sâmbătă, 26 septembrie 2020

Domnul nu este o noțiune abstractă

Am auzit despre Domnul încă din perioada intrauterină. Domnul nu este o noțiune abstractă pe care trebuie să o asimilezi ci este o Persoană pe care o poți cunoaște. Văd asta în viața lui Avraam și a oamenilor despre care ne spune Scriptura.

Citesc despre Avraam și observ că avea 75 de ani când a Domnul i-a vorbit. Avraam a auzit, a ascultat, a spus celor din casa lui să strângă tot pentru că vor pleca și au plecat. Ascultarea nu împlică numai auzirea ci trebuie să faci ceea ce ți s-a spus.

Avraam, Sara, Agar si casa lor Îl descoperă pe Dumnezeu. Din Geneza 12 până la Geneza 25, ni se relatează povestea lui Avraam. Văd că Domnul nu alege numai pe unii iar pe alții îi tratează ca fiind neimportanți. El Îi vorbește lui Agar, îi răspunde lui Eliezer, îl avertizează pe Abimelec, îl salvează pe Lot, este cu Ismael. Uneori tind să consider aceste nume doar ca niște personaje dintr-o poveste dar ele au fost reale, au fost oameni ca mine și ca tine.

Primul Nume sub care I se descoperă lui Avraam este Domnul – Yahwe. Apoi urmărind firul poveștii, descopăr alte nume și alte caracteristici ale Domnului.
Dumnezeul Cel Preaînalt
Ziditorul cerului și al pământului
Cuvântul Domnului
Eu sunt Scutul tău șu răsplata ta cea foarte mare
Domnul Dumnezeu
Eu sunt Domnul
Îngerul Domnului
Eu sunt Dumnezeul Cel Atotputernic
Domnul a auzit mâhnirea ta
Tu ești Dumnezeul care mă vede
Dumnezeu i-a deschis ochii
Dumnezeu a auzit glasul
Dumnezeu a fost cu copilul
Domnul si-a adus aminte
Domnul a împlinit
Dumnezeu a însănătoșit
Numele Domnului, Dumnezeului Cel Veșnic
Dumnezeu Însuși va purta de grijă
Domnul va purta de grijă
Dumnezeul cerului și al pământului

Avraam, Sara, Agar, Eliezer și Abimelec au fost oameni ca mine și ca tine, cu îndoieli, frământări, probleme. Când aceștia au auzit Glasul Domnului au decis să asculte și să facă ceea ce li s-a spus.

Sunt zile în care am nevoie ca Domnul să fie cu mine ca Domnul care va purta de grijă. În fiecare dimineață, când admir cerul, Îl descopăr ca Ziditorul cerului și al pământului iar pe parcursul zilei am nevoie să știu că El este Cel Atotputernic, Izbăvitorul, Cel ce Singur face minuni. Trebuie să îmi reamintesc mereu că El își aduce aminte ceea ce a promis, că El aude, vede, știe, binecuvântă, vindecă, izbăvește, restaurează, regenerează ... .

Astăzi, vreau să primesc binecuvântările pe care mi le-a pregătit și vreau să mă bucur de ceea ce a creat Ziditorul Cerului si Pământului. Vreau să fiu atentă la cea ce El vrea să îmi vorbească, să îmi arate, să îmi dea ...

Niciun comentariu: