luni, 15 decembrie 2014

unul dintre ei - provocare la recunostinta!

"11. Isus mergea spre Ierusalim si a trecut printre Samaria si Galileea.
12. Pe cand intra intr-un sat, L-au intampinat zece leprosi. Ei au stat departe, 13. si-au ridicat glasul si au zis: "Isuse, Invatatorule, ai mila de noi!"
14. Cand i-a vazut Isus, le-a zis: "Duceti-va si aratati-va preotilor!" Si pe cand se duceau, au fost curatati.
15. Unul din ei, cand s-a vazut vindecat, s-a intors, slavind pe Dumnezeu cu glas tare. 16. S-a aruncat cu fata la pamant la picioarele lui Isus si I-a multumit. Era samaritean.
17. Isus a luat cuvantul si a zis: "Oare n-au fost curatati toti cei zece? Dar ceilalti noua unde sunt?
18. Nu s-a gasit decat strainul acesta sa se intoarca si sa dea slava lui Dumnezeu?"
19. Apoi i-a zis: "Scoala-te si pleaca; credinta ta te-a mantuit."" Luca 17:11-19

Din textul acesta, trei cuvinte imi tot revin in minte: unul dintre ei. Adica unul din cei zece, unul din mulţime. Toţi fuseseră vindecaţi dar numai unul de întoarce să mulţumească. 

Văd din ce în ce mai mult că mulţumirea nu vrea să îmi curgă prin sânge. În schimb, nemulţumirea curge gârlă. Am decis însă să fac practic ceva: să mulţumesc oamenilor care au făcut un gest pentru mine, au însemnat la o vreme ceva pentru mine, au fost un bandaj de binecuvântare, un balsam de dragoste şi mângâiere pentru mine. 

Am început de aseară şi reacţiile sunt frumoase. 

Nu ştiu cât timp voi mai trăi sau cât timp voi mai avea oamenii bandaje şi balsam pe lângă mine şi nu vreau să trăiesc cu regrete!
Vreau sa mulţumesc!
Vreau să fiu unul din cei zece, unul din mulţime. 
Recunoştinţa aduce vindecare mai adâncă!
Recunoştinţa mă aduce mai aproape de Tata, de inima Lui!

Vă provoc să vă analizaţi şi să mulţumiţi celor de lângă voi pentru ceea ce au investit, pentru ceea ce v-au dăruit, pentru ceea ce au făcut pentru voi, pentru că v-au zâmbit, încurajat, mustrat, îndrumat, iubit ...

Niciun comentariu: