marți, 24 decembrie 2013

nu prea suna a binecuvantare!

Bethleemul = Casa Painii e destinatia calatoriei pentru Maria, Iosif si alti pelerini ce merg sa se inscrie. In Casa Painii se va naste Painea venita de Sus, Fiul Lui Dumnezeu, Cel Promis, Cel Asteptat, Cel profetit, proorocit, Cel despre care proorocii au vorbit, Rascumparatorul, Creatorul, Adevarul, Calea, Viata, Lumina Lumii, Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii, Apa vietii, Cuvantul intrupat, Vindecatorul, Mantuitorul, Izbavitorul.

Nu pot sa celebrez intruparea fara sa ma gandesc la viata lui Isus Christos = Yeshua HaMaschiach, la moartea, invierea, inaltarea si revenirea Lui.

Pentru oamenii din Bethleem cuplul tanar nu reprezenta nimic. Erau doar doi tineri si ea ... insarcinata. Habar nu am daca erau frumosi sau nu insa ... prezenta si conditia lor nu a sensibilizat nici o inima.

Incerc sa imi imaginez cum stateau ingerii cu gura cascata urmarind calatoria lui Iosif si a Mariei, refuzul hangiilor de a le gasi un loc, cazarea in staul. Nu a nascut imediat ce a ajuns ci in timpul sederii in Bethleem. "6 În timp ce se aflau acolo, s-a împlinit vremea ca ea să nască."

Iosif si Maria nu si-au facut rezervare la spitalul din Bethleem, nu erau asteptati la sala de nasteri de cei mai renumiti doctori ai vremii.

Celebrarea nasterii nu este pomenita nicaieri in Biblie insa la masa pascala, Isus Christos = Yeshua HaMaschiach porunceste ucenicilor sa o celebreze cina in amintirea Lui "să faceţi lucrul acesta în amintirea Mea!" Luca 22:19. Sa celebreze Noul Legamant facut in sangele Lui varsat pentru multi.

Mereu si mereu gasesc pe paginile Scripturii "cand s-a implinit vremea", "la timpul potrivit". Vad ca Domnul are un timp stabilit, precis, exact pentru evenimente. Nimic nu e relativ, nu ia hotarari adhoc, nu bulibaseste evenimentele. La El totul se petrece asa cum a stabilit din vesnicii inca inainte de creatie. Va reveni la timpul stabilit de Dumnezeu Tatal ca sa isi ia Mireasa ACASA.

Ingerii au asteptat  cu sufletul la gura sa vada deznodamantul calatoriei, nasterii si la vederea Pruncului au izbucnit in cantece de lauda, au fost trimisi la pastori sa duca vestea buna si acestia cu inima sincera Il asteptau pe Mesia. Ei nu au despicat firul in patru ci au plecat in Bethleem sa caute Pruncul. S-au bucurat vazandu-L. I s-au inchinat.

Incerc sa ma gandesc la ce era in capul celor ce vedeau acest "spectacol" in miscare. Deasupra staului o stea mare, pastorii apar cautand un copilas nou nascut, Il gasesc si cand Il vad .... ingenuncheaza si se inchina. Apar magii cu daruri si ditamai cohorta ... ii deosebeai dupa port si accent. Aduc daruri pruncului si I se inchina. Ce e cu Copilul acesta? Cine e? De ce e atata lume in miscare? Chiar suntem martori la nasterea Lui Mesia? Toti evreii de la mic la mare Il asteptau ... dar sa fii martor la eveniment nu e putin lucru. Cate intrebari treceau prin mintea lor, cate suluri erau scoase si cercetate, cum erau descrise cu lux de amanunt reactiile celor de langa staul si iesle...

Va doresc sa fiti binecuvantati cu intrebari si framantari despre Prunc in aceste zile, sa nu aveti pace pana nu veti primi raspuns la intrebarile si framantarile voastre. Stiu ca nu prea suna a binecuvantare insa asta va va scoate din cotidian si va va aduce langa Scripturi, langa Cuvantul Intrupat, langa Dumnezeu.

Niciun comentariu: