vineri, 30 aprilie 2010

doar pentru barbati

Un prieten foarte drag mie mi-a spus ca nu e prea corect ca numai femeiele muncesc in casa, si barbatii o fac. Asa ca am incercat amandoi sa gasim o fotografie cat mai sugestiva, nu am gasit una care sa imi placa dar o sa incerc sa ii descriu eu pe cei despre care nu dam ochii peste cap cand ii vedem.
Da, sunt barbati ce stiu sa gateasca foarte bine ...., sa faca tarte, tort, prajituri
Da, sunt barbati ce stiu sa insurubeze un bec, sa repare o chiuveta, o clanta, ... sau mai stiu eu ce prin casa
Da, sunt barbati care nu vin de la lucru si ordona, ci se apuca de alte treburi in gospodarie.
Da, sunt barbati ce stiu sa vorbeasca frumos, sa scrie, sa citeasca povesti copiilor lor, sa iasa cu ei in parc sau ... undeva afara.
Da, sunt barbati ce stiu sa isi stranga familia la rugaciune.
Da, sunt barbati ce nu fluiera dupa mandre pe strada, ce nu comenteaza la orice femeie ce o intalnesc, ce nu scuipa cand trec pe langa tine, ce nu clacsoneaza si exclama cu atata dispret "femeie".
Da, sunt barbati ce scriu poezii si o fac atata de frumos.
Da, sunt barbati ce stiu ..... si lista e enorm de lunga.
Dar dragele mele ... haideti sa nu ii transformam in casnice. Fat Frumos, Greuceanu sau orice alt erou aveti erau barbati ce plecau la vanatoare, la lupta. Nu stiu de ce e tendinta asta de a-i feminiza, poate pentru ca ne dorim sa fim puternice si ... mai stiu eu ce idei mai sunt.
 Ei, sunt barbati ...
Imi place un sfat ce i-l da Elissabeth Elliot fiicei sale inainte de nunta. De fapt e o carte ce o scrie pentru aceasta ocazie unde ii spune cam asa: draga mea, te vei casatori cu un barbat care va imprastia mai multa apa ca tine in baie, caruia ii va trebui un prosop mai mare si care il va uda tot pentru ca el e mai mare. Va manca mai mult, va ocupa spatiu mai mare, va lasa mai multe haine in urma lui, va mirosi uneori ... Nu uita in orice aspect al vietii el ramane barbat.
Imi placea sa ma lupt cu baietii si recunosc ca dadeam tare in ei constienta fiind ca nu ii va lasa inima sa imi dea una cu toata puterea lor (ce ti-i si cu fetele astea), imi place sa ii provoc la tot felul de chestii si imi place ca spiritul de aventura din ei nu e stins cu toata feminizarea asta.
Multumesc Domnului pentru toti barbatii ce ii am in jurul meu si i-am avut, cu care am invatat sa colaborez, sa lupt uneori, sa visez si care s-au lasat vulnerabili impartasindu-mi din "poverile" lor.

11 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

...dincolo de aparenţe ,comunicări publice şi particulare există armonii ce leagă suflete ,vindecă,încurajează,exaltă în bucurii ce trec închipuiri umane, deschide noi orizonturi ce nu sunt efemere şi pecetluieşte cu fiecare clipa a vremelniciei noastre umane dragostea ce izvorăşte din inimi spre gloria Celui ce ne-a făcut părtaşi acestei unice iubiri divine.
Aceste simple cuvinte te vor ajuta să fii dornică mai mult azi decât ieri,mâine mai plină de avânt decât azi ,şi foarte curând vom aduna împreună roduri sfinte ale umblării cu Isus!

daniel taivan spunea...

Asa da articol :). Cella chiar ai talent, ai dat lovitura cu articolul asta..continua. Daca o tii tot asa ai sa ajungi departe. Glumesc..dar cred ca ai ridicat o problema importanta, nu suntem la fel, si nu putem face acelasi lucruri la fel de bine si nu suntem interesati de acelasi lucruri, dar treburile casnice trebuie facute si cred ca si barbati tebuie sa ne implicam intr-o anumita masura sau sa completam prin alte responsabilitati in familie. dar tb sa ne completam, sa incercam sa implinim scopul ca si familie.

cella spunea...

vyky (doi in unu - parintii mei adoptivi), atata vreme cat ii vedem ca inamici si apelative cu duiumul .. mereu va fi razboi ;)
Dani, mersi frumos - in sfarsit am scris ceva ce te-a uns la inima insa cand te intorci in Iasi n-o sa ma gasesti "supusa" asa cum imi tot zici tu ca ar trebui sa fiu =))

raluk spunea...

Cella, articolul este intr-adevar interesant... Acushica is doi ani de cand m-am casatorit si urmaresc acest lucru: sa ii ingadui sotului meu sa fie BARBAT (sincer ajunge o femeie in casa ;)) )... si am descoperit ca, cu cat ii permit mai mult lucrul acesta, cu atat mai mult ma ajuta si se implica in treburile gospodaresti si, cel mai important, nu ma trateaza ca o "casnica" - in conceptia unora o carpa - ci ca si pe cea mai iubita dintre fiinte, sotzioara lui draga, care face tot posibilul sa ii fie bine cand vine acasa...
ei fetelor, baietzi ca al meu sunt greu de gasit, da si cand ii aflati, nu le mai dati drumul ;)
iar celor care inca nu l-au gasit: Domnul are ceva minunat pt voi, astepta-ti credincioase si veti vedea (acest mesaj e valabil si pt voi baietzilor)

kis spunea...

wow!
am citit cu placere aceasta postare!
am auzit ca se tine si ziua barbatului anul asta!
considera o bulina smile pt ca nu pot sa pun!
totusi e o postare interesanta!

cella spunea...

kis mersi frumos de tot.
Da, asa stiu si eu ca pe 5 mai e ziua barbatului ... astazi am fost provocata sa scriu despre barbati si cum si eu is mai baietoasa nu mi-a fost prea greu ;)

Anonim spunea...

E interesant cum de unele cunosc atat de multe despre barbati, fara sa fie casatorite. Mai sa fie, ce s-au desteptat moldovencele

Otniel spunea...

@anonim... sunt unele lucruri care nu ai vrea sa le sti despre tine? si sunt scrise in articol? gandeste-te la un lucru: odata ce spui ca cineva s-a desteptat inseamna clar ca esti inferior! de ce trebuie tu sa te simti superior? nu esti decat un vierme ca fiecare alt om,un praf, o nimica!!! Spune tu cu mana pe inima ca ce scrie mai sus nu e adevarat? nu uita: pentru orice cuvant rostit vei fi tras la judecata! Femeile fie casatorite fie necasatorite sunt mult mai mature decat un copil ca tine... incearca sa te uiti la barna din ochii tai!

cella spunea...

Anonim ...
am tot stat si m-am gandit ce sa iti scriu. De fapt, am scris si am sters.
Esti surprins ca o fata necasatorita poate sti atatea? Am trei frati, toti casatoriti si am avut un tata. Ca sa nu mai spun ca am prieteni casatoriti si am vazut asta in casele lor.
Cat despre moldovence, nu stiu cu ce te-au suparat ele sau cum ai ajuns tu la concluzia ca el nu sunt asa de ... destepte.
Sincer, nici nu ma intereseaza.
Sunt moldoveanca si sunt mandra de asta.
Data viitoare scrieti numele ca sa nu ma simt ca as vorbi de una singura.
O seara plina de har iti doresc!

Rodica Botan spunea...

http://rodicabotan.blogspot.com/2010/05/breakfast-at-pernes-family.html

Eu vin cu o dovada...Unul din ginerii mei este un bucatar excelent. Uita-te la pozele de pe blogul meu. Face cele mai delicioase crepes...din emisfera asta. Vorbeam azi-dimineata despre acest lucru si mi-a zis ca parerile nimanui nu-l intimideaza...este suficient de barbat sa faca ce-i place...si ii place si sa gateasca...

Ma simt privilegiata sa fiu unul dintre beneficiarii acestui talent ...din cind in cind.

AnnaBananna spunea...

Cella draga, din nou, esti maestra! Imi place ca la tine pe blog gasesc o colectie din toate cartile citite si experientele traite de tine - stiu unde sa revin la nevoie ;) - pt mine esti sursa de incredere :D
Imi place cometariul @raluk :)
Si probabil anonim a incercat o gluma, dar nu prea i-a iesit :)) Keep up the great work!