duminică, 24 februarie 2013

Nu vreau sa las pe nimeni sa imi fure bucuria!

Azi e sarbatoare. Si, de ceva vreme invat sa ma bucur la sarbatoare, invat ca pentru a merge la sarbatoare trebuie sa ma pregatesc. Apoi, la si in sarbatoarea asta vine toata Trinitatea. Ca sa ma prezint cum trebuie am nevoie sa citesc din Vechiul Testament ce trebuie sa fac apoi sa nu uit ca sunt copil de Dumnezeu infiat prin sangele de la cruce, sangele lui Isus Christos = Yeshua HaMaschiach.

De la spalarea fizica pana la curatirea interioara, iertarea, rezolvarea muncilor ce m-ar impiedeca sa merg la bucurie, sustinerea dorintei de a ma bucura, de a-L lasa pe Domnul sa locuiasca in mine, sa ma umple cu Duhul Sau.

De ce sa ma bucur cand criza e in toi? De ce sa ma bucur cand nu am cu ce plati doctorii ca sa nu ajung in colaps? De ce sa ma bucur cand nu am bani sa imi satisfac mofturile, placerile si de cele mai multe ori ii intind pentru cele necesare? Pun intrebarile si realizez ca iar sunt eu buricul pamantului.

Ma bucur de Domnul, de ceea a facut si face pentru mine, de minunile din viata mea, de rugaciunile ascultate, de purtarea Lui de grija, de binecuvantarile ce se innoiesc in fiecare dimineata, de frumusetile din creatie, de pacea ce o primesc de la El cand furtunile vin peste mine, de .....

Cine este Domnul meu? Isaia 42:1-13 Implinirea promisiunii o vad in Isus Christos = Yeshua HaMaschiach.
"Iată-L pe Robul Meu, pe Care Îl sprijin, Alesul Meu, în Care-Mi găsesc plăcerea! Voi pune Duhul Meu peste El, iar El va vesti neamurilor dreptatea. 2 Nu va striga, nu-Şi va ridica glasul şi nu-l va face să se audă pe drum. 3 Nu va rupe trestia zdrobită şi nu va stinge mucul care încă mai fumegă, ci cu credincioşie va aduce dreptatea. 4 El nu va slăbi, nici nu se va descuraja până nu va aşeza dreptatea pe pământ. Şi în Legea Lui vor nădăjdui ostroavele!» 

5 Aşa vorbeşte Dumnezeu, DOMNUL Care a creat cerurile şi le-a întins, Care a desfăşurat pământul împreună cu resursele lui, Care dă suflare oamenilor de pe el şi suflet celor ce umblă pe el: 6 «Eu, DOMNUL, Te-am chemat prin dreptate. Te voi ţine bine de mână; Te voi păzi şi Te voi face un legământ pentru popor şi o lumină pentru neamuri, 7 ca să deschizi ochii orbilor, să eliberezi pe prizonieri din captivitate şi din închisoare pe cei ce stau în întuneric. 

8 Eu sunt DOMNUL; acesta este Numele Meu! Nu-Mi voi da slava altuia şi nici lauda cuvenită Mie, idolilor! 9 Iată! Lucrurile spuse mai dinainte s-au împlinit şi acum vestesc altele noi; înainte să se împlinească vi le fac cunoscute.»

10 Cântaţi DOMNULUI un cântec nou! Cântaţi-I laudele de la marginile pământului, voi, care străbateţi marea, tot ceea ce este în ea, ţinuturile de lângă mare şi locuitorii lor! 11 Să-şi ridice glasul pustia şi cetăţile ei, aşezările locuite de chedariţi! Să strige de bucurie locuitorii din Sela, să strige de pe vârfurile munţilor!
12 Să-L slăvească pe DOMNUL şi să-L laude în ţinuturile de lângă mare! 13 DOMNUL mărşăluieşte ca un viteaz; asemenea unui războinic Îşi stârneşte râvna: strigă, scoate un strigăt de luptă şi triumfă asupra duşmanilor săi."

M-am pregatit pentru sarbatoare!
Mi-am pus inima sa Il caute pe Domnul, sa stea cu El, sa se linisteasca in El.
Ca si evreii din vremea Esterei care au primit vestea salvarii, asa ma bucur si eu azi de mantuire, eliberare, salvare.
Vreau sa las bucuria ce vine de sus, de la Cel venit de Sus sa imi inunde fiinta!
Nu vreau sa las pe nimeni sa imi fure bucuria!

Niciun comentariu: