luni, 1 iulie 2013

port un Nume!

"1 Dar acum, aşa vorbeşte DOMNUL, El, Care te-a creat, Iacove; El, Care te-a modelat, Israele: «Nu te teme, căci Eu te-am răscumpărat; te-am chemat pe nume, eşti al Meu. 2 Când vei trece prin ape, voi fi cu tine; când vei trece prin râuri, ele nu te vor îneca, iar când vei umbla prin foc, nu vei fi ars şi flacăra nu te va mistui. 3 Căci Eu sunt DOMNUL, Dumnezeul tău, Sfântul lui Israel, Mântuitorul tău. Eu dau Egiptul ca preţ pentru răscumpărarea ta, Cuş şi Seba în schimbul tău.

4 Pentru că eşti preţios în ochii Mei şi onorat şi pentru că te iubesc, voi da oameni pentru tine şi neamuri în schimbul vieţii tale. 

5 Nu te teme, căci Eu sunt cu tine! Îţi voi aduce urmaşii de la răsărit şi te voi aduna de la apus! 6 Voi zice nordului: ‘Dă-le drumul!’ şi sudului: ‘Nu-i mai ţine! Adu-i pe fiii Mei de departe şi pe fiicele Mele de la marginile pământului – 7 pe toţi cei ce poartă Numele Meu, pe cei pe care i-am creat pentru slava Mea, pe cei pe care i-am modelat şi i-am făcut.’» " Isaia 43:1-7

Isaia vorbeste din partea Domnului si aduce noi asigurari poporului Israel. Daca esti a Domnului nu inseamna ca umbli numai pe nori pufosi si printre petale parfumate de trandafiri, ai numai bucurii, e numai soare cu brize line si ploi blande ... Nu, nici vorba de asa ceva. Incercarile sunt parte integranta a vietii. Unele par sa te inece in durere fizica, psihica, emotionala sau spirituala, unele te provoaca sa crezi ca ai luat foc, unele par involburate in viteze ametitoare si simti ca daca intri in suvoi ... acolo mori. Asigurarea vine tot de la Domnul. "Oriunde ai fi, pe oriunde ai trece, Eu sunt cu tine! Nu te va ineca amarul, durerea, grija, saracia, boala." Dar de ce? Adica nu vad oameni care spun ca ei cred in Dumnezeu si ... nu au dupa ce sa bea apa, sauoameni carora cancerul le mananca carnea sau oasele iar necazurile vin peste ei garla?

Din nou si din nou, Isaia reaminteste poporului a cui este insa imi reaminteste si mie acelasi lucru. Cine este Domnul? In cine si-au si mi-am pus increderea? Exista insa o problema aici. Domnul trateaza problema din punct de vedere spiritual. Promisiunea e facuta pentru tot Israelul insa nu toti cred ceea ce spune El, nu toti isi pun increderea in El ci numai o ramasita si cei nu cred, spune Domnul, nu-s Israel. Ramasita se va intoarce pentru ca ei si-au pus increderea in Domnul, in promisiunile Lui, au trecut prin foc, apa, peste rauri, flacari. Alegerea ne apartine. Mai mult de atat, vad in Apocalipsa 22:4 "Îi vor vedea faţa, iar Numele Lui va fi pe frunţile lor. "

Intr-o lume in care mai nimeni nu da doi bani pe mine, in care sunt tratata la gramada, in care nu prea contez ... vine Domnul sa imi spuna ca sunt pretioasa, onorata, ca ma iubeste, da popoare pentru mine, m-a creat, modelat, facut pentru Slava Lui, ca port Numele Lui! Vine sa imi spuna ca El e Creatorul meu, ca Ii apartin, si-a scris Numele pe fruntea mea. Ma uit in oglinda si pe fruntea mea nu vad scris nimic ... regasesc cicatricile din copilarie, niste semne minuscule de la varsat de vant si altceva nimic ... Uit ca eu vad doar fizic, ca sunt doar un om. 

Sunt doar un om! Imi place sa spun asta! Insa sunt un om pretios, onorat, iubit, un om ce poarta pe frunte Numele Domnului, ce este aleasa de Domnul, pentru care Domnul da popoare de departe si de aproape, am asigurarea ca Domnul e cu mine, oricare ar fi situatiile prin care trec. Domnul imi aminteste sa nu ma tem si descopar ca inima mea e dependenta de teama. Sa nu tem indiferent de situatie, context, indiferent de orice ... El e cu mine. 

Fac parte din poporul Domnului insa nu am nici un merit pentru asta. Nu fac parte din popor pentru ca acolo m-am nascut, pentru ca am ochii de culoarea vantului turbat, ca sunt inalta sau miniona, ca am un coeficient de inteligenta ridicat sau scazut, ca ma pricep sa fac ceva anume. Sunt din poporul Domnului pentru ca am ales sa imi pun increderea in El. Meritul este a Domnului. El m-a ales, m-a creat, prin Isus Christos (Yeshua HaMaschiach) m-a rascumparat, mi-a schimbat viata, natura. Sunt fiica Lui. Imi e Creator, Domn si Mantuitor. Am fost creata cu scopul de a-L onora, slavi si de a-mi implinesc scopul. Ma simt implinita numai cand prin viata mea Il onorez si slavesc pe Domnul.

Nu traiesc dupa cum bate vantul. 
Nu traiesc clipa uitand ca urmeaza alta. 
Nu sunt nimeni in drum. 
Nu sunt una din miliarde.
Nu sunt a nimanui. 
Am un scop, rost pe acest pamant. 
Nu am aparut la intamplare.  
Stiu a cui sunt, ce rol am, cine sunt, ce Nume port.

Un comentariu:

A.Dama spunea...

Nici eu nu inteleg de ce ar da pentru mine popoare. Dar imi caut grauntele de mustar, sa nu indraznesc cumva sa nu cred!...

(Sa nu te pensionezi!!!!!!! :) )