miercuri, 22 noiembrie 2017

perle și rubine

"Ea este mai de pret decat margaritarele."
M-am uitat să văd alte traduceri ale cuvântului mărgăritare din versiunea Cornilescu. Poate fi perlă, rubin, bijuterie, piatră prețioasă.

Îmi plac bijuteriile așa că mi-am propus să îmi fac cadou ceva cu perle sau rubine. Vreau să fac asta ca să îmi reamintesc că eu sunt mai valoroasă decât ele. Valoarea nu îmi sporește dacă voi avea cele mai frumoase bijuterii, cele mai prețioase pietre.

M-am distrat recitind pasajul acesta observând că mama regelui Solomon nu ii spune să caute o femeie frumoasă, voluptoasă si mai prostuță ca să o poată dirija după bunul plac sau pe care să o trateze ca pe o slugă, o ființă inferioară lui.

El va trebui să o caute o femeie care este dispusă să îi fie parteneră, care nu se teme de muncă, nu fuge de responsabilități, care știe să facă față situațiilor de criză, întinde masa și mâna celui în nevoie, care vede semenul în nevoie. O femeie care știe valoarea unei proprietăți și potențialul acesteia, are cunoștințe de agricultură pe care le pune în practică. Adica o femeie deșteaptă, harnică, gospodină și credincioasă.

Lista calităților ce întreg rubinele și mărgăritarele e lunguță. Dar finalul este superb!
"dar femeia care se teme de Domnul va fi laudata."

Pot să fiu cea mai strălucită gospodină, cea mai bună parteneră dar dacă nu mă tem de Domnul ... nu voi fi lăudată.

Dincolo de perle și rubine, vreau să Îl cunosc mai mult pe Domnul și să Îl las să fie Dumnezeul meu! Și mă strădui să îmi îmbogățesc cunoștințele din cât mai multe domenii ... cine știe când îmi vor trebui informațiile 

Niciun comentariu: