joi, 3 august 2023

Lucifer, Adam și Eva

Mi-ar fi plăcut să văd Grădina Edenului, multitudinea de copaci, flori, fructe, animale, păsări, să aud cântecele și trilurile păsărilor, mugetele pe diverse game ale animalelor.

Mi-ar fi plăcut să fiu acolo ca să nu-mi fie frică de lilieci sau de păianjeni, să nu am nevoie de soluție care să alunge țânțarii de pe lângă mine, să nu-mi sară inima din piept când văd o șopârlă căutându-și adăpost sau vreun șoarec dornic de cunoaștere tîindu-mi calea.

În Grădina Edenului era tare frumos...

Acolo însă au loc niște evenimente care vor schimba soarta îngerilor și a oamenilor.

Îmi place că Dumnezeu nu ne spune când i-a creat pe îngeri. Dar a fost unul dintre ei tare frumos care se numea Lucifer. Profetul Isaia, la câteva mii de ani distanță, ne povestește despre Lucifer în cartea sa în Isaia 14:3-20).

Profetul Ezechiel ni-l descrie pe Lucifer Stăteai in Eden, grădina lui Dumnezeu, și erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonix, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu jasp, cu safir, cu rubin, cu smarald și cu aur; timpanele și flautele erau în slujba ta, pregătite pentru ziua cînd ai fost făcut.” Ezechiel 28:12-19.

Nu prea știu cum arată toate acele pietre însă cred că sunt frumoase și strălucitoare.

În Grădina Eden, în grădina Lui Dumnezeu, Lucifer nu se mulțumește cu ce primește. Vrea să fie ca Dumnezeu. Este îndepărtat din locul unde a fost așezat pe muntele Lui Dumnezeu, și își caută adepți.

Unde?

Tot în Grădină.

Adam și Eva sunt aduși în Grădina sădită de Creator. Sunt dezbrăcați, goi și nu le este rușine.

Lucifer își găsește o formă vizibilă, este șiret, știe cum să pună întrebările ca să creeze confuzie. Momeala este aruncată. Dacă mănânci din pomul cunoștinței binelui și răului vei fi ca Dumnezeu!

De ce fusese el destituit din funcția pentru care fusese creat?

Pentru că a vrut să fie ca Dumnezeu.

Eva și Adam mănâncă. Li se deschid ochii și cunosc că sunt goi, și le este rușine.

Geneza 3 este un capitol extrem de trist…

Bine că povestea nu se încheie aici.

Niciun comentariu: