marți, 24 mai 2011

the least of these

Am vazut clipul asta imediat ce a aparut si ... apoi din cand in cand l-am mai revazut. Mi-am revazut lipsa de dragoste, ipocrizia, mandria, neinteresul fata de "ceilalti", de cei nebagati in seama, straini, neinsemnati (drogati, acuzati pe nedrept, abuzati, insetati) ...

10 comentarii:

Oana spunea...

M-am regăsit şi eu. În totalitate.
Aduce în atenţie veşnica problemă a unei alegeri: între a comenta, discuta, citi, dezbate la nesfîrşit probleme legate de religie, credinţă, suflet...şi a face ceva... concret, atunci când poţi şi simţi că e nevoie de tine.

Chiar dimineaţă mi-a cerut cineva, un baiat drogat, un covrig şi m-am uitat cu suspiciune la el. De parcă el n-ar fi meritat. Cine sunt eu să spun cine merită şi cine nu ?!
Pe de altă parte, fiecare e liber să îşi aleagă o cale... de a face
(un) bine. De cele mai multe ori binele se face în taină. Asta e o altă dilemă pe care o am: lucrurile/faptele de omenie trebuie ţinute tainice, ascunse (parcă aşa scrie la Carte) sau ar trebui popularizate - însă numai pentru a spori şansele unor oameni de a se vindeca... sau de a fi măcar un pic mai bine?

Vlad Stoica spunea...

Un filmulet care exprima perfect realitatea, dar totusi trebuie sa ne gandim ca nu toti pot fi ajutati. Eu personal imi place sa mai dau batraneilor, de ei imi este cel mai mila, cei tineri consider ca pot sa faca ceva, nu doar sa cerseasca, chiar daca e greu, exista sansa asta.

cella spunea...

Oana,
crede-ma ca de multe ori vreau sa ajung sa vorbesc cu unul si cu altul insa pana ajung eu la usa ... oamenii au plecat.
E o realitate care mie imi da de gandit.

cella spunea...

Cu cersetorii si eu am o problema (de la mic la mare).
La cati sunt in Iasi, daca as fi Bill Gates intr-o zi as ajunge ca ei ...

vorbeşte peste veacuri spunea...

deci cat e de real..vorba lu Jim Elliot, bisericile au ajuns mai reci ca mormintele...pfffffffff :((...ei sunt responsabilitatea noastra....ei sunt datoria noastra...Doamne trimite-ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Radoi Nicolae spunea...

la poarta fiecaruia dintre noi - Dumnezeu pune cite un Lazar. Nepoile lui nu sint mai mari decit putinta noastra. Uneori o vorba buna si un zimbet face mult...sa recunosti ca si ei exista. Aia din parcare nici nu i-au observat...
Si eu cred ca binele trebuie facut in taina- dar uite ca nu ajunge sa se mai vada decit raul Cineva trebuie sa traiasca si sa fie model pentru altii. Ziarele sint pline de povesti urite. TV-ul arata numai rautati...mai sint si oameni buni. As vrea sa-i vasd, sa-t recunosc, sa nu ma simt ca traiesc intr-o lume plina numai de hoti si criminali...
Dorca lucra si avea inima buna si Biblia vorbeste despre ea...

cella spunea...

Ramona,
ti-am zis eu ca o sa iti placa clipul ;)

cella spunea...

Abia cand moare Dorca toata cetatea incepe sa povesteasca despre ce a facut ea ...
Nu pot sa nu ma intreb: ce vor spune oamenii cand eu am sa mor? Si, nu necunoscutii ci cei de langa mine ...

Anonim spunea...

Moartea nu vine odata cu batranetea ci odata cu indiferenta fata de acesti "Lazari".Nu avem dreptul sa privim de sus pe cineva, decat doar atunci cand ne aplecam sa-l ajutam sa se ridice!

cella spunea...

Anonim,
daca realizez cati Lazari sunt fata de care sunt indiferenta ... pot sa spun ca deja sunt schelet ambulant :D