joi, 15 aprilie 2010

in papucii lui Boaz

E o provocare doar pentru barbati!

Ar fi interesant de vazut, ce a gandit Boaz despre Rut conform relatarii cartii Rut. Cu ce intrebari s-a confruntat, ce a simtit, ce decizii a trebuit sa ia? Imaginati-va ca va incaltati cu “papucii lui Boaz” … si spuneti ce ganditi, ce simtiti, ce traiti …
Nu va fi concurs cu premii, nu e nici macar concurs ci e o provocare la a “visa” personajul Boaz dincolo de aparente si banal.

Fiti creativi!

11 comentarii:

Dani spunea...

depinde in ce stagiu a relatiei dintre cei doi. sunt sigur ca simtea mila la inceput, si dorinta de a o proteja. apoi, in momentul in care ascesta vrea sa o ia in casatorie, cred ca una din problemele ce-l chinuiau pe el a fost faptul ca ea deja fusese casatorita - a rog, asta ar fi problema din punctul nostru de vedere. la ei era normal ca femeia vaduva sa se casatoreasca cu unul din rudele sotului - apropo, parca era cineva care avea un drept mai mare asupra lui Ruth decat Boaz, nu? dupa cum vedeti destule probleme:)). Oricum... avand in vedere circumstantele de atunci cred ca nu i-a fost uosrsa o ia in casatorie,d ar poate si putin bucuros ca a gasit o sotie ca ea, avand in vedere ca erau in vremuri in care nu prea mai gaseai oameni morali. oricum,asta doar la suprafata, ca sanu intram in detalii si in traditii=))

Dani spunea...

pardon..am impresia ca am gresit ceva. Ruth a initiat casatoria nu? asta complica si mai mult lucrurile:))

cella spunea...

Si cineva sparge gheata;)
Buna Danny;) Da, Rut a mai fost casatorita o data.
Gandeste-te ca esti Boaz si esti pe ogorul tau ... gandeste o poveste ...

Anonim spunea...

Eu cred ca Boaz avea capul pe umeri!

Teofil Tripo spunea...

Boaz este un prototip, si stim bine al cui. Atiudinea lui fata de Rut, fata de slugi, cuvintele pe care le afirma, cuprind in ele tot planul lui Dumnezeu de rascumparare, si castigare a Bisericii pentru Christos, ca mireasa. Stim bine ca Rut nu avea sanse sa ajunga in casa lui, nici macar in apropierea lui, ce sa mai vorvim de o alianta prin casatorie. Aici intervine favoarea, sau indurarea. Boaz arata favoare. Stim bine cat de mult s-a pregatit Rut ca sa sa infatiseze inaintea lui, cu cata grija si disciplina. Dar, in ciuda faptului ca am crede ca l-a fascinat frumusetea, doar, el a facut un gest profetic, alegand-o pe Rut. Boaz se ingrijeste de ea, de nevoile ei curente, nu o alunga de pe camp, ii asigura un viitor dar mult mai stralucit decat putea ea sa isi imagineze. Boaz este marele rascumparator si aparator, care vede valoarea acolo unde nimeni nu vede, si care plateste pretul fara sa ii para rau.

Anonim spunea...

orice bărbat s-ar cuveni sa poarte acesti papuci ...ai îndurării si harului ;mă simt bine în aceşti "papuci" ....nu uitaţi evrei aveau şi o obligaţie prin lege să ridice sămânţa unei rude apropiate,dar dincolo de lege îmi place acest model al îndurării Cella .... aşteaptă un Boaz!!!

denisia spunea...

nu prea sunt barbati indrazneti se pare, sau se lasa asteptati.

cella spunea...

Teofil, multumesc frumos de comentariu ... dar insist, ce ai gandi tu personal?

Anonim 1 -asa m-a distrat raspunsul tau. Normal ca avea capul pe umeri.

Anomim 2 - fiecare ar trebui sa i poarte = poti da niste detalii?

Denisia draga, abia a fost aruncata provocarea, ai rabdare ;)

Sorin M. spunea...

E primăvară şi totul se re-crează...Ce spuneţi să ne recreem şi noi cu un un nou concurs?! Unul în care să lăsăm cuvintele să înflorească, să înmiresmeze : )

Teofil Tripo spunea...

Cred ca as vrea sa pot sa fiu un om al faptelor, manat de compasiune si nu neaparat de dorinta de a demonstra ceva, sau a parveni. Nu cred ca imi place sa fac ceva, doar ca "asa spune legea sa ridici un urmas, vaduvei din familia ta". Acest mod de a privi imi displace. Aici e vorba de a-ti asuma responsabilitatea fata de cineva pe durata nelimitata. La acest capitol cei mai multi barbati, azi, dezamagesc. Daca vrem sa luam papucii lui Boaz, vorbim de loialitate, integritate, spirit de sacrificiu si responsabilizare. Imi plac papucii lui :)

cella spunea...

Dar nu te-a provocat nimeni sa arati ceva sau sa devii parvenit.
Eu as gandi cam asa: e vremea secerisului, e atata de lucru, mi s-a comunicat ca Naomi s-a intors si sta la sora ei, oare cum arata. Mi-i dor de ea. ce placinte bune facea, mama ...
Oare de ce a venit cu noru-sa, nu e situatia ei si asa grea, de ce trebuia sa aduca si pe moabita cu ea?
Dar nu e asta treaba mea, eu mai am afaceri de discutat, trebuie sa fac echipa de vanturat, sa aranjez lucrurile... si povestea continua ...