miercuri, 11 septembrie 2013

sunt o printesa sau un mamifer?

Scandalul cainilor maidanezi e in floare. Unii sunt pro pentru disparitia acestora, unii sunt contra. Am crescut la tara unde cainele statea legat cu o curea de care era prins un lant si locuia in cusca - deci am o opinie foarte clara despre locul si rolul cainelui.

Replica cuiva drag in discutiile in care apar victime si morti e: "sunt victime colaterale". Mi-am tot batut capul si m-am intrebat de unde pleaca modul acesta de a gandi si cata influenta are ceea ce invatam la scoala in viata noastra. Si mie mi-au trebuit ani de zile in care sa imi reeduc mintea si conceptele despre ceea ce sunt. Biologia si anatomia ne definesc niste concepte pe care le invatam si pentru care suntem notati. Ca vrem sau nu, ajungem sa credem ca aceste definitii sau concepte sunt adevarate si intreaga noastra filosofie se cladeste pe ele.

Conform biologiei si anatomiei, omul este un mamifer superior pentru ca are corpul acoperit cu par, naste pui vii si ii hraneste cu lapte. 

Aceasta clasificare, definitie sau acest concept este unul evolutionist. Daca cred teoria evolutionista atunci cred ca sunt un mamifer superior, ca am evoluat dintr-o molusca care din dor de cunoastere si stima de sine a evoluat, crescut si a ajuns om trecand prin stadiile ei de cunoastere si crestere. Teoria evolutionista insa Il scoate din ecuatie pe Dumnezeu. 

Daca nu imi place sa fiu considerata mamifer atunci iau frumusel Biblia si citesc Geneza 1 - unde aflu detalii despre Creator si despre ce a creat si a crezut El despre cele create. Acolo aflu ca de fapt eu nu sunt mamifer ci sunt om, am alte roluri si alte atributii.
"24 Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare, potrivit speciilor lor: vite, animale mici şi animale sălbatice, fiecare potrivit speciilor lor!“ Şi aşa a şi fost. 25 Dumnezeu a făcut animalele sălbatice, potrivit speciilor lor, vitele, potrivit speciilor lor şi toate animalele mici care mişună pe pământ, potrivit speciilor lor. Dumnezeu a văzut că acest lucru era bun.

26 Atunci Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; ei să domnească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate animalele mici care mişună pe pământ!“ 27 Astfel, Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său, după chipul lui Dumnezeu l-a creat; bărbat şi femeie i-a creat.

28 Dumnezeu i-a binecuvântat şi le-a zis: „Fiţi roditori şi înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l; domniţi peste peştii mării, peste păsările cerului şi peste toate vieţuitoarele care mişună pe pământ!“
29 Apoi Dumnezeu a zis: „V-am dat toate plantele care fac sămânţă şi care se află pe tot pământul şi toţi pomii care fac fructe cu sămânţă în ele, ca să le aveţi pentru hrană. 30 Tuturor animalelor pământului, tuturor păsărilor cerului şi tuturor animalelor mici care mişună pe pământ, care au suflare de viaţă în ele, le-am dat ca hrană toate plantele verzi.“ Şi aşa a şi fost.
31 Dumnezeu s-a uitat la tot ce a făcut şi toate erau foarte bune. A fost o seară şi a fost o dimineaţă: ziua a şasea."

De la Ioan (Ioan 1) aflu ca Creatorul este Isus Christos = Yeshua HaMaschiach. El este Cel ce a creat totul. Isaia este trimis sa dea detalii de la creatie, David inspirat de Duhul Sfant spune si el detalii in Psalmi. Voi descoperi aceste detalii numai daca citesc si studiez, daca ma intereseaza cine sunt. 

Sunt insa si oameni ce cred ca sunt mamifere si care cred ca nu cred teoria evolutionista ci pe cea creationista. Nu cred ca provin dintr-o molusca explodata ci ca au fost creati de Dumnezeu insa sunt mamifere. Discutiile sunt comico-tragice si ma distreaza sa le vad fetele cand ii readuc in Geneza 1. Conform gandirii lor, omul este mamifer si este creat de Dumnezeu. Ii intreb atunci daca Dumnezeu este mamifer si mai mai ca le ies ochii din orbite. "Cum poti sa spui asa ceva?" Le explic ca Geneza 1 spune ca omul este creat dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu, si conform cu ceea ce a spus el/ea mai devreme, rezulta ca Dumnezeu este mamifer. "Dar asta e erezie!" Atunci le spun ca asta incerc sa le explic.

De vreo doua saptamani imi tot intreb colegii "Ce fel de mamifer esti?". Intrebarea pare comica si unii se simt ofensati insa unii recunosc ca au luat lucrurile ca atare si asa le-au crezut fara sa se intrebe ce erezii si idei de viata cred. Mai grav de atat e ca dupa ele isi ghideaza viata fara ca habar sa aiba de asta. 

Cine sunt? 
Cum am aparut?
Sunt urmasul / urmasa unei moluste explodate cu dor de cunoastere?
Cine a creat molusca?
Cine era Darwin?
Ce au crezut oamenii pana la Darwin?
Ce spune Biblia?
Ce cred? 
Ce teorie cred? 
De ce cred teoria evolutionista? Pentru ca e demonstrata stiintific? Care e conceptia despre lume si viata a oamenilor de stiinta care isi exprima acest punct de vedere? 
Pot lua nimic ca sa creez ceva? 
De ce cred teoria creationista? Pentru ca e demonstrata stiintific, istoric, arheologic, geologic, geofizic?

Am decis sa cred ce spune Biblia, sa cred ca am un Creator ce m-a creat dupa chipul si asemanarea Sa, mi-a suflat suflare de viata in nari, mi-a dat Duh din Duhul Sau, a pus in mine intelepciune, inteligenta, dor de vesnicie. Sunt o fiinta ce relationeaza, ce iubeste si vrea sa fie iubita, ce comunica, lupta in idei, munceste, gandeste, crede, actioneaza. In nici un caz nu ma cobor la nivelul unui animal fara minte ce actioneaza pe baza instinctelor primare sau a celor dresate. 

Sunt fiica Regelui Universului, sunt o printesa a cerului!

Un comentariu:

Administrator spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.