marți, 2 februarie 2021

cu Moise la povești!

A nins puțin și mă bucur de zăpadă exact ca în copilărie. Ceva din bucuria copilăriei refuză să se maturizeze în mine. Și cred că asta e bine!
M-am lăsat uimită de sclipirile luminii în fulgii de zăpadă.
M-am lăsat purtătă de inocență în timp ce fulgii își continuau dansul așezându-se unde voiau.
M-am lăsat bucurată de dansul lor.
Mi-am amintit de complexitatea fulgilor, de faptul ca fulgii sunt diferiți între ei. Văd aburul, văd fulgii, văd apa și gheața. Apa are patru forme de manifestare (solid, lichid, gazos si plasmă) și toate acestea se întâmplă pentru că Creatorul cerului și pământului a gândit-o așa.
Și a făcut aceasta ca eu să mă bucur, să mă las uimită!

Auzeam ieri remarci ca “Oh! Iar ninge!”, “Din cauza zăpezii se merge greu!”, “Se va topi și se va face ghețuș!”. Nu se circula așa de greu și o parte din zăpadă s-a topit însă nu s-a transformat totul într-un patinoar.

Suntem într-o viteză teribilă! Parcă ne grăbim să ne trăim viața asta! Alergăm de parcă am vrea să terminăm repede totul. Totul e în grabă, pe fugă!

Cu cât stau cu Moise mai mult la povești, cu atât învăț mai multe. Este un verset care la prima vedere pare banal dar care a stârnit mai multe gânduri în mine.
“3. Eu M-am aratat lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov, ca Dumnezeul cel Atotputernic; dar n-am fost cunoscut de el sub Numele Meu ca "Domnul."” Exod 6:3
Avraam, Isaac și Iacov au avut parte de revelații și de discuții cu Dumnezeu. Nu L-au cunoscut cu Numele de Eu Sunt Cel ce Sunt, nu L-au cunoscut total. Dar au asimilat fiecare Nume sub care S-a făcut Dumnezeu cunoscut. Au crezut fiecare cuvânt rostit de Domnul și au ascultat de El, încrezându-se în El.
S-au bucurat de El ca Creatorul și Ziditorul cerului și pământului. S-au lăsat uimiți, bucurați, împliniți de El. Au savurat relația cu El.

Am realizat că am Cuvântul, că știu tot planul Domnului, că am un noian de informații la un click distanță dar nu mă bucur, nu savurez relația cu El, nu sunt mulțumită! Parcă sunt un curcan îndopat care se simte flămând, neîmplinit și nemulțumit!

Astăzi, am savurat zgomotul pașilor pe zăpada înghețată, reflexiile luminii în fulgii de pe acele brazilor pe lângă care am trecut! M-am delectat simțind frigul de afară. M-am lăsat uimită de frumusețea zăpezii și L-am lăudat pe Domnul pentru acest dar.

Niciun comentariu: