luni, 3 iunie 2013

e o nebunie?

"5 Aşa vorbeşte Dumnezeu, DOMNUL Care a creat cerurile şi le-a întins, Care a desfăşurat pământul împreună cu resursele lui, Care dă suflare oamenilor de pe el şi suflet celor ce umblă pe el:
6 «Eu, DOMNUL, 
Te-am chemat prin dreptate. 
Te voi ţine bine de mână; 
Te voi păzi şi 
Te voi face un legământ pentru popor şi o lumină pentru neamuri, 7 ca să deschizi ochii orbilor, să eliberezi pe prizonieri din captivitate şi din închisoare pe cei ce stau în întuneric." Isaia 42:5-7

Isaia parca face o insiruire de verbe aici in aceasta descriere a Celui ce vorbeste si a ceea ce va face. 
Cine vorbeste?
Cine este Dumnezeu?
Imi las ochii mintii sa lucreze, vreau sa las imaginatia libera .... Cerurile par fara margini si totusi, Creatorul le-a creat si intins. Imi inchipui un cearsaf, un material imens ce trebuie intins ... si se fac valuri valurile ... pana ce este intins asa cum a fost intentia Creatorului.

Si, nu numai atat. A luat pamantul si l-a desfasurat. Incerc sa imi inchipui asta .. Imi amintesc de Isaia 40, capitul de care Isaia vorbeste din nou despre Creatie. 
Domnul desfasoara pamantul ce e deja cu resurse ... 
Ce sunt alea resurse?
Dex-ul defineste termenul: "RESÚRSĂ, resurse, s. f. . Rezervă sau sursă de mijloace susceptibile de a fi valorificate într-o împrejurare dată."
Cam seaca definitie ... 
Resursa inseamna: apa, copaci, carbune, petrol, anumale pentru hrana, pietre, fier, pietre pretioase, fructe, legume samd.
Insa nu se intampla numai atat. Apare omul. Intre resurse sunt animalele si pasarile ce servesc drept hrana si care sunt vii, nu-s impaiate, nu-s mumii, nu-s desenate ... 
Insa Creatorul face ceva mai mult decat cu animalele ... Face dintr-o gramada de noroi, glod o forma. O migaleste bine de tot si apoi sufla in doua orificii ciudate ale acesteia si griul pamantiu se transforma incet, incet in roziu si forma incepe sa se miste, se ridica ... umbla si vorbeste cu Creatorul. 
Creatorul i-a suflat duh de viata in orificiile numite nari si forma a devenit om viu, cu Duh de viata din Creatorul Insusi.

Acum Creatorul ii vorbeste din nou omului, omului din poporul Israel, ii reaminteste cine este, ce rol are in viata lui, ce autoritate are, ce intentioneaza sa faca.
Mai mult de atat, nu vine sa ii arunce o lista cu greseli sau una cu indatoriri.
Nici vorba de asa ... vine sa ii spuna ce va face cu omul ce va crede in El.

Intre omul din Israel, intre mine si Dumnezeu s-a incheiat un legamant, un legamant prin dreptate, prin jerfta si Domnul nu ma lasa balta, sa ma descurc cum m-o duce capul si la urma sa ma pedepseasca ca am gresit, sa am facut-o lata ... 
Nu, El e Cel ce ma tine de mana, El e Cel ce ma sprijina, ma intareste, ma pazeste, ma protejeaza, ma conduce, si mai mult de atat, legamntul vesnic incheiat prin sangele Lui Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) imi arata ca mi-a deschis ochii sa vad dreptatea din punctul Lui de vedere, sa Il vad, cunosc. Mi-a vindecat urechile si acum pot sa Il aud cand imi sopteste cat de mult ma iubeste.
M-a eliberat din robia fricii, depresiei, complexelor de inferioritate, ingrijorarii, materialismului, idolatriei si a multor altora. 
Sunt libera!
Intrand in legamant cu Cel ce este vescnic, am primit libertatea. 

Din nou vad tandretea Tatii si modul plin de gentilete cu care ma trateaza. Orice Cuvant scris in Biblie este valabil si pentru mine chiar daca a fost adresat atunci evreilor vremii lui Isaia. Cuvantul lui este valabil si azi la fel ca acum 2700 de ani in urma.

Profetia o gasesc implinita in Yeshua HaMaschiach. El este Cel ce a vindecat ochii orbilor, urechile surzilor, a deschis gura mutilor, a vindecat paralitici din nastere, a inviat mortii. A facut asta pentru ca El este Creatorul. 
El are toata puterea in cer si pe pamant.
Afirmatia nu e: El avea toata puterea ci El are toata puterea. E un prezent continuu aici. 
Acum, azi, aici, cu mine ... El are toata puterea. 

Cine imi vorbeste? 
Cine e Dumnezeu?
Imi e Tata, imi e Creator, imi e Mantuitorul, Eliberatorul, Mirele, Aparatorul, Vindecatorul si atributele continua intr-o lista lunga ... 

Ce cere de la mine?
Sa Il iubesc!

Dar cum sa fac asta? E o nebunie! Cum sa Il iubesti daca nu Il vezi, auzi, simti?
Recitesc textul .... si vad ca cei ce au incheiat legamant cu El aud, vad, sunt eliberati, au Lumina.

Inca am multa teorie ce nu e pusa in practica. 
Inca ma vad iubind teoretic. 
Inca ma vad precauta in a-mi lasa inima sa iubeasca si sa fie iubita.
Lucrez la procesul increderii in El.

Insa am siguranta eliberarii, am primit Lumina ce si care este Isus Christos sau Yeshua HaMaschiach, aud, vad, simt, e aici cu mine, ma iubeste, ma protejeaza, ma conduce, sunt lumina ochilor Lui, sunt a Lui, sunt fiica Lui ... sunt printesa Tatii.

Niciun comentariu: