vineri, 16 octombrie 2020

Specialitatea Lui sunt minunile!

 Suntem prea mulți oameni pe planeta asta. Dacă se merge în acest ritm, riscăm să rămânem fără resurse. Acesta este mesajul clar sau subliminal pe care îl aud și văd că ni se transmite. Mi se pune pe umeri povara că exist. Din cauza mea suferă alții. Dacă eu nu aș fi, alții ar avea ce să consume.

De aici, urmează întrebările. De ce m-am născut? Am fost măcar un copil dorit? Am fost o întâmplare?

Speranța de viață este cum este. Parcă sunt îndemnată să îmi pregătesc propria înmormantare.

În loc să fac asta, mă uit la Avraam, în Geneza 18. Avea 99 de ani. Din punctul tuturor de vedere, era bătrân, numai gata de înmormantare. Printr-un artificiu conjugal, l-a avut pe Ismael.

Un bătrân care la 75 de ani începe să aibe vise și vedenii, vinde ce are și pleacă spre nicăieri ascultând de un Dumnezeu nevăzut. Acum are 99 de ani, un copil, dorințe și vise neîmplinite.

Ascultarea lui este urmată de binecuvântări vizibile și Dumnezeul nevăzut în care se încrede este mai real decât realitatea, vorbește și împlinește, I se arată în mod fizic și tangibil, aude, vede, cunoaște.

Un verset s-a lipit de inima de ceva vreme. “Căci Eu îl cunosc și știu că are să poruncească fiilor lui și casei lui după el să țină Calea Domnului, făcând ce este drept și bine, pentru ca astfel Domnul să împlinească față de Avraam ce i-a făgăduit”. Geneza 18:19

Eu îl cunosc, M-am făcut cunoscut, M-am apropiat, i-am vorbit, am o relație cu Avraam și știu ce va face, ce va porunci, îi știu inima, intențiile, dorințele, visele și visurile.

Ceva mai devreme îl pregăteam pe Avraam de înmormântare ți acum văd că Dumnezeu are planuri cu el, El vede ce va face Avraam cu fii lui. Stai! Avraam are doar un fiu, pe Ismael. Despre ce vorbește Dumnezeu aici? Despre un viitor cu copii pentru Avraam?

Îmi place să cred că eu sunt una dintre stelele pe care le-a admirat Avraam când Dumnezeu i-a spus să numere stelele ca să vadă câți urmași va avea.

Văd că nimic și nimeni nu este la întâmplare la Dumnezeu. Văd că logica și timpul meu nu se potrivesc cu ale Lui. Gândurile mele nu sunt gândurile Lui.

El are un plan cu mine, El mă cunoaște, mă știe, mă aude. El îmi știe viitorul. Știe ce voi spune, ce voi face, ce intenții am, care va fi viața mea de acum încolo. Viitorul meu este în Mana Lui.

Mi S-a făcut cunoscut ca să spun despre El, să vorbesc despre minunile Lui.

M-a scos din fântână, din vârtejurile tirurilor care mai aveau un pic și mă făceau afiș, m-a salvat de pe crengile care se lăsau atrase de gravitație, m-a scos din mâinile oamenilor, mi-a descoperit intoleranțele și alergiile salvându-mi viața, m-a binecuvântat și mi-a dat o casă, Casa Pâinii, mi-a dat lângă mine oameni bandaje de dragoste și m-a binecuvântat cu ei și prin ei, m-a frânt și m-a restaurat.

De ce?

Pentru că El are un plan cu mine, un viitor și o nădejde, are promisiuni pentru mine.

Și eu ce fac?

Mă iau după vremuri și îmi fac cavoul?

Nici vorbă! Vreau să las relația cu El să fie mai adâncă și mai profundă, vreau să spună și despre mine așa cum a spus despre Avraam, că suntem prieteni.

Îmi este Tată, Stăpân și Domn, Scut, Stâncă și Adăpost, Izbăvitor și Mântuitor, Răscumpărător și Rege.

Am treabă! Îl las pe El să mi se descopere mai mult. Am decis să ascult mai mult și să nu mă mai târguiesc atâta. Am decis să ascult chiar dacă ceea ce-mi spune și promite pare imposibil.

Specialitatea Lui sunt minunile!

Niciun comentariu: