joi, 16 ianuarie 2014

cum se cresc fetitele - partea a II-a

Cum se fasoneaza pozitiv vointa copilului?
Fiecare parinte e, mai devreme ori mai tirziu, exasperat de iesirile iresponabile ale copiilor lor. Vointa lor e in conflict cu vointa parintilor. Dr. Dobson recomanda cinci lucrurispecifice pe care parintii trebuie sa le faca sa directioneze in mod pozitiv dezvoltarea vointei copiilor lor. In primul rind, copiii trebuie sa invete respect fata de autoritate de la o varsta cit mai mica. In primul rind, respect fata de autoritatea parintilor, apoi a celor din biserica, fie preoti fie pastori. In al doilea rind, parintii trebuie sa defineasca limitele comportamentului copiilor lor inainte ca ele sa fie puse in aplicare. Adica, de la o varsta frageda copilul trebuie sa stie de la parintii lui care sunt limitele. In al treilea rind e nevoie ca parintii sa aibe discernamint si sa diferentieze intre neascultarea intentionata a copiilor lor si iresponsabilitatea copilareasca. In al patrulea rind, dupa ce confruntarea intre parinti si copiii se domoleste, parintii trebuie sa reafirme dragostea pentru copii si limitele. Iar in final, parintii trebuie sa dovedeasca copiilor lor ca ei insisi traiesc dupa principiile pe care cauta sa le impuna copiilor lor.

Feminitatea incepe cu respectul de sine
Cultura contemporana hipersexualizata a transformat chiar si pe tinerele fete in femei cu moravuri usoare. Tinerele fete sunt duse de torentul anti-valoric cu care toti ne confruntam. In trecut, torentul cultural era favorabil valorilor si le ducea pe tinerele fete pe aceasta traiectorie de-a lungul vietii din pruncie pina la casatorie. Astazi insa lucrurile stau cu totul altfel. Trebuie sa ne protejam fetele de curentul antivaloric care se manifesta peste tot. La inceput ele se simt bine in mediul hipersexualizat, dar mai tarziu il regreta. Pe cum progreseaza in varsta, pe atit isi dau seama ca fetele mai tinere le iau locul si devin geloase.

Pentru a preveni torentul anti-cultural din viata fetelor, Dr. Dobson sugereaza ca parintii sa-si introduca fetele valorilor morale si spirituale de la o varsta cit mai frageda. [Aici facem o mica paranteza sa subliniem faptul ca ideologia care domina Parlamentul European e tocmai opusa. Raportul Estrela, respins de doua ori in toamna si iarna, cauta tocmai reversul, printre altele educatia sexuala a copiilor inca de la varsta de 4 ani, inclusiv sa fie informati privind masturbarea. Iar un manual de sexualitate pentru copii si tineri emis in Canada in toamna chiar recomanda ca copiilor mici sa li se permita sa mingiie organele genitale ale parintilor lor. Despre asta am scris in toamna in buletinul informativ AFR de marti] Consecinta acestui torent secularist anti-valoric este subminarea autostimei la fete. Fetele care sunt duse de acest torent nu sunt fericite ci mizerabile.

Care sunt contravalorile promovate de societatea seculara?
Dr. Dobson e foarte explicit privind non-valorile la care sunt expuse fetele inca din clasele primare. Parinti fiti cu bagare de seama. Sunt mai multe, dintre care si noi discutam unele dintre ele destul de des in scrisorile noastre saptaminale. Enumeram citeva din ele: (1) experienta sexuala timpurie e buna; (2) virginitatea e rezultatul opresiunii masculine si deci trebuie abandonata cit se poate de devreme; (3) nu exista nicio diferenta majora intre sexe, decit faptul ca femeie aduce copii pe lume; (4) in relatiile dintre sexe, femeile si fetele trebuie sa imite comportamentul vulgar si agresiv al barbatilor; (5) modestia e o non-valoare si reflecta opresiunea femeii de catre barbat; (6) maximizare puterii pentru o fata consta in puterea ei de a deveni un simbol de sex si de a-si maipula puterea spre folosul ei; (7) a fi o femeie de moravuri usoare e un lucru bun; [Nota AFR: in conformitate cu aceasta ideologie anticrestina, in decembrie Tribunalul Suprem al Canadei a dezincriminalizat prostitutia in Canada] (8) intregul spectru de experimentare sexuala e acceptabil (heterosexualitatea si toate celelalte manifestari sexuale); (9) romanta e o traditie care nu are loc in societatea postmoderna; (10) coabitarea e preferata casatoriei.

Care sunt consecintele acestor contravalori in viata fetelor? Dezastru emotional, dependenta de alcool, tutun ori droguri. Depresie. Sex premarital. Concubinaj in loc de casatorie. Sarcini nedorite de la o varsta tot mai frageda. Avort. O schimbare radicala a culturii sociale, cu un cost social enorm. Daca in 1943 in SUA doar 12% din populatie agrea cu sexul premarital, in 1979 procentajul acesta a crescut la 73%. Ba mai mult, un numar in crestere de profesori americani promoveaza idea in cursurile pe care la predau ca e bine sa incurajezi tinerele sa intretina relatii sexuale cu cit mai multi parteneri, si chiar sa foloseasca droguri usoare.

Vesti bune
Exista insa si vesti bune. Milioane de tineri practica abstinenta, mai ales cei crescuti in familii integre si monogame. Milioane de tineri resping concubinajul si traiesc in familii traditionale, nu folosesc droguri, nu sunt la cutite cu parintii lor, nu sunt dependenti de tutun ori alcool. Procentul tinerilor americani care practica abstinenta e in usoara crestere. Dupa o scadere vertiginoasa a numarului practicantilor abstinentei in toiul reovlutiei sexuale, numarul acesta e in crestere.

Daca aceste vesti incurajaza, parintii au responsabilitatea primara sa asigure ca vestile rele de pina acuma sa nu se repete in viata copiilor lor. Parintii trebuie sa-si protejze copiii de pornografie. Trebuie sa monitorizeze siturile electronice vizitate de copiii lor. In cazul fetelor, texting e o obsesie cu efecte foarte negative pentru ele. Incetiniti aceasta practica la fiicele voastre. In final, trebuie insistat ca si bisericile si parohiile sa adopte un rol activ in pastrarea valorilor la tinerii crestini.

Niciun comentariu: