vineri, 1 ianuarie 2016

o femeie în care Domnul își găsește plăcerea!

Anul 2015 a fost unul în care am scris putin însă am vorbit, citit, descoperit, aplicat, gândit, meditat, răs-despicat mai mult. Am cerut un an al regenerării și l-am avut din plin. Sună ciudat! Știu!
Versetul de la care am plecat e din Ioel "Vă voi răsplăti astfel pentru anii pe care i-au mâncat lăcustele " Ioel 2:25.

L-am lăsat pe Yahwe să răscumpere și să răsplătească anii cât lăcustele au făcut ravagii în mine. Lăcustele sunt dependențele, obiceiurile, ideile crețe neconforme cu ceea ce spune Scriptura, filosofiile și credințele ce seamănă a Cuvânt. Despre unele habar nu aveam că locuiesc bine mersi la mine, cu unele încă mai am de luptat, unele au devenit adevărați dragoni ce și-au scos colții. 

A fost un an în care am descoperit că am idei și filosofii de viață care sunt contrare cu ceea ce spune Scriptura dar care sunt foarte în trend. A trebuit să decid de cine ascult. Și nu e ușor să accepți, să decizi, să îți resetezi ideile, să construiești pe ele, să crezi în ele. 

O carte care m-a provocat teribil este În căutarea ginerelui potrivit - Voddie Baucham jr. E scrisă pentru băieți și pentru mamele de băieți ... însă e foarte bună și pentru fete. Trebuie să știe cum să fie un bărbat, ce calități și obligații are el. 

În mod special, două filosofii mi-au dat de furcă: căsătoria și copiii. A trebuit să analizez ce este căsătoria dintr-o perspectivă la care nu am vrut să o văd și nici prin vârful minții nu mi-a trecut să ascult de perspectiva Scripturii. Am ales să nu mă căsătoresc. Ca să-mi justific alegerea, mi-am adunat un miliarde de motive. Unele dintre acestea sunt întemeiate în timp ce altele acum îmi par hilare. Despre copii, deși îmi plac copiii, am avut de dat o altă bătălie. Am descoperit că ei sunt un dar, o moștenire și o binecuvântare. A trebuit să conștientizez că e posibil să fi pierdut daruri, moșteniri și binecuvântări. Iar constatarea a adus cu ea căință, pocăință și decizii noi.

M-am lăsat binecuvântată de prieteni, de sfaturile lor și a trebuit să îmi dau orgoliul deoparte, sa îmi cer iertare de la unii prieteni pe care i-am dat deoparte pentru că nu au acționat, gândit sau făcut lucrurile cum aș fi vrut eu. Mi-am luat inima în dinți, am bocit, am scris și vorbit, mi-am cerut iertare ... fără să am nici o speranță că voi iertată. Contrar așteptărilor mele ... am primit iertare. 

Un personaj din Scriptură mi-a tot dat bătăi de cap anul trecut. E vorba despre Daniel. Cum a reușit el să trăiască în Babilon și să mănânce ca acasă? Cum a putut el să se țină de Legea Domnului în condițiile în care a fost făcut eunuc, sclav deși provenea dintr-o familie bună din Iuda?

Sănătatea mi-a jucat feste anul trecut și a trebuit să iau decizii drastice. Nu am avut de ales și a trebuit să intru să îmi regenerez și alimentația. Au fost zile când am mâncat numai banane sau câteva migdale, alune de pădure, acaju sau stafide, salată, cartofi copți, ... și am supraviețuit. Nu mă mir că Daniel se simțea bine cu salate din legume sau fructe. Nu am devenit vegetariană. Carnea a rămas leguma preferată ...deși încă nu o pot tolera. Acum știu cam ce dietă avea Daniel.

Am fost întrebată ce an urmează pentru mine, ce promisiuni fac, ce idei am. Tot de Daniel am parte și de la el m-am inspirat. Vreau să fiu plăcută Domnului așa cum era Daniel, cum i se spune lui de două ori în capitolul 10:11 și 19. Am verificat să văd cum scrie în ebraică și sună cam așa: foarte iubit, de dorit, în care își găsește plăcerea, plăcut, prețios. 

Habar nu am ce transformări mă așteaptă în noul an dar vreau să se spună și despre mine: Cerasela (sau Cella), femeie plăcută Domnului sau o femeie în care Domnul își găsește plăcerea.

Melodia cu care am încheiat anul 2015 și am deschis anul 2016 este: Mă întorc la Tine sau
Ashuv Eleicha și o cântă Yaron Cherniak. M-am îndrăgostit de melodie însă și de Yaron. 

2 comentarii:

Loredana spunea...

La multi ani!
Un an bun si binecuvantat sa ai!

cella spunea...

Multumesc frumos!

Aşa mi-l doresc!

Şi tu să ai parte de binecuvântări de poveste în acest an.