miercuri, 21 aprilie 2010

Sunt vie! Sunt vie! Sunt vie!

Daaaaa, sunt vie! Doamne, daca acum gandesc inseamna ca sunt vie, atata de vie! Dar stai, ma si misc, aud in departare un caine, ma pot ridica, simt apa alungand somnul ce nu se da dus de pe gene, ma scurg spre bucatarie dupa o cafea ce ma va trezi de-a binelea.
Incerc sa vad cum e vremea afara, dar incet de tot ca sa nu trezesc cainele care sforaie si el la ora asta. Mirosul de la cafeaua mea nu i se pare atata de imbietor ... habar nu are el ce e bun ...
Si daca tot sunt vie, vreau sa ma bucur! Multumesc de viata, de ziua de azi, de stelele ce stralucesc dand farmec noptii, farmecul asta lucrand in mintea artistilor ce ne vorbesc despre Tine cu atata maiestrie. Multumesc pentru ca ascuns in noapte acum e soarele ce asteapta rabdator ca Tu sa ridici valul aducand zorile. Multumesc ca in curand voi vedea vrabiile ciufulite si adormite facandu-si inviorarea, voi vedea motanii nostri smecheri si pofticiosi intinzandu-se pe usa si facand figuri de milogi. Multumesc ca pot vedea si ma pot bucura de florile roz de pe copacelul din fata casei, pot observa bobitele de roua de pe lalele facandu-le floarea sa atarne ca niste clopote umile.
Vreau sa ma bucur de viata in ciuda vestilor amenintatoare a vulcanilor ce parca dau in clocot. Ma bucur de viata chiar cu norul ala plin de cine stie ce praf deasupra capului, stiind ca e in mana Ta, si ca Tu stii drumul la fiecare particula ce zboara prin aer. Si daca e in mana Ta, eu sunt linistita.
Vreau sa ma bucur ca m-am nascut in Romania, vreau sa ma bucur ca pot fi fata si nu a fost o mare nenorocire pentru familia mea, vreau sa ma bucur ca tara mea nu are traditii draconice de mutilare a fetelor si a le trata ca pe niste obiecte. Vreau sa ma bucur de libertatea din tara, pentru ca pot calatori oriunde - asta numa daca am bani, insa o pot face.
Multumesc pentru prietenii mei, pentru ca prin fiecare din ei ma imbogatesti cu o idee, cu un cuvant bun, cu un zambet. Multumesc pentru fiecare mesaj de incurajare ce mi-l trimiti prin cunoscuti si necunoscuti.
Multumesc pentru apa, curent electric, mancare, tehnologie - sunt atata de binecuvantata!
Multumesc pentru Isus, pentru ca a venit pe pamant, a murit pentru mine si a inviat aducand vestea iertarii, vestea eliberarii. Si cu toata fiinta vreau sa ma bucur de iertare, de eliberare, vreau sa dansez de bucurie. Vreau sa ma bucur ca un copil ce a facut pozne cu carul si in loc de pedeapsa primeste iertarea.
Tata, asa iti multumesc ca ma tratezi ca pe un copil, asa imi place ....
De mana cu Tine incepem ziua si in timp ce Tu rezolvi lucrurile, eu ma zgaiesc curioasa la toate, intrebandu-te cate in luna si in stele, nemaitacandu-mi gura, uneori cerand ceva - adica mai mereu facand asta ... si in timp ce Tu faci treaba, eu langa Tine ma sfortez sa ajut si eu cu cate ceva si Tu mangandu-ma pe crestet imi multumesti de ajutor, stiind ca de fapt eu mai mult Te-am incurcat intrand in belele. Iar seara, obosita de atata trancanit si alergat, ma acoperi sarutandu-ma inainte de a adormi, spunandu-mi ca a fost asa de bine cu mine ...
Asa iti multumesc pentru dragostea Ta! Cu Tine alaturi, viata e atata de frumoasa! Da, am si eu probleme ... dar eu sunt a Ta si fiind a Ta, problemele mele sunt de fapt problemele Tale si ... Tu stii ca eu intru in depresie daca ma ocup de ele si devin nemultumita. Cand Tu mi-ai spus sa Ti le dau Tie, mi-a fost greu, jena ... insa nu le pot face fata ... asa ca Ti le dau Tie ... ocupa-te Tu de ele, rezolva-le Tu ... Asa, eu pot dormi linistita, pot sa ma bucur de fluturi, vrabii, de zambetul unui copil fara dinti cu fata manjita cu ciocolata, de zburdalnicia mielor ce merg tantosi imitand berbecii din turma .....
Sunt vie! Sunt atata de vie! Si asta ma indeamna sa fiu multumita, sa ma bucur, sa fiu fericita!
Multumesc ca nu imi pui mana la gura ca sa tac si sa Te las in pace. Multumeeeeeeeeeesc!

8 comentarii:

Rodica Botan spunea...

O cafea si mie...please...ca si eu sint vie, dar fara cafea nu se prea vede...
:)

cella spunea...

Sigur, fara lapte nu? Si sa fie maaaare ;)

Luminita Ciuciumis spunea...

unde sunt carliontii tai??....partea cu cafeaua, recunosc, sunt dependenta:))

cella spunea...

cartliontii deja au aparut;)), parul meu nu sta intins, nu ii place deloc spre disperarea coafezelor ce se incapataneaza sa il perie o gramada si spre marele meu amuzament.

O zi buna incepe cu o cafea buna, savurata asa cum trebuie ;)

otilia spunea...

Doamne, ce imi place! sa te bucuri de viata pe care ti-a oferit-o Dumnezeul tau cu atata generozitate, intr-un nou azi !!!!! si sa o faci cu o asa pasiune ca si cum, chiar maine, ai parasi-o ... Cella sa fii binecuvantata de Domnul azi cu o raza proaspata din Imparatie pentru ca esti atat de vie!

cella spunea...

hei oti mersi frumos de urare!
iti doresc una cel putin la fel ca a mea:) ...

Ovidiu spunea...

profunde ganduri, exprimate frumos!

cella spunea...

Multumesc frumos Ovidiu;) ... o zi de bucurie iti doresc!