miercuri, 3 februarie 2021

Hineni în procesul de vindecare!

 Mă pasionează transgenealogia! Vreau să știu cine erau strămoșii mei. Vreau să știu de pe ce meleaguri au venit aici. Vreau să știu în cine credeau, ce credeau, cum se manifesta credința lor. Vreau să știu ce meserii aveau, ce pasiuni le dădea ghies să meargă mai departe. Vreau să știu cum era modul lor de viață!

Anumite lucruri le voi afla când voi ajunge ACASĂ și-mi vor povesti ei despre viața lor sau mă va lămuri Domnul. Însă este posibil să nu mai am nevoie de explicațiile lor.
Povestind cu Moise am mai înțeles ceva. 40 de ani în deșert, el a măcinat crima comisă, poveștile despre Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, s-a lăsat cuprins în mrejele depresiei, s-a complăcut în ea. Nu pot înțelege cum de în cei 40 de ani nu a fost în stare să își cumpere niște oi ale lui. Văd în text că păștea oile lui Ietro. Era atât de prins în problemele lui încât un soi de nepuțință parcă îl stăpânea. Mai mult de atât, Dumnezeul despre care el auzise nu făcea nimic pentru el, nu intervenea ... Da, era Dumnezeul lui Avraam, Isaac și Iacov, Iochebed și Amram, părinții lui credeau în El, dar pentru el nu făcea nimic. Pe el Îl uitase Dumnezeu, îl ocolea ...

Într-o zi, era cu oile. Era o zi la fel ca celelate. Mergea în urma oilor. Unde mergeau oile, mergea și el. Acum, au ajuns pe un munte. Își aude numele. Bănuiesc că s-a întrebat dacă nu cumva ar trebui să se controleze la vreun medic, dacă nu cumva remușcările îl dereglaseră. În ciuda a tot și toate, răspunde HINENI! Iată-mă! Sunt aici! Sunt disponibil!

Dumnezeu vorbește cu Moise. El știe ce era în mintea lui Moise, îi știe îndoielile, frământările, ideile, remușcările, durerile, coșmarurile, fricile. Așa îmi place cum i se adresează. “"Eu sunt Dumnezeul tatălui tău, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac și Dumnezeul lui Iacov."” Exod 3:6

Putea să îl certe pe Moise, să îl acuze că nu mai crede în El, că a uitat de El, că își merită soarta. Dar văd din text că Dumnezeu nu face asta. El vine și se prezintă întorcându-l pe Moise la origini.

În procesul de vindecare este nevoie să ne întoarcem la origini, la cauza bolii, la începutul durerii și problemei. Vindecare nu se face hocu-pocus deși noi am vrea ca Dumnezeu să acționeze ca duhul din lampa lui Aladin.

Vindecarea începe cu HINENI! Iată-mă! Sunt aici! Sunt dispusă să aud și să fac ce îmi spui. Sunt dispusă să sufăr durerea pentru a fi vindecată. Sunt dispusă să fac tot ceea ce îmi spui numai să scap din starea asta, din iadul în care trăiesc.

Niciun comentariu: