joi, 10 august 2023

opulenţă de creativitate

Mă credeam ancorată în realitate. Credeam că ştiu pe ce lume trăiesc. Credeam că ştiu cel puţin mediul meu înconjurător.

Cartea Geneza îmi dă peste cap ideile despre care era sigură pe mine. Citesc că „Dumnezeu a zis: "Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ." Şi aşa a fost. Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.


Călătoria mea zilnică cu autobuzul depăşeşte 20 de minute. Aleg să nu stau cu ochii în telefon ci să mă bucur de peisaj. Nu este în fiecare zi la fel. Nu observ aceleaşi lucruri zilnic.


De când studiez cartea Geneza, cartea începuturilor, mi-am luat ca temă să identific copacii, florile, ierburile, păsările pe care le văd. Am văzut şi fluturi în perioada aceasta însă identificarea lor este mai complicată.


Cu ruşine am realizat că nu ştiu să identific toţi copacii din zona în care trăiesc. Florile sunt de o varietate atât de largă... Iarba este cu frunză lată, groasă, cu dungi, scurtă, înaltă, în diverse forme şi culori.


Dimineaţă, am observat un petec de pământ plin cu troscot. În mijlocul acelui petec de pământ era o singură floare micuţă de un albastru deschis.

Rochiţa rândunicii poate fi albă, sau cu marginea violet.


Într-o grădină, am observat nişte flori înalte cu toată gama de galben în petalele lor. O frumuseţe!


Pe marginea trotuarului sunt nişte flori grase în culori care îţi atrag privirile, troscotul îşi face drum printre pietrele decorative dând farmec peisajului.


Nuci, cireşi, vişini, duzi, meri, peri, piersici, brazi în diverse forme şi culori, sălcii, salcâmi înfloriţi în alb sau roz spre violet, gutui, plopi, şi alte soiuri încă neidentificate de mine străjuiesc drumurile noastre dând farmec peisajului.


Pe deasupra mea zboară rândunele, vrăbii, porumbei, hulubi, ciori, berze.

Pisicile şi câinii sunt ascunse la umbră.


Aceste descoperiri mă bucură, mă ajută să văd opulenţa de creativitate pe care Creatorul a pus-o în creaţia Sa. Mă ajută să Îl laud pentru că a lăsat atâta frumuseţe pentru mine, pentru noi. 

Niciun comentariu: