duminică, 31 octombrie 2010

nu Te voi lasa sa pleci

Iacov nu e unul din personajele pe care sa ti le iei ca si model in viata. Nici un parinte normal la cap nu te va indruma sa vorbesti cu Iacov sa iti fie mentor. Ce ai putea invata de un smecher, un inselator, de la unul care trebuie sa gaseasca avantaje din orice situatie, de la oricine?
Mie insa imi place de el. Normal, ciudat la ciudat trage.
Iacov a vrut sa aibe dreptul de intai nascut si l-a obtinut. A vrut sa aibe binecuvantarea lui Isaac si a obtinut-o. Nu intr-un mod frumos, onest insa a obtinut-o si a platit cu varf si indesat pentru asta ... Socrus-o i-a facut cum a facut si el ... si a platit Iacov cu varf si indesat belele ce le facuse ... Dar ceea ce urmarea el era binecuvantarea. Binecuvantarea de la oamenii cu care intra in contact, de la Dumnezeu ... si daca se putea si de la straini, de ce nu?
Are loc o noapte memorabila in care Iacov lupta cu cineva si se pare ca nici unul nu e mai tare ca sa iasa invingator ... Cand zorile incepeau sa se iveasca, cel cu care lupta ii spune: "Lasa-ma sa plec". Lupta era in toi, erau imbratisati in lupta, avea nevoie de eliberare din partea lui Iacov. Raspunsul vine promt: "nu te voi lasa sa pleci pana nu ma vei binecuvanta".
Iacov primeste o lovitura si ramane cu un sold dislocat dar cu numele schimbat din Inselator, Smecher in Luptator cu Dumnezeu. Wow, wow, wow! Cel cu care se luptase toata noaptea fusese Dumnezeu. Asta nu inseamna ca Dumnezeu nu putea sa il faca pulberi pe Iacov in secunda doi insa cred ca a fost un test de perseverenta pentru dorinta numarul unu a lui Iacov: sa fie binecuvantat, sa fie in contact cu Dumnezeu, sa Il stie pe Dumnezeu langa el.
Ma regasesc atat de mult in lupta lui Iacov, in cautarea mea dupa binecuvantare, dupa prezenta Lui Dumnezeu in viata mea. Ma agat de Dumnezeu si uneori strig, uneori nici nu mai am putere sa soptesc: "nu te voi lasa sa pleci pana nu ma vei binecuvanta". Lupta asta inseamna ca Il caut, umblu dupa El, suntem imbratisati in lupta, uneori strigam ... cand eu, cand El ... insa nu ne dam drumul din maini ... si lupta continua.

http://www.flickr.com/photos/ilovedoodle/4838712295/sizes/l/in/photostream/

2 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

-hei iubita Domnului!
-azi ai primit minunea binecuvântării Lui? sigur vei zice Da!
dsr, nu uita!
-trebuie să zideşti un altar Domnului şi să aduci jertfă de mulţumire!
-succes ai timp încă azi!

cella spunea...

;) L-am zidit;) ... si nu am adus singura jertfa ;)