joi, 18 noiembrie 2010

nu ma mai fac maicuta!

Auzi Doamne. Uite ... de ce nu m-ai facut si pe mine ca pe fata din "Luceafarul" lui Mihai Eminescu? "O prea frumoasa fata, ... mandra, ... buna-n toate cele, cum e fecioara intre sfinti si luna intre stele" Stiu ca e o poezie insa nu ar fi fost fain? Preafrumoasa Cella .. ce bine suna, nu?
Sau, uite patriarhului Romaniei i se spune Preafericit, Preasfintia sa. Daca mi-as face schimbare de sex si m-as calugari ... as ajunge si eu prea fericita sau prea sfanta Cella? ... Nu as ajunge ... si stiu de ce. Schimbarea de sex inseamna ca nu-mi place cum m-ai facut, cine m-ai facut, adica neascultare ...
Vezi, cum esti? Cred ca numai barbatilor li se da posibilitatea sa li se spuna asa .... Daca m-as calugari ... no, ma uit la Maica Tereza ca ea ajuns cea mai cunoscuta, a primit nu stiu ce ordin insa Papa n-a ajuns ... ca e femeie. Daca sunt fata .. ce sa fac? Si, vezi Tu ... nu sunt nici preafrumoasa, nici preasfanta, nici prea fericita ..
"Cella, Tu esti Preaiubita Mea!"
Ceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-s? Preaiubita Ta? Doamne, stai sa discutam. Uite si Tu acu ca eu nu-s asa desteapta, frumoasa, nu stiu sa merg ca manechinele alea scheletice pe podium, nu am o voce asa ... feminina, nu-s mare bucatareasa, cofetareasa, cine stie ce savanta, intelectuala, artista, ... Hai sa fim realisti.
Eu sunt realist, tu nu esti.
Adica ce vrei sa spui? Ca nu Te intereseaza ca nu-s perfecta, ca am o slabiciune la dulciuri, ca imi place sa citesc, sa visez, ca .... ?
Cella, eu Te stiu mai bine decat te stii tu, stiu ce iti place, cand, cum, de ce, iti stiu mofturile. Nu uita ca Eu sunt cel ce le-am pus in tine si tot eu sunt Cel ce declara: "Esti Preaiubita Mea!" Tu esti cea care nu crezi asta, Tu crezi ca pe mine ma intereseasa preafrumoasa, preaperfecta, preasfintia sa, preafericita, preadesteapta, preamuncitoarea, preabucatareasa, preacofetareasa, preacroitoreasa, preamama, prea ...?
Crezi toate ideile stupide posibile si imposibile si ti-i viata uneori un iad, iti astupi urechile si nu vrei sa auzi ceea ce uneori soptesc, uneori strig, desenez ce esti Tu pentru mine. Te prefaci ca nu intelegi. Stii cum intra apa peste tot? Cum se imbiba buretele cu apa?
Aham ...
Ei, lasa afirmatia asta sa intre in mintea, inima, sufletul tau ... lasa-te imbibata de ceea ce iti soptesc eu. Esti preaiubita Mea! Stiu ca iti vin des ideile tale de neimportanta, ca n-ai nici o valoare, ca nu meriti, ca n-ai nici un pret insa plang uitandu-Ma cum te zbati degeaba ... esti preaiubita Mea. Vreau sa te bucuri de asta, vreau sa te vezi preaiubita mea.
Doamne, ... dar asta e ... pfoailei ... asa de fain... ca o printesa insa nu din alea sclifosite ce le vad la televizor ... e ca un vis.
Lasa visul sa devina realitate. Esti preaiubita Mea. Nu iubita Mea, ci preaiubita Mea!


Am gasit si o poezie ce e scrisa de o copila draga mie, Miki Popescu ce si-a inscris-o la un concurs. Nu stiu ce premiu va lua insa ... asa bine merge cu ce am scris ....

… “cât încă se spune: azi!” sau Scrisoare către tine…


Îți știu durerea și-ți cunosc suspinul,

mulțimea lacrimilor ce pe fața-ți se prelinge…
Și nu din nepăsare nu îți fac plăcerea,
ci pentru că Eu te-am creat…
și nimeni altul nu te poate într-un mod mai sfânt atinge!

Eu sunt Cel ce a-ngăduit să treci prin văi adânci,
dar nicio clipă n-am uitat de tine!
Și am permis să n-ai și să oftezi,
când multe încercări se apropiau să te sufoce…
doar ca să te încrezi mai mult în Mine!

Eu sunt Același ieri și azi și-n veci,
și te aștept cu brațele-Mi deschise!
Te vreau prieten pentru totdeauna,
te vreau cu Mine pentru veșnicie…
nu Mă lăsa să stau cu mâinile întinse!

Eu te iubesc și vreau să fiu cu tine,
să liniștesc din inima-ți furtuna…
Eu am murit să fie viață-n tine
și încă te aștept să faci un pas spre Mine
acum cât totuși se mai poate… să fiu în tine și-mpreună să fim Una!

5 comentarii:

Dani spunea...

preabucatareasa preacofetareasa preacroitoreasa etc =)) starting with a laugh in the morning is nice:P
Si totusi, de ce ai vrea sa ajungi sa cocupi cine stie ce pozitie inalta in cleric? ai nevoie de anumite trasaturi ce ar fi mai bine sa lipseasca din tine/mine/noi ghen siretenia, avaritia etc. ma rog nu zic ca asa ar fi cei din prezent dar facpt dovedit ca asa se ajungea(mentionez ca asta am invatat din istorie).
Dar exactly, you're a princess:D de cate ori nu ni s-a spus asta - ca suntem printi si printese ale erului. de cate ori nu ni s-a dovedit asta - ca Tatal nostru e cel mai influent :>. de cate ori nu am observat asta - ca tata are grija de noi. Deci mai bine sa ne chinuim sa nu-l lasam pe Diavol sa ne perturbe gandul cu asa ceva si sa ne uitam straight at Him - that way we won't feel inferior to other so called "saints". De fapt, nu suntem noi extremdemultpreafericitii beneficiari ai dragostei lui Dumnezeu? :P

cella spunea...

Daniel esti durere =))
Te simti ca un print? Actionezi ca unu? De ce nu?
Azi am de gand sa ma tratez ca o printesa, ca preaiubita Lui!
Daca nu te vad, sa ma strigi =))

Dani spunea...

eh mi s-a mai spus :>

denisia spunea...

Buna dimineata, preafrumoasa Cellaaaaa...

cella spunea...

Buna dimineata preafrumoasa Denisia!