duminică, 15 ianuarie 2012

cerurile povestesc

"Cerurile povestesc slava lui Dumnezeu şi bolta cerească istoriseşte despre lucrările mâinilor Lui. O zi dă de ştire altei zile acest mesaj şi o noapte vesteşte această cunoaştere altei nopţi, dar fără vorbe şi fără cuvinte, fără să li se audă glasul. Mesajul lor străbate întreg pământul şi cuvintele lor ajung până la marginile lumii. În ceruri, El a întins un cort soarelui. Acesta este asemenea unui mire care iese din odaia lui de nuntă, asemenea unui viteaz ce se bucură să alerge pe cale: răsăritul lui este la un capăt al cerului şi roată-i este drumul până la celălalt capăt al lui. Nimic nu se poate ascunde de căldura lui!

Legea (Tora) Domnului este desăvârşită (perfecta); ea înviorează (restaureaza, indeamna la pocainta,  ne indeamna sa ne intoarcem la Dumnezeu ) sufletul.

Mărturia (Caracterul, Natura, Reputatia) Domnului este adevărată; ea înţelepţeşte pe cel nesăbuit.

Orânduirile (ordine clare si precise la un anumit moment) Domnului sunt drepte; ele îmi bucură inima.

Porunca (ordin, regula) Domnului este curată (alba, pura); ea dă lumină ochilor (aduce revelatie).

Frica (Reverenta) de Domnul este curată (dreapta); ea dăinuieşte veşnic.

Judecăţile (Deciziile pe care le ia un judecator dupa ce a vazut toate probele si evidentele) Domnului sunt adevărate (demne de incredere); ele se susţin una pe cealaltă. Ele sunt mai preţioase decât aurul, decât mult aur curat, sunt mai dulci decât mierea, decât picurul din faguri. Chiar şi robul Tău este instruit din ele. Când le păzeşte, are o mare răsplată.

Cine îşi cunoaşte greşelile făcute din neştiinţă? Iartă-mi greşelile pe care nu le cunosc! Păzeşte-l, de asemenea, pe robul Tău de păcatele cu bună ştiinţă, ca nu cumva aceasta să mă stăpânească! Atunci voi fi integru, nevinovat de un mare păcat.
Fie plăcute cuvintele gurii mele şi murmurul inimii mele înaintea Ta, Doamne, Stânca mea, Izbăvitorul meu!"
Psalmul 19

5 comentarii:

Monna Albu (Novacescu) spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Monna Albu (Novacescu) spunea...

Impreuna cu Psalmistul laudam pe Cel care a creat cerurile si pamantul,laudam pentru ca suntem creatura Mainilor Sale.
O zi minunata,Cella !

cella spunea...

Multumesc Monna!

A Lui sa fie toata slava si gloria!

livius spunea...

Cella, am o problema cu traducerea pe care o folosesti tu ca schimba foarte mult notiuni cu care suntem familiarizati, si care suna bine in urechile celor ce aud. In ultimile fraze (versetul 13) eu stiu ca zice: Pazeste de asemenea pe robul Tau de mandrie, ca sa nu stapaneasca ea peste mine! Atunci voi fi fara prihana, nevinovat de pacate mari." In traducerea ta spune diferit cum... cum eu nu inteleg nimic. Te rog mai treci odata peste scriptura aceasta.

cella spunea...

Eu folosesc NTR sau Noua traducere si poate de aceea suna ciudat.
In Cornilescu suna asa http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/psalmi/19/

si puse una langa alta nu e foarte ciudat
http://www.bibleserver.com/text/NTR/Psalmii19