miercuri, 20 martie 2013

unde e Mielul?

Suntem in 9 Nisan 5773 si mai sunt cateva zile pana la Paste. Plaga cu numarul 9 a trecut, intunericul s-a ridicat de peste Egipt. Moise deja anuntase poporul ca in ziua a 10 a lunii Nisan, fiecare familie sa isi ia din propriul staul sau sa isi cumpere un miel de un an ... sau un carlan cum se spune pe la noi. Trebuia sa nu aibe nici un defect si sa fie berbec, nu oaie.

Fiecare tata sau cap de familie era responsabil cu procurarea mielului pascal. Trebuia sa isi aleaga mielul sau sa mearga la piata sa vada preturile, sa intrebe cine are miei de vanzare si sa aibe banii pregatiti ca sa il achizitioneze. Mielul nu se cumpara in ziua a 9 ci in ziua a 10. De ce? Pentru ca asa a spus Domnul prin Moise.

Ma pregatesc de Paste. Am realizat ca nu ma pot bucura instant de o sarbatoare. Efectiv nu pot ... Asa dintr-odata nu ma apuca bucuria. Ca sa ma bucur, ca sa ma pot inchina din toata inima ... trebuie sa ma pregatesc. De cateva saptamani tot citesc materiale despre Paste, despre primul Paste care a avut loc in Egipt si Pastele la care Isus Christos a fost rastignit, sacrificat - crucificat. Ce se manca in acele zile, ce trebuia sa faca o femeie, ce trebuia sa faca fiecare membru al casei? Ce semnificatie au toate acestea?


Sangele mielului jertfit la primul paste a salvat viata membrilor familiei care au decis sa asculte intru totul de ceea ce a spus Domnul prin Moise. Sangele Mielului Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii, adica Isus Christos (evreieste Yeshua HaMaschiach), care a curs pe crucea de la Golgota a salvat viata mea. Ca sa fiu salvata, ca sa am viata ... un miel a trebuit sa moara. 

E 9 nisan 5773. Ce fac cu Mielul? Il dau la moarte? Il urmez? Il ascult? Il caut? Ma gandesc la El?

Va veni 14 Nisan cand mielul trebuia jertfit ... cand Mielul s-a lasat jertfit.

Unde e Mielul meu? Cine e Mielul meu?

Niciun comentariu: