joi, 21 februarie 2013

cine e Cel in care imi pun increderea?

"27 De ce spui, Iacove, de ce zici, Israele: «Calea mea este ascunsă de DOMNUL şi dreptul meu nu este luat în seamă de Dumnezeul meu?»
28 Nu ştii? 
N-ai auzit? 
DOMNUL este Dumnezeul cel Veşnic, creatorul întregului pământ. 
El nu oboseşte, nici nu osteneşte, iar priceperea Lui este de nepătruns.
29 El dă putere celui obosit şi îl întăreşte pe cel fără putere.
30 Flăcăii vor obosi şi vor osteni, tinerii vor cădea lipsiţi de putere, 31 dar cei ce se încred în DOMNUL îşi vor înnoi puterea, se vor înălţa prinzând aripi ca vulturii, vor alerga şi nu vor osteni, vor umbla şi nu vor obosi."

Iuda era in stare de razboi, Ierusalimul era sub asediu, mult popor era deja in robie ... credinta poporului dupa cum se vede ... era cam la pamant. Isaia este trimis la popor sa le vorbeasca despre Domnul. Influenta idolatra isi pusese amprenta puternic pe inimile evreilor. Il vedeau pe Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov ca pe unul din idolii importati de la popoarele vecine. 

Isaia aduce aminte poporului ca Domnul a schimbat numele lui Iacov in Israel. Semnificatia numelui Iacov arata personalitatea lui insa Domnul Il transforma dintr-un om inselator intr-un om ce lupta cu Dumnezeu. Apoi, Isaia aminteste poporului de faptul ca Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov aude, vede, stie, este Vesnic, Creator. Dumnezeu este Cel ce da putere celui ce se vede neputincios, celui ce isi vede starea, celui ce accepta ca e doar creatura si ca fara Domnul nu poate trai. 

Robia va veni peste Iuda, vor ajunge in Babilon insa cuvintele lui Isaia vor aduce speranta, vor provoca poporul sa isi lase idolii si sa se increada in Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov.  

Pentru cei ce se incred in Domnul este aici promisiune ce ma lasa fara cuvinte "dar cei ce se încred în DOMNUL îşi vor înnoi puterea, se vor înălţa prinzând aripi ca vulturii, vor alerga şi nu vor osteni, vor umbla şi nu vor obosi." 

Ma vad provocata de Isaia sa imi verific credinta, sa vad cine este Domnul in care imi pun increderea. Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov este si Dumnezeul meu si El este : Creator Suveran, Stapan, Sfant, Sfant, Sfant, Vesnic, Atotputernic, Atotstiutor, Omniprezent, Omnipotent, Cel ce aude, Cel ce vede, Cel ce stie , Cel ce da putere, Cel Intelept, Cel ce nu oboseste, Cel ce nu osteneste, Cel ce intareste ... 

Niciun comentariu: