duminică, 5 aprilie 2015

apar din nou îngerii!

Uneori îmi doresc să văd şi eu îngeri. Îmi doresc să fi fost în acele zile de Paşte în Ierusalim, să fi fost martoră la evenimente. Apoi, să merg cu femeile, dis de dimineaţă, la mormânt. Să văd îngerul stând liniştit pe piatra de la uşa mormântului iar pe străjerii romani să îi văd leşinaţi lângă mormânt.

Unor femei li s-a arătat un înger, unora doi îngeri.

Nu am văzut niciodată un înger sau îngeri însă le-am simţit prezenţa.

În dimineaţa învierii, femeile îşi făcuseră mental planul pentru acea zi. Aveau cu ele cele necesare pentru îmbălsămare. Apoi ... era săptămâna în care nu trebuiau să muncească, doar să gătească, era Praznicul (Săptămâna) Azimilor. Erau musafire în Ierusalim.

"Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus care a fost rastignit. 6. Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul;7. si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat dintre cei morti. Iata ca El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta." Matei 28:5-7

Răsturnare de planuri!

Pe câmpia Bethleemului au apărut îngerii cu un mesaj: "Nu va temeti: caci va aduc o veste buna, care va fi o mare bucurie pentru tot norodul: 11. astazi, in cetatea lui David, vi S-a nascut un Mantuitor, care este Hristos, Domnul." (Luca 2:10-11)

În Ierusalim, lângă un mormânt gol, după 33 de ani, îngerul / îngerii vin cu alt mesaj dar cu aceeaşi introducere: "Nu va temeţi! Mântuitorul e viu!"

Salvatorul e viu! Isus = Yeshua = Salvare şi e VIU! A biruit moartea! A luat asupra Lui păcatele noastre şi a murit pentru noi ca prin sângele Lui să avem iertare, eliberare şi viaţă veşnică. 

Cuvântul, Fiul Lui Dumnezeu, Mielul Lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii, Lumina, Adevărul, Calea, Viaţa, Cel Minunat, Cel profeţiţ, Cel Preaiubit, Creatorul e VIU!

Mormântul e gol!
Piatra e dată la o parte şi îngerul stă pe ea lăsând femeile să vadă minunea!
Îmi las inima să fie umplută de bucuria învierii!
Las Salvarea să domnească în inima mea!
Las pe Cel Preaiubit să îmi fie Rege!
Las Viaţa să mă umple de viaţă!
Las Adevărul să mă schimbe!
Las pe Mielul Lui Dumnezeu care ridică păcatul lumii să îmi ia păcatele şi să mă elibereze. 
Las Lumina să mă lumineze!
Las Cuvântul să mă transforme!

Niciun comentariu: