joi, 14 februarie 2013

dragoste mutilanta

Astazi, ca vreau sau nu, o sa vad peste tot inimioare rosii, tineri cuprinsi de febra pasiunii patimase ce se cred indragostiti pana dupa urechi. In mod special astazi se celebreaza "dragostea". Si asta pentru ca se celebreaza Sfantul Valentin. Insa, tot despre ziua de 14 februarie, se stie ca e ziua in care se inregistreaza cele mai inalte cote la sinucideri. Adica ... "dragoste" sau moarte?

Nu pot sa nu observ pe cei de langa mine, nu pot sa nu vad ca baietii nu stiu ce inseamna sa fii barbat si fetele nu stiu ce inseamna sa fii femeie. Exista un curent, o moda de uniformizare ... si asta indiferent de mediul in care traiesc. Insa nu pot sa nu ma intreb: unde sunt modelele? Unde sunt barbatii si femeile lideri si modele care sa ii invete pe cei ce vin din urma sa fie femei si barbati?

Urmeaza-ti instinctele! Sloganul indeamna la destrabalare, la negare a personalitatii tale, la a incerca absolut orice si asta duce la autodistrugere inconstienta, mutilare trupeasca, fizica, emotionala si spirituala.

Astazi e liber - nu stiu daca e si legal - sa te casatoresti pentru o zi. Primesti un certificat de casatorie valabil o singura zi. Cumva iti speli constiinta ca poti sa te bucuri de privilegiile casatoriei pentru o zi pentru care ai certificat. Insa maine, pe 15 februarie, ce se va intampla? Sau ... daca esti destul de abil / abila poti sa te casatoresti cu mai multi / multe astazi? Asta e dragoste sau e pasiune ce trebuie satisfacuta?

"Dragoste" cu orice pret? Ziarele locale ne-au invadat cu stiri despre "dragostea" ce i-a cuprins pe unii la varste din ce in ce mai mici. Copile ce devin mame cand se pregatesc sa iasa din varsta copilariei. Copii ce ajung sa isi creasca proprii copiii si duc poveri de nedescris pe umerii lor.

Suntem bombardati cu imagini cat mai senzuale, afise si clipuri cu conotatii sexuale explicite, cu indemnuri la a ne trai viata. Virginitatea si castitatea au ajuns sa fie considerate blestem sau motiv de a injosi pe cineva. Citesc despre copile din clasele primare (clasele I-IV) ce sunt injosite si umilite ca inca nu au inceput viata sexuala si ele trebuie sa scape de aceasta rusine traind si experimentand "dragostea".

Femeia a ajuns sa fie considerata un obiect sexual si o sluga ce trebuie sa indeplineasca dorintele masculului feroce.  "Femeia / fata trebuie sa taca, sa faca absolut tot ce i se spune, sa nu aibe nici o opinie, sa se lase pipaita, exploatata, umilita acasa si in special in public in fata altor femei .... doar e femeie, nu? Barbatul e stapanul, seful, cel destept, cel care trebuie ascultat, cel care nu face nimic si trebuie slujit, servit." Unii isi gasesc si versete din Biblie pentru a-si sustine punctele de vedere violandu-si partenera de viata. Nu pot sa nu ma intreb: cu ce gandesc astia?

De ce astazi un baiat / barbat trebuie sa cumpere flori / cadou / atentii fetei cu care se intalneste? Pentru a primi mai multe sarutari sau acte sexuale? De ce fata care primeste florile sau atentiile astazi in mod deosebit se daruieste mai mult? Cum se vede ea? Se vede ca un obiect care satisface dorinte si nevoi fizice? E doar un obiect sexual? Dincolo de sexual mai este ceva? De ce nu se ofera florile si cadourile .... in zilele care nu sunt sarbatori, aniversari?

Refuz sa ma consider un obiect, o sluga fara minte.
Refuz sa fiu moderna si sa imi pierd principiile si valorile.
Refuz sa traiesc ziua de azi pentru satisfacerea placerilor si pasiunilor.

Unde sunt parintii care isi atentioneaza fata si baiatul sa aiba grija la pozitia lor, la modul cum se imbraca, la modul cum privesc la un baiat, o fata? Unde sunt mamele care invata fetele cum sa fie femei si nu obiecte? Unde sunt tatii care sa isi tina baietii langa ei invatandu-i sa fie barbati in modul cum vorbesc si se comporta cu ceilalti si cu femeile?

Nu cred in egalitatea dintre sexe. Nu am puterea unui barbat oricat de mult m-as antrena. Nu voi gandi niciodata ca un barbat oricat de mult as incerca. Am fost creata femeie asa ca voi gandi si actiona ca atare. Insa ce inseamna sa fii femeie? Care sunt caracteristicile unei femei? Feminitatea inseamna vulgaritate si senzualitate? Masculinitatea inseamna duritate, marlanie si pofte implinite?

Cum am fost creat / creata? Cine m-a creat? Ce spune despre mine? Ce modele imi da Creatorul, modele de la care sa invat? Ma gandesc la barbatii care si-au tinut copiii langa ei si i-au invatat sa munceasca, sa Il caute pe Dumnezeu, le-au dat lectii de viata invatandu-i sa fie barbati cu adevarat. In galeria marilor barbati care au facut si greseli intra: Noe, Avraam, Iacov, Iuda, Iosif, Moise, Aaron, Samuel, David, Solomon, Ezechia, Isaia, Osea, Iov, Boaz si altii. Insa la femei ce gasesc? Am gasit ca am ce sa invat de la: Rut, Sara, Estera, mama lui David, mama lui Moise, Maria - mama lui Isus, Maria Magdalena, Sulamita si multe altele.

"Iubeste-l pe aproapele tau ca pe tine insuti!" Cum sa iubesti cand tu nu iti vezi valoarea, nu te iubesti, esti in plin proces de autodistrugere? Cum sa il iubesti pe aproapele tau? Pana nu inveti sa te iubesti, sa Il lasi pe Creatorul tau sa te iubeasca, sa iti arate ce inseamna dragostea, nu ai cum sa stii ce inseamna aceasta.  Daca nu stii sa te lasi iubit / iubita de El, daca nu te iubesti asa cum esti ... atunci traiesti o viata de dragoste mutilanta.

Niciun comentariu: