luni, 22 aprilie 2013

ingeri la lucru

"13 Tu mi-ai întocmit rărunchii; Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. 14 Te laud că sunt o făptură atât de minunată – minunate sunt lucrările Tale! – şi sufletul meu ştie foarte bine aceasta.
15 Oasele mele nu erau ascunse de Tine când am fost făcut într-un loc ascuns, când am fost ţesut în adâncimile pământului.
16 Când eram doar un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau, iar în cartea Ta erau scrise toate zilele care mi-au fost hotărâte mai înainte să existe vreuna din ele.
17 Cât de greu de pătruns îmi sunt gândurile Tale, Dumnezeule! Cât de mare este numărul lor! " Psalm 139:13-17

Isaia ma provoaca sa imi cunosc Dumnezeul in care ma incred si in care cred. Sa Il stiu, sa Il cunosc, sa imi pun increderea in El, sa cred in El, sa stiu de cand ma stie ... Stiu cum arata un razboi de tesut, cum se impleteste, crosesteaza ... am vazut clipuri-documentare despre evolutia copilului in uterul mamei lui. Si e fascinant sa vezi ce se intampla ... insa e si mai fascinant sa stii ca e Cineva care efectiv tese acel copil. E uimitor sa stii ca pune venele unde trebuie, imparte camerele inimii, da culoare ochilor, culoarea si luciul firelor de par, pune organele unde trebuie ... Stie mersul fiecarei celule si compozitia acestora.

Astazi, intr-un spital din Romania, A.Dama va lasa ingerii cu chip de om insa si pe cei nevazuti sa fie lucru ... mai mult ca oricand. Si asta pentru ca e nevoie de o interventie chirurgicala ce necesita o finete deosebita. "O intervenție dificilă, cu multe puncte sensibile. Medicul ar trebui să aibă mâinile teleghidate măcar de îngeri, dacă nu direct de Creatorul care a creat orice ființă de pe lume, inclusiv ființa mea." 

Eu nu ma pot misca daca Dumnezeu decide asta. Ingerii nu pot face nimic daca Tata nu le spune ce sa faca. Nimic nu se misca fara ca El sa stie. Tot ce mi se intampla, bun sau rau, e cu voia Lui. Ca eu nu inteleg de ce se intampla sau nu se intampla anumite lucruri ... e alta poveste.

Tot ce pot sa fac este sa o incredintez pe A.Dama in mana Tatii si sa am incredere in El. Sa am incredere ca El e in control, ca e acolo cu doctorii, asistentele, infirmierele. Sa Il rog sa o linisteasca pe fiica Lui, sa ii dea pace din pacea Lui si in ciuda emotiilor naturale sa ii potoleasca inima si mintea.

Update 22.04.2013, ora 21.30
Abia acum am reusit sa aflu ceva vesti despre A.Dama de la fiica ei, adica de la Adamioara. Operatia a decursa 6 (sase) ore. Doctorul spune ca a fost o reusita. Pacienta noastra vorbeste, se misca, ... e in stare normala (ca dupa o operatie lunga). Efectul anesteziei incepe sa treaca si clar ca apar durerile ...

Stiam eu ca Tata e expert la operatii si interventii. Acum insa vreau sa Il rugam sa aline durerile pacientei, sa ii calmeze durerile si sa o ajute sa treaca si prin procesul de recuperare. Insa vreau sa ma rog si pentru Adamioara si tatal ei care sunt acolo si au si ei la randul lor nevoie de incurajari, rugaciune, putere ...

8 comentarii:

livius spunea...


Oamenii fac partea lor, dar Domnul este cel ce da Viata!

cella spunea...

El da viata, El o sustine, El o ia, El o da inapoi!
Si, tot El da viata vesnica!

Rodica Botan spunea...

Domnul sa o tina in mina Lui binecuvintata...si toate lucrurile vor lucra impreuna spre binele celei ce si-a incredintat soarta in mina Lui.

cella spunea...

Rodica,
vestile sunt bune ... asta inseamna ca rugaciunile au fost ascultate!

Rodica Botan spunea...

Multumiri si lauda Celui ce poate si vrea sa ne scoata din orice situatie. A Lui sa fie toata slava...

Sorina spunea...

Asteptam ziua in care nu va mai fi nevoie sa asteptam vesti... pentru ca viata ei isi va fi intrat in normal! Sa o ajute Dumnezeu sa ajunga cat mai curand acea zi si cu suferinte cat mai putine! Iar toata aceasta incercare sa le fie de inaltare spirituala tuturor celor 3 membri ai familiei!

cella spunea...

Sorina,
ziua aceea va veni. Cu pasi inceti ... ca asa se face vindecare ...
Insa va veni!

Si mai stiu ca Domnul are caile Lui prin care ne trece ca sa ne modeleze, creasca, inalte catre si spre El.

Anonim spunea...

De cand cautam aceasta informatie. Acum m-am dumirit. Se vede ca v-ati documentat inainte.