sâmbătă, 8 mai 2010

potential in vise sfaramate?

Avraam aude chemarea de a-si parasi tara spre un loc unde ai Tu de gand sa Il duci si pleaca. Unde? Habar nu avea.
Iosif, copilul frumoasei Rahela este crescut ca intaiul nascut de tatal sau Iacov, adica are parte de toata educatia posibila si pe deasupra stia ca va primi parte dubla de mostenire. Dar intaiul nascut e Ruben, care nu e de acord cu acest tratament si cu ocazia cea mai prielnica il vinde pe acest frate uzurpator ce va ajunge sclav in casa lui Potifar. La ce i-a folosit toata educatia? La spalat podele? Domnul era cu el. Vedem asta mai tarziu
Moise creste in casa lui Faraon, invata filosofia, intelpciunea, istoria egiptenilor, modul de abordare a acestora timp de 40 de ani. Insa urmatorii 40 de ani invata filosofia, intelepciunea si istoria oilor in desertul Madian. La ce i-au folosit toate cunostintele acumulate in primii patruzeci de ani? Sa stie cum sa se adreseze si sa trateze cu Faraon cand va merge sa scoata poporul evreu din Egypt si sa il duca prin desert 40 de ani.
Patru tineri frumosi si destepti sunt luati sclavi din Ierusalim. Aveau visurile lor, .... dar totul le fuge de sub picioare cand se trezesc in Babilon si pusi sa invete filosofia, limba, intelpciunea, istoria babilonului. Nici in cele mai negre cosmaruri nu si-au imaginat asta ... Insa trei dintre ei, scriu istorie in Babilon cand in Valea Dura refuza sa se inchine idolului ridicat de imparat; si fiind aruncati in cuptorul incins de spate ori mai tare, nu ard, nici nu miros a fum, a foc, nici un fir nu le e parlit ... Rezulta un decret imperial in care Dumnezeul celor trei este recunoscut ca Dumnezeul ce merita toata inchinarea, Dumnezeul ce are putere.
Al patrulea, pentru ca isi tine coloana vertebrala dreapta cand toate par contra, este aruncat in groapa cu lei si banuiesc ca leii nu erau satui. Insa, dupa o noapte de stat cu ei, este scos nevatamat. Urmarea? Este dat un decret sau cum e la noi, ordonanta de urgenta, in care este comunicat poporului ca orice om sa se inchine Dumnezeului lui Daniel.
Iona este trimis la Ninive insa el spune NU. Si pleaca in croaziera. Dar vine o furtuna de neinteles si cere sa fie aruncat in mare. O balena primitoare il gazduieste trei zile in burta ei pana ce Iona se roaga si cere sa fie trimis la Ninive ca sa duca mesajul pocaintei.
Pavel invata sub tutela lui Gamaliel, stia filosofia iudaica ca pe Tatal Nostru. Insa Domnul il trimite la neamuri.
Doamne, ceva nu e in regula. Ai o placere deosebita de a sfarama visuri, de a trimite oamenii unde nu vor, de a nu raspunde la rugaciunile ce mi-ar face viata usoara si placuta.
Ai mei au visat ca eu sa devin doctor, eu visam sa ajung cantareata de opera si eu nici nu voiau sa auda de opera insa si mie mi-e rau cand vad o rana "deosebita". Am visat multe ... am citit, studiat si .. parca efectiv Te-ai pus de-a curmezisul la tot ce visam eu in roz bombon.
Cererea sau rugaciunea mea va fi ascultata daca e dupa voia Ta. Si ca eu sa am o viata frumoasa, comoda si linistita nu suna bine? Nu asta vrei si Tu? Sa traiesc frumos? Si apoi ma uit si la prietenii de-ai mei. Multi din ei au terminat facultatea si acum sunt soferi, unii vanzatori, unii lucreaza in constructii, fetele fac menaj sau cresc copiii celor ce au bani ...
Doamne, azi am inteles ceva ce parca ca niciodata n-a fost clar. Acum parca mananc pelin de dimineata pana seara si ma mai si dau cu fundul de pamant pentru ca nu-mi ies pasentele asa cum vreau eu. Dar Tu stii potentialul din mine, stii sa ma folosesti altfel de cum visez eu, stii ca pelinul de acum e bun si el. Dar acum ii amar insa eu il mai amarasc prin atitudinea mea.
Am rugaciuni pe care le consideram neascultate, astazi insa ... le consider ascultate insa fara raspuns. Tu Le-ai ascultat, n-am nici o indoaiala. Insa pentru ca nu imi sunt folositoare, pentru ca ceea ce cer nu e dupa voia Ta, nu e spre binele meu asa cum stii Tu, raspunsul e NU. Eu cer cate in luna si-n stele, vrute si nevrute ... insa ma iubesti prea mult ca sa imi dai tot ce vreau eu, Tu nu esti duhul din lampa lui Aladin ci esti Dumnezeu, Creatorul a toate, Dumnezeu triunic ...
Mi-i greu uneori sa inteleg de ce imi tai cararile, de ce nu asculti, de ce ma asezi la colt ... cand mie mi-ar trebui niste vant in aripi ca sa pot zbura ...  Nu vad acum, nu inteleg pe deplin sau deloc ce vrei Tu insa prefer sa am incredere in Tine, prefer sa Te las sa lucrezi cum stii Tu ca imi e cel mai bine, Tu stii potentialul meu si unde sa ma folosesti. Asa ca ... foloseste-ma.
Tata sunt constienta ca am sa ma mai dau cu fundul de pamant si am sa plec in croaziere dar mai stiu ca si balena ma asteapta si voi arde bine, apoi voi cere eu sa fiu trimisa unde vrei Tu.

6 comentarii:

kameluna spunea...

Interesant...mereu am ceva de invatat din postarile tale.

Anonim spunea...

-aşteptă niţel şi să vezi ce-o fi şi de scrierile tale ....minuni Dumnezeieşti te-or trimite şi pe tine în vreun colţ de lume să faci misiune...

cella spunea...

Kami ... bine ca nu inveti dupa ce dai cu capul de sus, ca mine.

cella spunea...

Anonim,
am visat sa plec in Groenlanda ca e frig si ... aventura. Acu imi pare bine ca nu m-a lasat Domnul sa merg acolo.
Invat sa intru in timpul Sau ... si mi-i atata de greu ....

denisia spunea...

Cred ca prea mult ne agitam. Vrem sa avem stabilitate si siguranta. Ne urnim greu din locul unde credem ca suntem fericiti, nu ne plac schimbarile. Daca am fi mai maleabili nu am privi cu teama la schimbari.

kameluna spunea...

Cella ...la cate capuri de sus am dat, ma mir de cum il mai am pe umeri...