sâmbătă, 28 mai 2011

cum ar fi daca?

Cum ar fi daca as ascultat tot ce mi se spune? Cum ar fi relatiile mele daca as intelege dincolo de cuvinte? Cum ar fi relatia cu Dumnezeu daca nu as tine cont de ce cred altii despre mine? Cum ar fi daca nu mi-ar pasa de "lume", indiferent de cine ar fi in aceasta categorie?
Cum ar fi fost daca Saul atunci cand a ajuns la Telaim sau "tinutul oilor" ar fi indeplinit 100% tot ce i se spusese, tot ce poruncea legea, tot ce voia Dumnezeu sa indeplineasca cu Amalecitii? Cum ar fi fost istoria daca lui nu i-ar fi pasat de ceea ce voia multimea soldatilor lui si ar fi omorat absolut tot ce sufla acolo in tara? Cum ar fi fost daca ar fi omorat pe Agag? Cum ar fi fost daca nu ar fi facut strategii tinandu-l pe Agag captiv posibil planificand sa il plimbe ca trofeu de razboi, pentru viitoare aliante sau cine stie ce idei nastrusnice ii mai treceau prin cap lui Saul atunci.
Cum ar fi fost daca ar fi realizat cand s-au intors in tabara cu oi, boi si animale grase ca ceea ce au facut e pacat si atunci pe loc le-ar fi taiat? Cum ar fi fost daca Saul ar fi vazut ca pacatuia si nu se infoia in pene punand ostirea la treaba sa ii ridice un monument ca sa ramana marturie a bataliei, a victoriei lor?
Cum ar fi fost daca in momentul cand il zareste pe Samuel realizeaza ca mare prostie a facut? Si pe langa ca nu constientizeaza mai si arunca pisica moarta cand la unii, cand la altii ... numai el sa scape basma curata.
Neascultarea lui Saul nu a venit din faptul ca ii era mila de amaleciti.
Neascultarea lui e de fapt ascultare partiala.
Neascultarea lui e religioasa in natura vrand sa para inchinare pioasa cand de fapt e ipocrizie.
Neascultarea este cooperativa. Nu a fost singurul vinovat implicat aici ... toata armata e implicata in aceasta şarada ipocrita in care credeau ca "ascultau de Domnul".
Confruntat, nici macar nu realizeaza ca treaba e serioasa.
Cand cineva din armata lui nu-i asculta ordinele ajungea sa se spuna despre el "unde-i stateau picioarele acum ii statea capul" insa cand vine vorba despre neascultarea proprie, ipocrizia parca nu are limite ...
Cum ar fi daca as invata de la Saul?
Cum ar fi daca nu as gasi scuze penibil de ipocrite?
Cum ar fi daca as realiza, as lua in serios neascultarea si m-as schimba, mi-ar parea rau, m-as pocai?
Cum ar fi?

Niciun comentariu: