marți, 11 decembrie 2012

refuz sa traiesc in Edom!

"1 Apropiaţi-vă, neamuri, şi ascultaţi!
Luaţi aminte, popoare!
Să audă pământul şi toţi cei ce-l locuiesc, lumea şi toate făpturile ei!

2 DOMNUL este mânios pe toate neamurile şi furios pe toate oştirile lor. El le nimiceşte cu desăvârşire, le dă spre a fi masacrate. 3 Morţii lor vor fi lăsaţi neîngropaţi; hoiturile lor vor răspândi un miros greu, iar munţii vor şiroi de sângele lor.

4 Toată oştirea cerurilor va fi spulberată şi cerurile însele vor fi înfăşurate ca un sul. Toată oştirea lor va cădea asemeni frunzei veştejite a viţei-de-vie şi asemeni smochinei stricate din pom.

5 Sabia Mea s-a îmbătat în ceruri, iar acum, iată, coboară să judece Edomul, poporul pe care l-am sortit nimicirii. 6 Sabia DOMNULUI este scăldată în sânge; este acoperită de grăsime, de sângele mieilor şi al ţapilor şi de grăsimea de la rinichii berbecilor. Căci DOMNUL aduce o jertfă la Boţra şi face un mare măcel în Edom. 7 Bivolii sălbatici vor cădea împreună cu ei şi tăuraşii împreună cu taurii puternici. Ţara lor va fi scăldată în sânge, iar pulberea lor va fi îmbibată de grăsime." Isaia 34:1-7

Peste tot se mediatizeaza cu surle si trambite sfarsitul lumii, alinierea planetelor si nu mai stiu ce cataclisme. Unii si-ar facut buncare in care au provizii pentru multi ani. S-au facut bancuri pe seama acestui anunt. Unii deja au pareri de rau, unii petrec pana nu mai pot ... macar atat sa prinda si ei.

Domnul prin Isaia anunta o judecata. Nu e una locala ci una globala, tot pamantul este chemat la judecata adica toata stapanirile, conducerile, puterile lumii. Nimeni, oriunde s-ar ascunde, nu poate sa nu vina la judecata. Nici un buncar, nici un adapost faurit strategic si cu bani din belsug nu va putea tine pe nimeni ascuns acolo. Nimeni nu poate fi ascuns de ochii Domnului.

Anuntul nu e unul vag, unul in care nu stii de ce esti chemat. Domnul este manios, nu suparat, necajit, trist. Domnul este manios pe toate popoarele si ostirile lor. Judecata este facuta deja. Domnul le da spre distrugere.  Peisajul descris in urma distrugerii nu este unul romantic, linistitor, plin de speranta.

Nu numai pamantul cu locuitorii lui sunt implicati in aceasta judecata ci si cerurile cu bolta cereasca. Domnul le va face sul si tot ceea ce acum admiram si ne lasa muti de uimire va cadea. Intunericul va lua locul luminii, astrele ceresti vor disparea ... Va fi un cataclism natural extraordinar. Nu va mai fi nimeni care sa ingroape mortii ... cei de la Pompe Funebre vor fi si ei morti. Cuvantul Domnului se va implini litera cu litera.

Dar cine e Edom? Se pare ca Domnul are o problema cu ei. De ce atunci cheama tot pamantul? Edom a fost prima natiune care s-a opus Domnului. Toti cei ce nu cred in Domnul, cei ce-i neaga existenta, cei care refuza planul de salvare dat de El au numele de Edom. Domnul a trimis prooroci, profeti care sa spuna despre El, a vorbit prin semne si minuni, le-a facut de cunoscut cine este El si cine sunt ei. Insa ei L-au respins, si-au astupat urechile, si-au impietrit inimile. Acum toti din Edom sunt chemati la judecata.

Acum vreo saptamana si ceva a venit la mine o doamna trecuta de 50 de ani si m-a intrebat ce fac pe 21 decembrie. I-am spus ca ma pregatesc de vacanta, de Craciun. S-a uitat socata la mine. "Dar nu stiti?" "Ce sa stiu doamna?" "Pai ... se spune ca vine sfarsitul lumii. Ce-o sa faceti?" I-am explicat ca nu se stie cand va fi acea zi, ca doar Dumnezeul Tatal stie cand se va intampla. Stia asta. "... dar ziarele, televiziunile, la radio anunta un cataclism ... unii au buncare. Vai de mine si de mine! Ce-o sa ne facem?" Am incercat sa o linistesc, i-am spus sa isi puna increderea in Domnul, doar la El ne e nadejdea. M-a aprobat insa tot cu acea teama a plecat.

Da ... Biblia spune ca vor fi cutremure si razboaie, cataclisme naturale insa ziua cand Isus va reveni o stie Dumnezeu Tatal. Pana atunci eu ma pregatesc sa plec ACASA. E posibil sa plec ACASA inainte sa revina Isus insa e posbil sa simt cum ma inalt la cer si las aici toate lucrurile efemere cu care mi-am batut capul. Tot ce ma intereseaza e sa imi pun nadejdea si increderea in Isus Christos, Mielul care ridica pacatul lumii si sa traiesc cum El a spus, sa ma las modelata si prelucrata de Duhul Sfat si sa astept sa ma duc acasa la Tata.

Refuz sa traiesc in Edom!

Niciun comentariu: