marți, 27 septembrie 2011

in timpul Lui

Ilie si-a terminat retreat-ul in Sarepta Sidonului. Domnul ii spune ca e timpul sa se duca sa il vada pe Ahab. Trei ani si jumatate Ahab l-a cautat parca si in gaura de sarpe insa .... "nici urma de Ilie!" Peste Samaria seceta fusese crunta, mai crunta decat oriunde. Tinutul peste care domnea Ahab fusese cel mai afectat. Se temea ca nu mai era apa pentru cai lui, ... nutretul era pe terminate. Il cheama la o discutie pe cel ce era seful casei lui, Obadia.

Cred ca daca Ahab ar fi stiut ca Obadia nu se inchina lui Baal, ca ascunsese in doua pesteri 100 de profeti l-ar fi mancat de viu. Discuta ei acolo de rezervele ce mai sunt si pleaca sa caute apa, fiecare singur pe cate un drum. Dar, unde e prima doamna? Era in timpul verii, cald ...seceta mare si doamnei Izabela e clar ca nu ii pria atmosfera si este plecata la Izreel, acolo va merge dupa evenimentele de pe Carmel si Ahab, acolo e si via lui Nabot. Fara Izabela, Ahab pare un pic mai cu picioarele pe pamant, mai logic, mai uman.

Ilie calatorea spre Ahab pe drumul pe care mergea Obadia. Nu a fost greu pentru Obadia sa il recunoasca ... de la o posta deosebeai un profet insa din text as intelege ca cei doi se stiau dinainte. Cand Ilie il trimite sa ii spuna lui Ahab ca a venit, Obadia e ingrozit, e ca si cum l-ar trimite la moarte, condamnare sigura si rapida.

"
Cu ce am păcătuit, a întrebat Obadia, de-l dai pe slujitorul tău pe mâna lui Ahab ca să fie omorât?
Viu este Domnul, Dumnezeul tău, că n-a rămas nici un neam şi nici un regat unde stăpânul meu să nu fi trimis să te caute; iar când spuneau că nu eşti acolo, punea acel regat sau acel neam să jure că nu te-a găsit.
Şi tu-mi ceri să merg şi să-i spun stăpânului meu că a venit Ilie.
Ştiu eu oare unde te va duce Duhul Domnului după ce mă voi despărţi de tine? Astfel, dacă mă duc şi-i spun lui Ahab, iar el nu te va găsi, mă va omorî; însă slujitorul tău se teme de Domnul din tinereţea lui. 
Nu i s-a spus stăpânului meu ce am făcut când Izabela i-a omorât pe profeţii Domnului? Am ascuns o sută dintre profeţii Domnului, câte cincizeci în câte o peşteră, şi i-am hrănit cu pâine şi cu apă. 
Iar tu-mi ceri să merg şi să-i spun stăpânului meu că a venit Ilie. Mă va omorî!
"  


Uneori Domnul lasa ca guvernarea, sefii, superiorii nostri sa se inchine altcuiva, sa fie rai, duri ca sa ne modeleze, smereasca, invete ascultarea de el. Acolo ne pune in teascul sau ca sa ne prelucreze, modeleze si sa scoata "untul" cel mai bun posibil pus in noi.


Nimic nu se petrece fara sa stie El, in timpul Lui indiferent de ceea ce cred, spun, gandesc, actionez eu ;))

Niciun comentariu: