luni, 17 septembrie 2012

binecuvantare ... de inceput de an

O data cu prima zi din noul an evreiesc incepem si un nou an scolar. Lucrez la scoala si ma distreaza sa spun ca asa imi trebuie, daca am baut cerneala ... acum sunt tot in scoala. Mi-am amintit de inceputurile de an scolar ... cand tata intarzia un pic la lucru ca sa ma trezesc si eu, ca sa se roage cu mine si sa ma binecuvante la acel inceput de an scolar. Eram copil si nu intelegeam de ce trebuie sa faca asta ... era un ritual? Pentru parintii mei nu era, cu siguranta.

Unii parinti si copii incep de azi "sa exerseze" mersul la gradinita, unii la scoala. Incepand de astazi, atat parinti cat si copiii ... nu vor mai fi la fel. Ca o cred sau nu, ca parintii lor vor fi multumiti de cadrele didactice sau nu. Informatiile primite, copiii cu care vor fi in grupa sau clasa, cadrul sau cadrele didactice ce ii vor indruma, mediul unde vor invata le va schimba viata.

Am emotii si eu ... ca la fiecare inceput de an scolar. E emotionant sa vezi parintii cum dau drumul copiilor din mana si ii lasa pe mana unui cadru didactic ce are stomacul aproape de explozie din cauza emotiilor. Si mai emotionant e sa vezi bunicii aducandu-si odorul de manuta si stand pe langa usi ... poate e nevoie de ei, poate ca scumpul sau scumpa lor le simte lipsa. In timp, invata sa faca loc si altora in viata scumpilor lor.

Mai am nepoti in scoala, Bianca - stranepoata - incepe gradinita ... emotiii mari, un nou inceput, o noua etapa.
Pe mana cui merg?
Ce valori au cadrele didactice ce ii iau in primire?
Ce cred?
In cine cred?
Valorile lor se vor imprima in copiii si nepotii nostri ca o credem sau nu ....

Rugaciunea facuta de tatal meu la inceput de an scolar era o binecuvantare rostita pentru si peste mine.
"22 Apoi Domnul i-a zis lui Moise: 23 „Spune-le lui Aaron şi fiilor săi: «Aşa să binecuvântaţi pe israeliţi. Să le spuneţi:
24 ‘Domnul să te binecuvânteze şi să te păzească!
25 Domnul să facă să lumineze faţa Sa peste tine şi să se îndure de tine!
26 Domnul să-Şi înalţe faţa peste tine şi să-ţi dea pacea!’»

27 Aşa să pună Numele Meu peste israeliţi şi Eu îi voi binecuvânta.“" Numeri 6:22-27

Nu am copii insa pot sa rostesc binecuvantarea asta peste copiii cu ma intersectez pe strada, in magazine, la scoala ... Ce-ar fi daca astazi, ca si adulti am binecuvanta pe cei de langa noi cu binecuvantarea asta?

Niciun comentariu: