marți, 17 decembrie 2013

mostenesc un chip si o asemanare

In toamna, mi-am stresat cunostintele intrebandu-i ce fel de mamifere sunt. Mi-am luat portia de ironii atunci de la unii, altii au mai meditat iar unii au cercetat acest amanunt. Daca nu crezi ca Dumnezeu te-a creat dupa Chipul si asemanarea Sa atunci crezi ca esti orice vrei tu.

Duminica am gasit cateva versete si desi am citit cartea Geneza de multe ori insa pana acum nu am vazut ce scria in ele si nici importanta lor.
"1 Aceasta este cartea genealogiei (descendentilor) lui Adam. În ziua în care l-a creat pe om, Dumnezeu l-a făcut după asemănarea Sa. 2 I-a creat bărbat şi femeie; în ziua în care i-a creat, i-a binecuvântat şi le-a dat numele de „om“ (Adam - evreieste) .
3 La vârsta de o sută treizeci de ani, lui Adam i s-a născut un fiu după asemănarea sa, după chipul său, iar el i-a pus numele Set. " Geneza 5:1-3

Oare pe vremea lui Moise erau evolutionisti?
Oare nu stia Domnul ce intrebari si ce idei "revolutionare" ne vor da de furca?

In zilele creatiei, Domnul face pe om dupa Chipul si asemanarea Sa, pune suflare de viata in om si el devine viu. Urmeaza caderea, excluderea din Eden, nasterea celor doi fii, moartea unuia dintre ei si exact ca o molima, tentaculele pacatului se extind in omenire. Nepotul lui Cain, Lameh, nu e multumit cu o sotie asa ca isi mai ia una si asa incepe istoria poligamiei pe pamant. Mai mult de atat, nepotul asta a lui Cain afla ca bunicul sau omorase un om, afla ce se intampla cu cel ce se atingea de el insa ... mandria si infatuarea cresc in el ca si drojdia in aluat. Moartea lui Cain era razbunata de sapte ori insa ... cruzimea acestuia trebuia saturata si cu mare emfaza isi anunta nevestele si copiii ca el va omori pe cel ce ii va face o rana iar moartea ii va fi razbunata de saptezeci de ori cate sapte, adica de 490 ori. Pentru moartea lui trebuiau sa moara alti 490 de oameni. Viata altora nu era importanta pentru el.

Adam si Eva vad urmarile devastatoare ale pacatului in viata lor si a copiiilor lor. Neascultarea aduce pacatul. Invidia lui Cain lasata sa creasca aduce crima. Dumnezeu i se arata lui Cain si este avertizat cu privire la invidia ce ii creste si cocleste in inima. Insa ... lui nu ii pasa, nu ia seama, nu asculta si crima se produce. Dupa ce Abel moare, Dumnezeu se intalneste iar cu Cain si il intreaba unde e Abel. Brusc Cain devenise amnezic si habar nu are unde e Abel.

Adam si Eva pacatuiesc si Domnul Ii cauta, le vorbeste, are loc judecata, jertfeste animale si ii imbraca. Domnul i-a initiativa si nu isi ascunde Fata de ce doi. Gelozia creste in Cain si Domnul I se arata ca sa Il avertizeze. Are loc crima si din nou apare Domnul. Sta fata in fata cu Cain.

Orice as face, vad ca Domnul nu ma izgoneste din Fata Lui, vad ca El vrea ca eu sa vin la El sa ii spun ce am facut. Natural, normal e sa fug mancand pamantul, sa ascund ce am facut, brusc sa devin amnezica. Dar Domnul stie asta, nu Il suprind.

Apare pe scena omenirii Set = compensatie. Despre el ni se spune ca era dupa chipul si asemanarea lui Adam iar Adam a fost creat dupa Chipul si asemanarea Lui Dumnezeu. Dupa cadere, natura lui Adam se degenereaza, devine pacatoasa iar despre Set ni se spune ca mosteneste natura tatalui sau. Pacatul si-a pus amprenta in om si natura acesta se mosteneste. Nu a mancat Set din pom, nu a fost nici macar in Eden insa a mostenit de la parintii lui consecintele pacatului.

Nu are loc nici o evolutie. Sau ... are loc o evolutie a pacatului si a degenerarii creatiei. Insa din punct de vedere fizic, omul nu a evoluat cu nimic.

Dar istoria nu se termina acolo. O promisiune a fost facuta in Eden si Domnul o implineste. Isus Christos = Yeshua HaMaschiach este Cel promis, Cel asteptat, Cuvantul Intrupat, Rascumparatorul, Mantuitorul, Adevarul, Calea, Viata, Lumina, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii. Pot aparea din nou in fata Domnului prin jertfa Lui Isus Christos = Yeshua HaMaschiach, prin sangele Lui am primit iertarea si imbracata in El ma pot prezenta in fata Tatii. Prin sangele Lui sunt infiata si sunt copila Sa.

Si istoria nu se termina aici. Isus Christos = Yeshua HaMashiach va reveni sa ma ia ACASA, sa ma duca la Tata. Si acolo istoria va continua!

Niciun comentariu: