duminică, 5 martie 2017

Cântarea lui Moise și a Mariei

1. Atunci Moise si copiii lui Israel au cantat Domnului cantarea aceasta. Ei au zis:
 "Voi canta Domnului, caci Si-a aratat slava: a napustit in mare pe cal si pe calaret. 2. Domnul este taria mea si temeiul cantarilor mele de lauda: El m-a scapat. El este Dumnezeul meu: pe El Il voi lauda; El este Dumnezeul tatalui meu: pe El Il voi preamari.
3. Domnul este un razboinic viteaz: numele Lui este Domnul. 4. El a aruncat in mare carele lui faraon si oastea lui; luptatorii lui alesi au fost inghititi in Marea Rosie. 5. I-au acoperit valurile si s-au coborat in fundul apelor, ca o piatra. 
6. Dreapta Ta, Doamne, si-a facut vestita taria; mana Ta cea dreapta, Doamne, a zdrobit pe vrajmasi. 7. Prin marimea maretiei Tale, Tu trantesti la pamant pe vrajmasii Tai; Iti dezlantui mania, si ea-i mistuie ca pe o trestie. 8. La suflarea narilor Tale, s-au ingramadit apele, s-au ridicat talazurile ca un zid si s-au inchegat valurile in mijlocul marii.
9. Vrajmasul zicea: "Ii voi urmari, ii voi ajunge, voi imparti prada de razboi; ma voi razbuna pe ei, voi scoate sabia si-i voi nimici cu mana mea!" 10. Dar Tu ai suflat cu suflarea Ta: si marea i-a acoperit; ca plumbul s-au afundat in adancimea apelor.
11. Cine este ca Tine intre dumnezei, Doamne? Cine este ca Tine minunat in sfintenie, bogat in fapte de lauda, si facator de minuni?
12. Tu Ti-ai intins mana dreapta: si i-a inghitit pamantul. 13. Prin indurarea Ta, Tu ai calauzit si ai izbavit pe poporul acesta; iar prin puterea Ta il indrepti spre locasul sfinteniei Tale.
14. Popoarele vor afla lucrul acesta si se vor cutremura: apuca groaza pe filisteni, 15. se inspaimanta capeteniile Edomului, si un tremur apuca pe razboinicii lui Moab; toti locuitorii Canaanului lesina de la inima. 16. Ii va apuca teama si spaima; iar vazand maretia bratului Tau, vor sta muti ca o piatra, pana va trece poporul Tau, Doamne! Pana va trece poporul pe care Ti l-ai rascumparat.
17. Tu ii vei aduce si-i vei aseza pe muntele mostenirii Tale, in locul pe care Ti l-ai pregatit ca locas, Doamne, la Templul pe care mainile Tale l-au intemeiat, Doamne!
18. Si Domnul va imparati in veac si in veci de veci.
19. Caci caii lui faraon, carele si calaretii lui au intrat in mare, si Domnul a adus peste ei apele marii; dar copiii lui Israel au mers ca pe uscat prin mijlocul marii."
20. Maria, prorocita, sora lui Aaron, a luat in mana un timpan, si toate femeile au venit dupa ea, cu timpane si jucand.
21. Maria raspundea copiilor lui Israel: "Cantati Domnului, caci Si-a aratat slava: a napustit in mare pe cal si pe calaret." Exod 15:1-21

Niciun comentariu: