vineri, 12 noiembrie 2010

inlocuiesc seminte

Creierul mi-i conceput in asa fel incat sa framante idei, vise, probleme, intrebari, griji. Insa are o capacitate extraordinara de a framanta seminte de manie, sa le cocoloseasca, sa le ude si sa le ingrijeasca ... sa se mandreasca cu propria dreptate ...
M-am intrebat de n ori de ce Isus atentioneaza sa avem grija de gandurile ce ne framanta mintea. Eh, sunt ganduri si atat. Insa nu e asa ... gandurile framantare sunt samanta crimii. Spune sa nu gandesc rau despre aproapele meu pentru ca in momentul cand am facut-o, deja l-am ucis.
Bineinteles ca sar repede: ei, hai Doamne ca n-am facut nimic .. ce faci din tantar armasar? Insa cocolosindu-mi gandurile, in nici un caz bune, despre cineva si adunand ca un magnet tot ce-i rau despre acea sau acele persoane ajung la monument de ura si cine sa il mai controleze?
Ai grija de mintea ta, ai grija ce coci acolo! Ai grija pe cine coci acolo. Iarta. Sufera nedreptatea, paguba.
Imi scot din arhiva toate documentele ce imi justifica dreptatea. Isus vine, asa cum numai El stie sa o faca, si imi spune: Iarta! Baga lucrurile in arhiva si iarta. Tu cu dreptatea ta ajungi nedreapta si "cei nedrepti nu vor mosteni Imparatia Lui Dumnezeu" (1 Corinteni 6:9). Iarta, lasa de la tine. Iubeste ca si Mine. Iarta ca si Mine. Nu lasa semintele urii, maniei sa isi faca cuib in mintea ta. Scoate-le repede. Pune in schimb seminte de iubire, de dragoste, de compasiune, de iertare, de uitare. Lasa intelepciunea de la Mine sa isi faca cuib in mintea si in inima ta.
Doamne, dar Tu nu vezi?
Ba da vad insa rasplateste raul cu bine ... "daca te roaga cineva sa mergi o mila, mergi doua. Iti cere haina, da-i si camasa." Tu fa bine. Iubeste. Iarta. Uita. Cauta dreptatea Mea si nu a ta. Stii bine in ce belele intri cand o cauti pe a ta. Stii cata recuperare ai de facut si cate bocete tragi cand o urmaresti pe a ta. "Eu am venit sa oile Mele sa aibe viata si sa o aibe din belsug". Acu Tu stii ca nu esti oaie, esti fiica mea si vreau sa ai viata si ca sa ai viata ce Ti-o dau Eu trebuie sa smulgi semintele urii, amaraciunii, complacerii in victimizare. Seamana iubire, iertare, pace, dragoste, uitare. Eu vreau sa traiesti, sa fii plina de viata si nu in coma de cine stie ce grad sau sa te resuscitezi la cateva zile ... Lasa viata sa intre in tine ...
Dar orgoliul meu, ego-ul meu? Cum ramane cu mine?
Ce conteaza pentru tine? Dreptatea pana la sange sau dragostea, pacea, viata din belsug? Cum o sa mai iubesti cu mania clocotind in tine? Cum o sa te mai bucuri de viata cand tu esti monument de ura? E sinucidere curata. Ai de facut o alegere: ierti si iubesti sau te lasi condusa de propria dreptate si ... nu te mai intereseaza nimic.
Asculta Cella Te rog si iarta, iubeste, uita, smulge semintele uraii, maniei ... ai grija sa iubesti, sa gandesti frumos si bine despre cei de langa tine, spre binele lor ... uita-te cum fac Eu si fa si tu la fel.
Dar ...
Stiu, stiu ca e greu. N-am zis ca nu e greu. Vei simti ca mori de fiecare data. Vei muri fata de tine pentru a nu omori pe altii. Si nu uita, Eu sunt cu tine la fiecare pas, la fiecare miliardime de secunda. Ai incredere in Mine.
Eu vreau sa ai viata si nu oricum, ci viata din belsug. Lasa viata sa intre in tine.
 imagine preluata de pe http://www.flickr.com/

4 comentarii:

Tafnat_Paeneah spunea...

Ce minunat ca Domnul nu se supara nicicum pe noi,oricat de multe intrebari I-am pune si oricate dovezi I-am cere…El ne -asculta si ne da raspuns chiar si la intrebarile nerostite, care stau ascunse in inima noastra:
Psalm 139:4:
caci nu-mi ajunge cuvantul pe limba si Tu, Doamne il si cunosti in totul.....
-iubita Domnului Cella iubeşte, iartă şi iubeşte ;mai mult azi decât ieri şi mâine mai mult decât azi-

elena marin-alexe spunea...

Minunat mesajul tau Cella! Mare atentie trebuie sa avem la semintele maniei..
Ajuta-ne Doamne sa le eradicam din vietile noastre si sa plantam doar semintele IUBIRII!
Te pup cu drag Cella!

cella spunea...

Vyky, as zice ce eliberator ca Domnul nu se supara, nu ma lasa sa expodez ....

cella spunea...

Elena,
nu imi place agricultura insa la semintele astea trebuie sa am grija si sa le scot imediat ce le zaresc.
Cum e vremea in Vrancea?