marți, 16 februarie 2021

Cine sunt eu?

Cine sunt eu?

Întrebarea aceasta mi-a frământat mintea multă vreme. Sunt un ghem de ADN adunat din moși strămoși, un pumn de țărână plin de nervi și idei crețe, un om. Sunt o femeie. Iar acest statut din punctul unora de vedere înseamnă că sunt o ființă inferioară.

Sunt necăsătorită! Mi s-a spus verde-n față că noi cei necăsătoriți facem degeaba umbră pământului, încurcăm existența celor căsătoriți, a celor care au copii. Noi, cei necăsătoriți trăim degeaba, nu avem scop și nu avem pentru ce trăi!

Nu am copii! Efectiv am respirat degeaba până acum, nu pot înțelege mare lucru din viața asta și din ceea ce se întâmplă cu ceilalți.

Nu am avere! Cu asta parcă se poate trăi!

Din punctul unora de vedere sunt un mare zero barat. Am aflat cam ce gândesc oamenii dar ce gândește Dumnezeu despre mine?

Sunt în deșertul din Peninsula Sinai, stau la povești cu Moise. Îmi este ușor să îmi închipui scena pentru că am fost acolo. Revăd în memorie deșertul, parcă simt vântul și nisipul care îmi intră prin toți porii corpului.

Moise pune aceeași întrebare, “Cine sunt eu?” Din atitudinea lui Moise deduc că se vedea un ratat, un zero barat. A eșuat ca și copil crescut de Amram și Iochebed, apoi de fiica lui Faraon, a trădat încrederea lui Faraon, și-a trădat și decepționat toți cunoscuții, s-a căsătorit și a falimentat în a-și asuma tradițiile și credințele.

M-aș aștepta ca Dumnezeu să îi spună “Măi Moise, uite care e treaba. Ai irosit tot ce s-a investit în tine de către mentorii lui Faraon. Ce a fost în mintea ta când l-ai ucis pe egiptean? Ce sau cine te credeai? Apoi, te-ai ascuns aici în desert și ești vai de cozonacul tău. Ai cam ajuns un zero barat”.

Dar Dumnezeu nu îi spune nimic din ce am scris eu mai sus. Îi spune ca îl trimite în Egipt, la Faraon ca să scoată poporul Israel din robie.

Stai! Ceva nu e ok. Adica Dumnezeu îl alege pe Moise, pe cel care nu mai vedea nimic valoros în el?

Patruzeci de ani Moise a tot frământat gânduri, a intrat în depresie, și-a plans de milă, s-a săturat de gândurile lui, a lăsat gândurile să îi fure puterea de a face ceva pentru familia lui, de a avea casa lui, averea lui. După 40 de ani îl găsim tot în casa socrului, tot cu oile acestuia. Moise nu a fost în stare să aibă și el turma lui, casa lui …

Dumnezeu intervine în viața lui Moise și îi face o trimitere.

La fel lucrează Dumnezeu și cu mine. Problema majoră e că multă vreme am ales să cred ce spun alții despre mine, să mă las furată de ideile altora în loc să cred ce vrea Domnul să facă cu mine.

Moise răspunde HINENI când este strigat din tufișul aprins. Habar nu avea că acel răspuns îi va schimba viața și va schimba istoria lumii.

Am decis să răspund HINENI! Iată-mă! Trimite-mă! Sunt gata să aud, să ascult și să fac ceea ce-mi spui!

Niciun comentariu: