luni, 18 noiembrie 2013

promisiuni!

Ce promisiuni gasesc la Domnul? Ce imi promite El daca Il las sa ma scoata din robia in care ma balacaresc? Viata de huzur? Palate si bani ce curg garla? Masini, bijuterii, vacante de lux in cele mai exotice si pitoresti locatii? O familie fericita si perfecta? Nu, nimic din toate astea.

Ma uit la profetia lui Isaia, e o profetie cu bataie lunga. Profetia asta "vede" dincolo de robia babiloniana, de vremurile imediat urmatoare robiei ...

"8 „Aşa vorbeşte DOMNUL: «La vremea îndurării Îţi voi răspunde şi în ziua mântuirii Te voi ajuta; Te voi păzi şi Te voi face un legământ pentru popor, pentru a reface ţara şi a împărţi moştenirile pustiite, 9 pentru a le zice captivilor: ‘Ieşiţi!’, iar celor din întuneric: ‘Arătaţi-vă!’
Ei se vor hrăni pe lângă drumuri şi vor găsi păşune pe toate dealurile pleşuve. 10 Nu le va fi foame, nici nu le va fi sete, arşiţa nu-i va lovi, nici soarele, căci Cel Ce se îndură de ei îi va conduce şi îi va călăuzi pe lângă izvoare de apă. 11 Îmi voi preface toţi munţii în cărări şi drumuri largi Îmi vor fi construite.
12 Iată-i venind de departe – unii dinspre nord, unii dinspre apus, iar alţii dinspre ţinutul Syene.»" Isaia 49:8-12

Daca ma intorc la Domnul si decid sa Il ascult, urmez, sa fac ceea ce imi spune El, la vremea indurarii si in ziua mantuirii ma va ajuta, pazi, ma va schimba intr-o binecuvantare pentru ceilalti, pentru binele spiritual si nu numai al celor de langa mine, din poporul meu. Ma va aproviziona, imi va da ce imi este necesar traiului. Nu spune ca ii va teleporta pe cei ce Il aleg ca Domn si Mantuitor in statiunile VIP-urilor. Spune insa ca alesii Lui vor gasi hrana pe unde vor trece pentru ca El se va ingriji ca ei sa o aibe. Aleg sa Il urmez pe El si El este Cel care se ingrijeste de mine, de hrana mea. Ce voi manca si ce voi bea, e treaba Lui. El se ingrijeste de aceste lucruri. Va scoate in calea mea izvoarele de apa si imi va netezi cararile pe care am de umblat.

Promite protectie celor ce au asteptat vremea indurarii si ziua mantuirii. Imi amintesc de iesirea din Egipt si de faptul ca Domnul era cu poporul in mod fizic intr-un nor si stalp de foc protejandu-i de soarele si noaptea desertului, unde e foarte cald ziua si foarte frig noaptea. Ma va calauzi protejandu-ma! Ma va ajuta sa nu intru in miraj din cauza caldurii, oboselii de pe drum. Desertul provoaca miraje celor in nevoie, celor ce nu mai au apa si mancare iar Domnul imi va da ce imi este necesar pentru a traversa deserturile vietii fara miraje care sa ma faca sa imi pierd viata.

Il gasesc aici pe Dumnezeu revelat ca un lider plin de compasiune care idoreste sa imi devina tutore, parinte, care are grija de cele mai mici si intime dorinte ale mele, ale copilului Sau. Vrea sa ma infieze, sa ii devin copil. Vrea sa imi poarte de grija asigurandu-mi mancarea si apa, promitandu-mi ca nu imi va fi foame si sete, ca nu voi suferi de arsita caldurii si de soarele desertului, frigul noptii. Ma va ghida si conduce.

Nu traiesc in zona desertica insa am trecut prin mai multe zone cu desert. Am prins chiar si o zi "nisipoasa" cand vantul ajuta nisipul sa iti patrunda in cei mai mici pori ai pielii sau sa faca dintii sa strepezeasca in gura. Dar, desi zona mea de vietuire e una de colina, cu patru anotimpuri, desertul poate fi in floare din punct de vedere spiritual amplificandu-se in emotional, psihic si fizic.

Pot vedea ce promite Domnul si totusi sa nu aleg sa Il urmez.
Pot crede ca El poate sa fac totul insa ... nu si pentru mine.
Pot trai in desert plangandu-mi de mila, autodistrugandu-ma si alegand sa nu Il urmez.
Ma pot topi de caldura desertului, pot ingheta in frigul noptii desertice, pot sa ma usuc de foame si sete si sa nu cred ca El poate sa imi poarte de grija, poate sa ma calauzeasca, poate sa imi asigure necesarul traiului.

Am ales sa cred ca El va preface muntii in drumuri line pentru pasii mei, ca va scoate apa din desert si imi va aduce hrana ca lui Ilie, ma va proteja ca pe Daniel in groapa cu lei si ma va pazi la plecare si la venire, cand stau sau umblu, ma va inconjura cu dragostea Sa la stanga, dreapta, in fata, in spate, sus si jos.
Am decis sa Il las sa imi fie Tata.
Have you ever heard the sound of rain? Emuna

2 comentarii:

A.Dama spunea...

Astept si eu implinirea promisiunilor.
(Ma intreb, totusi. Oare nu ni se intampla intre timp - mai ales cand dureaza mult - sa uitam cum erau formulate?)
Doamne, iarta-ne!

cella spunea...

Pai ... daca am uitat cum erau formulate, nu putem sa verificam si sa le reluam de unde le-am lasat?