vineri, 28 mai 2010

senzatii tari?

In ziua in care tatal meu a murit, am simtit ca ceva nu e in regula, ca se intampla ceva, ceva se va schimba pentru totdeauna in viata mea .... insa habar nu aveam ce. Spre dupa amiaza, durerea si zbuciumul au devenit sufocante si m-am rugat:" Doamne, intample-se orice ar fi sa se intample, accept ca Tu esti in control." In vreo doua ore a sunat telefonul si am aflat ce s-a intamplat.
Nu sunt tentata sa ma bazez foarte tare pe sentimente, acu simt una, in secunda doi ... pentru mine sentimentele pornesc greu si trec enorm de greu .... insa ceea ce aud are un impact complet. Mi-am dorit foarte mult sa Il aud pe Dumnezeu, sa aud eu cu urechile mele, sa fiu eu sigura ca am inteles ce voia sa imi spuna. A fost cumplit sa vad ca nu imi raspunda la aceasta cerere ... era una buna, nu?
Dar, mi-a lasat Biblia. Mi-a lasat Cuvantul scris. Din primul cuvant al Bibliei aflu ca Dumnezeu este Cuvantul ... si asta ma deruteaza ... cum poti Tu sa fii Cuvant? Apoi ... ajung in evanghelia lui Ioan si aflu ca Cuvantul s-a facut trup - aaaaah, aici e vorba de Isus. Iar Isus a locuit printre oameni, adica a vorbit, a simtit, a ascultat, a vazut ... a trait.
Wow, pai .... si eu traiesc, vad, aud, circul, simt, gandesc .... Nici nu s-a deslipit somnul de pe gene ca deja creierul incepe sa functioneze la maxim ... conexii, idei, framantari ... gandindu-mi gandurile de fapt vorbesc cu mine insumi ...
Ca acest Cuvant sa fie inteles, auzit noi am fost creati cu gandire, cu auz. Si animalele, pasarile aud numai ca suntem singura specie din univers ce gandeste .... O maimuta oricat de frumoasa, de priceputa sau dresata ar fi, banuiesc ca ar canta la pian sau ... harpa, dar nu va compune ca si Handel sau Enescu. Si, incep sa ma minunez ce fain Le-ai gandit Tu pe toate ....
Pot sa simt dragostea Ta, pot sa o vad manifestata insa alta e cand vorbesc cu Tine, cand aud ce spui Tu, cand stau de vorba cu Tine si asa are sens modul meu de conceptie. Asa am incredere sa strig: "Cerceteaza-ma Dumnezeule", "Vorbeste Doamne caci robul Tau asculta" .... e drept ca vorbesc cam mult si ascult mai greu insa Tu ai modalitatile Tale de a ma face sa ascult atat de inventive si creative ....
In relatia cu Tine nu ma pot baza prea tare pe sentimente pentru ca am stari de fericire si cu toate ca mi le doresc sa dureze la nesfarsit ceva se intampla si eu ma departez traind in monotonie tanjind din nou dupa fericire. In monotonie, rutina Cuvantul isi face deplin lucrarea in mine. Il vad, Il citesc, Il gandesc, memorez, meditez .... Il las sa ma schimbe .... Il aud cu toata fiinta mea ...

6 comentarii:

Ghiocelul alb spunea...

Un preot mi-a spus candva ca trupul este dat cu imprumut iar intr-o zi trebuie sa il restituim. Spiritul este insa al nostru, dar trist este ca nu il percepem cand nu e atasat de un trup.

elena marin-alexe spunea...

Ghiocelule alb:
Cred ca este viceversa, daca pot zice asa, deoarece in Cuvantul Scripturii se specifica clar caci, duhul se va intoarce la Dumnezeu...iar trupul creat din tarana, in tarana se va intoarce.
O zi binecuvantata si scuze ca am intervenit cu aceasta clarificare dupa Biblie.
Cella tie iti trimit multa pace si ploi de bucurii!

A.Dama spunea...

Foarte reusita piesa, chiar daca nu sunt de acord ca ne-a lasat... doar cuvinte.

Uneori strigam exact la fel, ca promisiunile sunt doar promisiuni si nu vedem implinirea lor.

Ne pierdem parintii si izbucnesc de ce-urile in cor. De ce o mama de la 16 copii, cand cea mai mica fetita avea doar 10 ani?

De multe ori mi-am pus si eu problema "auzirii", dar am invatat ca sunt si alte semne decat cuvinte sonore limpede rasunand in timpane.

Oricum, cei din jur te taxeaza daca spui ca "auzi voci". Deci nici asta nu e o chestie convingatoare pentru ceilalti.

Totusi, cred din toata inima ca El le da oamenilor ceea ce cer cu staruinta. Asa ca, daca asta e in continuare dorinta ta, de a-L auzi, ti se va intampla. Sa nu renunti sa-I ceri asta! :)

cella spunea...

Ghiocel Alb, ce nume frumos ti-ai ales;), trupul e cel ce moare insa sufletul e cel ce pleaca la Tata ;).

cella spunea...

Elena,
multumesc frumos .... ma simt atata de binecuvantata!

cella spunea...

A.Dama,
stii ce mi-a placut in piesa?
Ideea ca ne pot fi luate toate, pot sa nu Il mai aud, vad, simt, recunosc vocea Lui Dumnezeu insa mi-au ramas cuvintele ca sa strig, inima mea foloseste cuvintele ca sa exprime gemetele ...