duminică, 12 aprilie 2015

de dragul cui cred ce cred?

În dimineaţa asta, un text mi-a atras atenţia:

"11. Pe cand se duceau ele, au intrat in cetate unii din strajeri si au dat de veste preotilor celor mai de seama despre toate cele intamplate.

12. Acestia s-au adunat impreuna cu batranii, au tinut sfat, au dat ostasilor multi bani 13. si le-au zis: "Spuneti asa: "Ucenicii Lui au venit noaptea, pe cand dormeam noi, si L-au furat." 14. Si daca va ajunge lucrul acesta la urechile dregatorului, il vom potoli noi si va vom scapa de grija."

15. Ostasii au luat banii si au facut cum i-au invatat. Si s-a raspandit zvonul acesta printre iudei pana in ziua de astazi." Matei 28:11-15

Străjerii erau romani. Fuseseră plătiţi să păzească un mormânt. Numai că în timp ce ei îşi făceau treaba:
"2. Si iata ca s-a facut un mare cutremur de pamant; caci un inger al Domnului s-a coborat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si a sezut pe ea.

3. Infatisarea lui era ca fulgerul, si imbracamintea lui alba ca zapada.

4. Strajerii au tremurat de frica lui si au ramas ca niste morti.

5. Dar ingerul a luat cuvantul si a zis femeilor: "Nu va temeti; caci stiu ca voi cautati pe Isus care a fost rastignit. 6. Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul; 7. si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat dintre cei morti. Iata ca El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta."" Matei 28:2-7

Străjerii simt cutremurul!
Văd îngerul şi paralizează!
Aud ce spune îngerul femeilor şi ei încă sunt paralizaţi!
Pleacă femeile iar ei încep să îşi revină!

Ce să facă?
Au trimis pe unii dintre străjeri să se întâlnească cu bătrânii şi cu preoţii cei mai de seamă. Au povestit ce s-a întâmplat cu lux de amănunte. Dar, au acceptat banii şi au spus mai departe ce s-a stabilit la întâlnire. Adica au căzut de comun acord să se spună o mare minciună.

Şi culmea, minciună a fost crezută deşi Cel Înviat a apărut printre ucenici, femeilor, în camera de sus.

Asta a fost atunci însă nici azi nu e altfel!
Săptămâna trecută citeam că o minte luminată, mare cap religios a comunicat şi îndemnat credincioşii să oprească măcelul mieilor şi să mănânce altceva. Şi credincioşii îl aclamau ca minte luminată şi deschisă. 

Mai mult de atât, am realizat că un animal necurat a devenit simbolul Paştelui. Credincioşii cred că e frumuşel, urechiat, blând şi el ne va aduce prosperitate, bunăvoie, dragoste şi sănătate. E un soi de inchinare la ... iepure. Sună comic însă nu e deloc aşa.

Nu cumva, de dragul habar nu am cui am transformat sărbătoarea Paştelui în altceva?
Nu cumva la fel ca soldaţii încep să cred minciunile fabricate de alţii când eu am fost martoră la mormânt?

Isus Christos (greceşte) = Yeshua HaMashiach (evreieşte) a murit şi a înviat! Nu e vorba despre iepuri, ouă, cozonac, pască şi alte minunăţii. 
E vorba despre păcatul meu şi al întregii omeniri purtat pe cruce. 
E vorba despre Sângele Fiului Lui Dumnezeu curs pentru mine! 
E vorba despre moartea şi învierea Lui!

Şi, tot zilele astea, am găsit ceva fain la Comunitatea Evreilor Mesianici.
https://www.facebook.com/593122314036289/photos/a.654909207857599.1073741826.593122314036289/1094101903938325/?type=1&theater

Niciun comentariu: