duminică, 10 august 2014

Ignoranţa nu e o scuză!

În ultima vreme nu am mai scris. Sunt încă "blocată" în Isaia 60:1. Încet, încet, capătă sens în viaţa mea. Într-un final am realizat că trebuie să iau nişte decizii ... şi habar nu aveam că erau eliberatoare.

Am citit mult în perioada asta despre conflictul dintre Israel şi Gaza, despre ISIS, despre Califat. Sunt şocată de comentariile unora ce îşi spun creştini şi îşi susţin ideile umaniste privind situaţia din Orientul Mijlociu. O idee dintr-o predică (a lui Jim Stanley) mi-a rămas în minte şi sună cam aşa: "Israel e poporul Domnului că îţi place sau nu, că o crezi sau nu. Dacă te numeşti creştin atunci spui şi crezi că eşti a Domnului. Cum poţi să nu susţii Israelul şi să spui că eşti de partea Domnului, că eşti a Domnului? Trebuie să alegi de partea cărui domn eşti."

Mă uit la fotografiile de pe net şi mi se strânge stomacul. Oameni ce par normali se fotografiază cu capete umane. Acele capete sunt ale oamenilor ca mine şi ca tine. Femeile, indiferent de vîrstă sunt prinse şi, înainte de a fi omorâte, sunt violate ... de cît mai mulţi cu putinţă. Fetiţele sunt date ca mirese de la vârste cât mai fragede după ce li s-a făcut circumcizia ... care le mutilează pe viaţă fizic, psihic şi emoţional.

Mai înainte am găsit un articol despre 500 de oameni omorâţi. Unii dintre ei ... îngropaţi de vii. http://rt.com/news/179280-iraq-islamic-kil-yazidi/
Copii decapitaţi, mame violate şi omorâte, taţii spânzuraţi de către ISIS
http://cnsnews.com/mrctv-blog/barbara-boland/leader-isis-systematically-beheading-children-christian-genocide

Am ascultat săptămâna trecută o predică (din 03.08.2014) a lui Florin Ianovici şi la un moment dat spune de una din gropile comune din Ucraina. E o groapă făcută în luna iunie 2014 în mijlocul oraşului lângă spital. O groapă unde sunt ucişi pastori, lucrători ai bisericilor ... unii din ei au copii acasă. Şi Ucraina e aici la doi paşi de noi. Am căutat despre aceste gropi pe net.
http://www.hotnews.ro/stiri-international-17744454-slaviansk-fost-deschisa-prima-groapa-comuna-marturie-ororilor-cauzate-rebeli.htm

"Istoria ne arătă că nu învăţăm niciodată nimic din istorie şi de asta suntem meniţi să o repetăm"

Sunt şocată de acurateţea lui Isaia. A prezis că Damascul va cădea şi dacă mă uit la ştirile din Siria, mă îngrozesc. Biblia relatează despre bătălii, războaie şi mă înfiora cruzimea oamenilor. Credeam că ... eu trăiesc o altă vreme, una în care suntem civilizaţi. Realitatea îmi arată că nu e aşa. Aceeaşi cruzime, răutate ...

Aud pe unii care spun că Israelul e lepădat de Domnul, că cei ce sunt creştini au devenit Israel. Îmi cam ies ochii din orbite. Ce soi de Biblie citesc ei?

În Orientul Mijlociu creştinii sunt vânaţi şi omorâţi. În Nigeria, în 6 august 2014, 100 de oameni au fost omorâţi. De ce? Pentru că erau creştini.
http://midnightwatcher.wordpress.com/2014/08/08/massacre-at-least-100-slaughtered-after-islamist-attack-against-predominantly-christian-town-in-nigeria/

M-am tot întrebat ce să fac?
Tăcerea e şi ea un răspuns.
Indiferenţa e şi ea un răspuns.
De parte cui sunt?

Lucrurile se desfăşoară langă mine. Nu pot să îmi astup urechile, să îmi pun ochelarii de cal şi să mă prefac că totul e bine şi frumos.
Dacă sunt creştină, atunci trebuie să ţin cu ceea ce e a Domnului meu.
Dacă sunt creştină atunci trebuie să aflu ce se întâmplă cu poporul Domnului, trebuie să îmi pese, trebuie să vorbesc şi să spun ceea ce cred.
Ignoranţa nu e o scuză!
https://www.facebook.com/FriendsOftheIDF/photos/a.127157570627938.22648.119075051436190/866478903362464/?type=1&theater

Niciun comentariu: