogul tau, am avut senzatia ca impartim aceeasi minte: pana si citatele de astazi, din biblie, sunt aceleasi cu cele pe care eu le-am subliniat cu linii groase si colorate pentru a le gasi mai repede. am incetat acum muti ani de zile sa citesc ziare, dar le cumpar zilnic pentru socrii mei. daca le deschid cumva, ma incearca o senzatie de jena amestecata cu repulsie pe care nu o mai resimtin legatura cu nimic altceva, decat poate cu emisiuni tv de aceeasi calitate. O ZI BUNA!

cella spunea...

Elena ... sunt constienta ca sunt ultimele zile si ceea ce vreau e sa stau langa Domnul. Vreau trezire.

cella spunea...

Donca,
bun venit pe blog si multumesc de comentariu.
Iti doresc o zi plina cu har!

denisia spunea...

Titlul e putin socant... o sa-ti zic de ce.
Nu am putut scrie comentarii, ceva nu a fost bine, ma tot trimitea la centru de ajutor bloger.
Ma gandesc daca nici acu nu merge poate am murit si eu...

cella spunea...

Denisia, a mers ;)

denisia spunea...

Vad ca se poate acum, deci... nu am murit...