miercuri, 5 septembrie 2012

vine o zi!

"1 „Iată! DOMNUL este pe cale să pustiască pământul, să facă din el o pustie; va face din suprafaţa sa o ruină şi-i va împrăştia locuitorii.
2 La fel i se va întâmpla preotului, ca poporului, stăpânului, ca sclavului său, stăpânei, ca slujnicei ei, celui ce vinde, ca celui ce cumpără, celui ce împrumută, ca celui ce ia cu împrumut şi celui ce i se datorează, ca datornicului.
3 Pământul va fi în întregime pustiit şi jefuit, căci DOMNUL a rostit acest cuvânt.
4 Pământul se usucă şi se ofileşte, lumea suferă şi se veştejeşte, iar conducătorii popoarelor lumii suferă şi ei.
5 Pământul este pângărit de propriii săi locuitori, care au călcat legile, au nesocotit poruncile şi au rupt legământul cel veşnic.
6 De aceea un blestem devorează pământul, iar locuitorii lui îşi ispăşesc vina; de aceea sunt mistuiţi locuitorii pământului, doar câţiva fiind cruţaţi" Isaia 24:1-6

Pana acu Isaia avea cate o profetie, un cuvant din partea Domnului pentru fiecare tara vecina in parte. Acum insa are pentru tot pamantul. Distrugerea va veni si nu va tine cont de pozitia sociala, materiala, statut, credinta. 

E un scenariu de groaza, de cosmar! Dar, de ce e asa? De ce face Domnul una ca asta? Daca Domnul e bun, de ce ingaduie asa ceva? Asa ne iubeste El? De ce? Raspunsul la intrebarile astea se afla in text, nu in alta parte. Versetul 5 spune asa: "Pământul este pângărit de propriii săi locuitori, care au călcat legile, au nesocotit poruncile şi au rupt legământul cel veşnic."

Isaia ii provoaca pe evreii din Israel si Iuda sa isi aminteasca cine sunt, a cui sunt, cine este Creatorul, Stapanul, Cel Atotputernic si cine sunt oamenii. Si ...
Vreau sa nu uit ca Dumnezeu este Cel ce a initiat legamantul cu omul si nu invers.
Vreau sa nu uit ca El este Cel ce a dat legile si poruncile si nu invers.
Vreau sa nu uit ca nu-s buricul pamantului si ca acesta nu se roteste in jurul meu ... de altfel nu o face nimeni. 

Domnul a dat legile si poruncile insa ... omul le-a "tradus" dupa propria sa dorinta. Asta inseamna ca au fost modificate legile si poruncile Domnului. In loc sa iti atintesti privirea spre Domnul, esti incurajat sa te uiti la tine, tu esti cel ce trebuie sa ai totul, sa fii fericit, sa iti indeplinesti toate dorintele ... cumva parca soarta pamantului depinde de tine si el nu se invarte fara voia ta. Numai ca ... Cel ce are totul in control e Domnul. Domnul anunta o zi de judecata pentru toti oamenii, nu mai spune nimic de tara X sau Y. Oamenii de pe tot pamantul sunt judecati. Pacatul oamenilor a adus degradarea lumii, pamantului. Pavel in Romani 1:18-32 explica in detaliu ce a adus si aduce degradare.

In ziua aceea va fi ca in ziua potopului, in zilele lui Noe. Si, ziua aceea poate fi oricand. Si Isus vorbeste despre ea.
Matei 24:36-44 "36 Dar despre ziua şi ora aceea nu ştie nimeni, nici îngerii cerurilor, (nici Fiul), ci numai Tatăl.
37 Aşa cum a fost în zilele lui Noe, tot aşa va fi şi la venirea Fiului Omului.
38 Căci aşa cum era în zilele de dinaintea potopului, când oamenii mâncau, beau, se însurau şi se măritau, până în ziua când a intrat Noe în arcă, 39 şi nu au ştiut nimic până când a venit potopul şi i-a luat pe toţi, tot aşa va fi şi la venirea Fiului Omului.
40 Atunci, doi bărbaţi vor fi la câmp – unul va fi luat, iar altul va fi lăsat.
41 Două femei vor măcina la moară – una va fi luată, iar alta va fi lăsată.
42 Vegheaţi deci pentru că nu ştiţi în ce zi vine Domnul vostru!
43 Să ştiţi că, dacă stăpânul casei ar şti în ce strajă din noapte vine hoţul, ar veghea şi n-ar lăsa să i se spargă casa.
44 Prin urmare, fiţi pregătiţi şi voi, pentru că Fiul Omului va veni în ceasul în care nu vă aşteptaţi!"

Cum astept acea zi? Ascult de Cuvantul Domnului? Pazesc poruncile Lui? Stiu unde le gasesc? Respect legamantul ce L-a incheiat cu mine? Stiu care e legamantul? Daca nu stiu nimic din toate astea ... ce fac?

Niciun comentariu: