sâmbătă, 7 noiembrie 2020

mulțumesc

 Ieri, m-am lăsat copleșită de tristețe și amărăciune. Teama de neprevăzăt încearcă să pătrundă prin fiecare por al ființei mele. Veștile rele curg gârlă. Unele vești sunt năucitoare, altele stârnesc miliarde de întrebări.

De mulți ani, am ales ziua de sâmbătă ca zi de mulțumire. Dimineață, cafeaua nu prea avea aromă de mulțumire dar mi-am reamintit câteva versete din Habacuc 3 “17. Caci, chiar daca smochinul nu va inflori, vita nu va da niciun rod, rodul maslinului va lipsi, si campiile nu vor da hrana, oile vor pieri din staule, si nu vor mai fi boi in grajduri, 18. eu tot ma voi bucura in Domnul, ma voi bucura in Dumnezeul mantuirii mele! 19. Domnul Dumnezeu este taria mea; El imi face picioarele ca ale cerbilor si ma face sa merg pe inaltimile mele. ”

În ciuda temerilor noastre, am avut un an bogat, piețele au avut legume și fructe din belșug. Dacă ne uităm bine prin congelatoare sau debarale, avem câte un borcan cu ceva pe acolo sau niște ardei copți dosiți într-un ungher de congelator.

Mă uit la Habacuc și realizez că bucuria și mulțumirea lui erau în Domnul, Dumnezeul Mântuirii lui.
Doamne, mulțumesc pentru că sunt în viață, pentru că organelele mele funcționează, pentru că pot respira, pot vedea multitudinea de nuanțe de verde și roșu cu care ai ornat și decorat natura.

Mulțumesc pentru mâncare, apă, legume și fructe, cereale și dulciuri.
Mulțumesc pentru toamna asta frumoasă.
Mulțumesc pentru oamenii de lângă mine care mă încurajează, mă ajută, mă iubesc, mă susțin.
Mulțumesc pentru că indiferent de ceea ce se întâmplă, Tu ești în control, ești pe tron și nimic nu este fără Voia ta!

Mulțumesc pentru cărțile pe care le pot citi.
Mulțumesc pentru gâzele care se iau la întrecere pe undele vântului.
Mulțumesc pentru rouă.
Mulțumesc pentru vânt.

Mulțumesc pentru că ne-ai păzit și nu au venit intemperii peste zona unde locuiesc. Mă simt păzită și protejată la umbra aripilor Tale.
Mulțumesc pentru că pot merge, pot cânta, pot visa.
Mulțumesc pentru călătoriile pe care le-am putut face, pentru peisajele pe care le-am văzut, pentru bucatele pe care le-am savurat, pentru visele și visurile pe care mi Le-ai împlinit.
Mulțumesc pentru familia mea.

Mulțumesc pentru biserica în care m-ai așezat că să slujesc și să las să curgă spre ei binecuvântările cu care m-ai binecuvântat.
Mulțumesc pentru serviciu, pentru colegii și oamenii cu care intru în contact.
Mulțumesc pentru prietenii de aproape și de departe.

Mulțumesc că în timpuri de criza, Tu ai fost cel care nu mi-ai lăsat papucii și hainele să se rupă până nu am putut să am altele.
Mulțumesc pentru ploaie, pentru vânt, pentru soarele care acum e ascuns de nori.
Mulțumesc că Tu ești aici cu mine și mă ajuți să văd motivele de mulțumire.

Niciun comentariu: